FOLKSOMT: Dette bildet er rett nok tatt en dag det var store forsinkelser, men Gardermoen har snart flere passasjerer enn Kastrup. Foto: Kyrre Lien

Gardermoen snart Nordens største flyplass

Trolig kan Gardermoen allerede neste år passere Kastrup i antall reisende.

Publisert:

Mens nordmenn flest har sett på Kastrup som en storflyplass med lange gå-avstander, mange store fly og flust av interkontinentale ruter, har Gardermoen sakte, men sikkert spist seg innpå.

Arlanda har vi for lengst passert.

Og tallenes tale levner ingen tvil:

Etter årets ni første måneder, kunne Københavns lufthavn telle opp 17,8 millioner passasjerer, mens Gardermoen hadde sluset gjennom 16,7 millioner reisende.

Altså er det nå bare en million reisende som skiller de to storflyplassene.

Og når vi vet at trafikkveksten er større på Gardermoen enn på Kastrup, kan de to flyplassene være jevnbyrdige allerede tidlig neste år.

Veksten fortsetter

For mens Kastrup hadde en passasjervekst på 3,1 prosent i årets ni første måneder, økte Gardermoen med 5,1 prosent - og etter det VG erfarer lå oktoberveksten på nesten samme nivå.

På Gardermoen har de allerede begynt å pynte bløtkaken.

I København er tonen en litt annen:

- Det er snakk om to vidt forskjellige lufthavner, sier Kastrups pressesjef Søren Hedegaard Nielsen.

Artikkelen fortsetter under.

KASTRUP: Den danske hovedflyplassen er størst i Norden. Enn så lenge. Her er Norges fotballandslagstrener, Egil Drillo Olsen på Kastrup. Foto: Bjørn S. Delebekk

«Regional-flyplass»

- Mens vi er et internasjonalt trafikk-knutepunkt med mer enn 90 prosent internasjonal flytrafikk, er Oslo Lufthavn en stor regional lufthavn med omtrent 50/50 innlands- og utlandstrafikk, sier Hedegaard Nielsen.

Kastrup-talsmannen poengterer at de har 24 interkontinentale ruter, mens Gardermoen bare har en håndfull.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no