Reisefakta: ISTANBUL

Uteliv: Både rockeklubber, nattklubber og jazzklubber. Med hell besøkte vi Kerem Görsevs Jazz Bar. For de heteste trendplassene må du ut av sentrum til forstedene Etiler, Levent og Ortakö.

Spise ute: Mye god og billig mat. I kebabens og börekens hjemland spiser man varm lunsj til 20-30 kroner. En tier for en øl. På litt finere steder betaler man 400 kroner for middag for to med vin. En drink i Orient Express Bar på ærverdig Hotel Pera Palas er obligatorisk. Det var her Agatha Christie skrev de første kapitlene på «Mordet på Orientekspressen».

Shopping: Mye pirat på markedene. Bra butikker i gågaten Istiklalgaten. Kjøp skinn, gull og krydder. Kan gjøre gode teppekjøp. Men du bør ha litt peiling. Prut, prut, prut.

Få med deg: Den store basaren med 4000 butikker. Krydderbasaren. Den blå moskeen. Kirken Hagia Sofia. Hippodromen som var Konstantinopels midtpunkt. Folkelivet. Båttur oppover Bosporus-stredet og over til Asia-siden. Eller til Prince Islands.

VG:s terninger viser 4 prikker

Konklusjon: En by full av kontraster og inntrykk. Istanbul er et møte mellom McDonald's og Mekka, et yrende folkeliv og en by full av historie. Turistene i sentrum er godt skjermet for byens fattigdom, og den betente konflikten med PKK.

Mer om

 1. Reiseliv

Flere artikler

 1. Pluss content

  Slik får du rabatt på byggevarene

 2. Pluss content

  Ikke bli lurt på ferie: Ekspertenes beste prutetips

 3. Sparte 10.000 på å prute

 4. Enormt lager av bruktbiler

 5. Nordmenn drar til Murmansk på julebord

Fra andre aviser

 1. Lær deg å prute i butikken

  Aftenposten
 2. Ydmyk pruter angret

  Bergens Tidende
 3. Hun pakker sammen for godt

  Bergens Tidende
 4. Pruter du riktig på reise?

  Aftenposten
 5. Spar tusener på å prute

  Aftenposten
 6. Prisfellen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no