PÅ RØD LØPER: Hver dag klokken 11:00 leder "duckmaster" Don Ford endene fra deres bolig på taket og tar dem ned i heisen til lobbyen. Der er de til kl 17 når deres arbeidsdag er slutt ta følges opp på taket igjen. Foto: THOMAS NILSSON/VG

Sjekk inn på et hotell i fjærklasse

MEMPHIS/NEW YORK/VANCOUVER (VG) Hoteller verden over markedsfører seg med pelskledde og fjærkledde sjarmører.

Publisert:

De er en del av lobbyens velkomstkomité, og blir gjerne med gjestene på luftetur.

Heisdørene går opp og fem ender vralter ut på rød løper.

De fjærkledde stjernene tasser videre mot lobbyfontenen, tilsynelatende uforstyrret av blitsregnet. Hele lobbyen i legendariske Peabody Hotel i Memphis er full. Langs den røde løperen sitter voksne og barn om hverandre for å se på endene. «Duckmaster» Don Ford eskorterer fuglene trygt frem til vannet.

- Jeg vet ikke hva Peabody Hotel hadde vært om det ikke var for endene. Da hadde det bare vært et hvilket som helst fint hotell, sier Don Ford.

Peabody er ett av flere hoteller verden over hvor små pelskledde eller fjærkledde sjarmører er en del av hotellets varemerke.

Begynte med whisky

Hver formiddag klokken 11 følger Don Ford endene fra andeboligen «Royal Duck Palace» på hotelltaket og tar heisen sammen med dem ned til lobbyen. Klokken fem trekker endene seg tilbake.

- Jeg snakker med endene mine, smiler andemester Ford.

Endene har vært en del av Peabody siden 1933. Hotellsjef Frank Schutt hadde akkurat rundet av en jakttur, og fått i seg litt for mye whisky, da han og en kamerat fant ut at det ville være morsomt å plassere noen av lokkeendene i lobbyfontenen.

- De var jo litt brisne, forteller Don Ford til forsamlingen i lobbyen.

Les mer under bildet.

ANDEVENN: «Duckmaster» Don Ford henter endene i boligen på taket av The Peabody Hotel og følger dem når de tar heisen ned til lobbyen. Foto: THOMAS NILSSON/VG


I dag er det en lokal bonde som leverer ender til Peabody. Men etter bare tre måneder på hotellet, får endene pensjonere seg, og leve resten av livet i det fri.

- Endene gjør Peabody til et unikt hotell. Hver eneste amerikanske president siden Harry Truman har vært her, sier Ford.

Det er ikke bare presidentene som har fått med seg endene på The Peabody Hotel. Nicolas Cage, Priscilla og Lisa Marie Presley har også besøkt dem. Patrick Swayze, Kevin Bacon og Oprah Winfrey har til og med vært æresandemestere.

MEMPHIS MEST KJENTE: På sporet av Elvis

Til hundene

I lobbyen på The Fairmont Hotel i Vancouver i Canada reiser golden retrieveren Mavis seg logrende når en familie kommer for å gå på tur med henne.

Sammen med hunden Beau henger hun i lobbyen hele dagen, og blir gjerne med hotellgjester som vil spasere litt rundt i byen.

Jacqueline (3) får holde i båndet mens pappa David Newstad og storebror William (6) følger nøye med.

Les mer under bildet.

BESTEVENNER: Vancouver Hotel låner ut de to hundene golden retrieverne Mavis og Beau som gjester kan gå tur med. De må bookes i god tid, fordi dette er veldig populært, spesielt i helgene. Foto: TERJE BRINGEDAL/VG


- Det er jo veldig spennende for barna, smier David Newstad.
Sammen luffer de av gårde en liten tur rundt kvartalet.

- Det er bare å skrive seg på en liste, så kan man gå tur med hundene, sier en concierge på Fairmont-hotellet.

Noen ganger er pågangen stor, men når det regner blir det fort til at de hotellansatte må lufte hundene selv.

TUR-VENNER: På Fairmont Hotel i Vancouver kan du låne hundene Mavis og Beau om du trenger selskap på en rusletur rundt i den kanadiske byen. Foto: TERJE BRINGEDAL/VG

Både Mavis (8) og Beau (5) er tidligere førerhunder. Deres jobb er å hilse på hotellgjestene, og gå tur med dem, men golden retrieverne har også fått i oppgave å teste maten som serveres til firebente hotellgjester.

Etter flere smakerunder har de to gourmethundene blant annet valgt organisk viltkjøtt til kjæledyrsmenyen.

Prisen for å ha med sitt eget kjæledyr er 25 kanadiske dollar per natt. Hotellet har et eget program som heter «Kjæledyr er også folk!», og alle dyr som gjester hotellet får en leke og egen matte på rommet.

LES OGSÅ: Her kan du bo i et fly

Pus-tehull

På The Algonquin Hotel i New York vandrer katten Matilda bedagelig rundt i lobbyen.

Hun får gå hvor hun vil, bare ikke der folk spiser eller på kjøkkenet. I tillegg til å være på Twitter og Facebook, har Matilda så klart sin egen e-postadresse. Hun får ukentlig post fra hele verden - inkludert frierier fra mannlige artsfrender.

Les mer under bildet.

PELSKLEDD VELKOMS-KOMITE: The Algonquin Hotel på 44th street i New York har katten Matilda til å ta seg av sjarmoffensiven når gjestene ankommer i lobbyen. Hun har egen e-postadresse og profil på Facebook, og får frierbrev fra hannkatter verden over. Foto: THOMAS NILSSON/VG


Tradisjonen med katter på Algonquin har eksistert siden slutten av 1930-årene, da en sulten katt kom vandrende inn på hotellet.

LES OGSÅ: Her er New Yorks mest kjendistette hoteller

Hotelleier Frank Case ønsket den hjemløse katten velkommen.
Katten Matilda har en drink oppkalt etter seg i hotellbaren, og hvert år arrangeres stor bursdagsfest for katten.

Da hun feiret syvårsdag med 150 gjester, hoppet hun oppå bursdagskaken, og laget en fin sti av poteavtrykk da hun løp ut av rommet.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no