SIGNATURHULLET: Med bredbremmet cowboyhatt slår Ruby fra Jordan ut på banens signaturhull, «hushjelpens soverom». Det er et par-tre hull der greenen ligger bak ruinene av nettopp hushjelpens soverom. Foto: Egil Svendsby.

Perfekt for hobbygolferen

Banen er en av Europas eldste og har kongelig klubbnavn. Men Royal Malta Golf Club er langt fra en snobbeklubb. Den relativt korte parkbanen er derimot perfekt for hobbygolferen.

Publisert:

MALTA (VG) Iført bredbremmet cowboyhatt slår Libya-bosatte Ruby fra Jordan ut på banen.
Det er første gang hun spiller på en gressbane. God teknikk har hun lært på en bane som består mer av sand enn gress.

Internasjonal bane

Med i flighten ellers er en tysker, en nederlender og meg fra Norge. Banen er internasjonal. For selv om Malta bare har en eneste golfbane, er øya et helårs golfreisemål.

Banen ble bygget allerede i 1888. 101 år etter starten ble den pusset opp til dagens standard. Den er relativt kort, 5024 meter med par 68. Derfor er ikke Malta førstevalget til de aller ivrigste.

Men tilhører du de 80 % av norske golfere som jubler for par, og er fornøyd med bogey, er den kongelige maltesiske banen et bra sted for en hyggelig golfrunde.

God score

Det betyr ikke at alle hull på banen er lette. Noen par-tre-hull er på nærmere 200 meter.

Men parkbanen er bygget slik at misser du på et utslag, havner ballen sannsynligvis på en annen fairway den kan spilles fra.
Sjansen for en god score er derfor god, og har du god score, går du som regel fornøyd fra banen. Og det skal man jo på en golftur i ferien.

Banens signaturhull er hull nummer fire. Det heter «hushjelpens soverom», er et par tre-hull der du må slå over ruinene av et hus der nettopp hushjelpen hadde sitt soverom.

Aldri kø

Banen har også et stort fortrinn. De slipper bare ut folk hvert kvarter, på den måten er det i prinsippet aldri kø på banen. Slik det kan være på andre baner med mange turister.

- Her er du nærmest garantert aldri å bruke mer enn 3 1 / 2 til 4 timer på en runde. Det gjør at du kan rekke både å spille golf og gjøre noe annet samme dag, sier Barbra Moore fra England.

Hun er her for å spille golf med ektemannen Ian.
For en runde må du ut med 20 maltesiske lira, det er drøyt 400 kroner. Vil du leie deg golfsett, koster en runde drøye 600 kroner.

Du kan leie golfbil. Men de fleste går.
Både Gozo Reiser og Sport & Helseferie selger golfturer til Malta. Weekend eller ukestur.

VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne linker

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no