FORBLI FRESH: Vær snill mot dine medpassasjerer

Slik holder du deg fresh på lange reiser

Når du tilbringer dagen i et fly, tog eller bil, er det vanskelig å holde seg – og føle seg – ren og fresh hele tiden. Her er noen tips som kan hjelpe deg til å dufte friskt på de lange, slitsomme reisedagene.

Publisert:

Reis med treningsklær

Det er få aktiviteter som gir så mye svettelukt som trening, og firmaer som lager treningsklær, har blitt flinke til å døyve dette problemet. Treningsklær er laget for å trekke fuktighet vekk fra kroppen, drepe illeluktende bakterier og være komfortable når du beveger deg mye. Du må selvfølgelig fortsatt vaske disse klærne. Men hvis du sparer noen rene treningsklær til reisedagene, kan det være at du lukter litt bedre den siste halvtimen av en tur med proppfullt fly.

Denne saken ble første gang publisert i New York Times i februar 2019.

How to Stay Fresh on Long Trips
Les også

Her kan du dra på treningsreise

Yoga, funksjonell trening, crossfit og martial arts – alternativene er mange, og de finnes over hele verden.

Unngå tunge parfymer og cologne

Hvis du er redd for å lukte, kan du fort bli fristet til å dekke over det med litt parfyme, cologne eller body spray. Gjør medpassasjerene dine en tjeneste og la være. Tunge parfymer kan være like ille som kroppslukt, og like uunngåelige i trange rom. Bruk i stedet en enkel deodorant. Du kan også prøve deodorantservietter eller våtservietter, som riktig nok ikke er like gode som en dusj, men som funker i en knipe.

Les også

Maten du kan ha med på flyet

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva du får lov til å ha med gjennom sikkerhetskontrollen.

Klem inn hygiene der du kan

Det er ikke nødvendigvis slik at du ikke får muligheten til å dusje eller pusse tenner når du er på reise. Flyr du ofte, kan en flyplass-lounge som tilbyr dusjer, være et godt alternativ (hvis du er desperat, kan du kjøpe dagspass til enkelte lounger). På noen internasjonale langdistansetog kan det være tilgang til dusj. Hvis du kjører bil, finner du offentlig tilgjengelige dusjer en rekke forskjellige steder, blant annet i offentlige idrettshaller og på noen bensinstasjoner.

Så lenge meningene er delte om hvor greit det er å pusse tenner eller vaske seg på et flyplasstoalett, har du kanskje ikke lyst til å være den første som gjør det. I verste fall kan du pakke med deg noen ansiktsservietter, så du får vasket deg litt uten å måtte oppdrive en dusj.

Les også

Slik pakker du en ukes ferie i håndbagasjen

La den store kofferten stå igjen hjemme. Her er tipsene du trenger for å pakke som en proff.

Hold deg hydrert

Det er alltid sunt å få i seg nok væske, men det er lett å glemme når du er på farten hele dagen. Blant andre helsefordeler kan vann bidra til å forebygge dårlig ånde. Når munnen tørker ut, klarer ikke spyttet å holde munnen ren og drepe bakterier. Hvis du holder deg hydrert, svetter du også mindre, noe som vil motvirke kroppslukt. Du bør også vurdere å droppe alkohol og brus, som har en tendens til å tørke ut munnen, samt droppe å spise hvitløk, løk og sterkt krydret mat.

Ta med en plastpose til skittentøy

For hver dag du kommer tilbake til hotellet, blir det flere skitne klær som du må pakke. Ikke bare kast dem tilbake i kofferten der den vonde lukten kommer til å smitte over på de rene klærne dine. Ta med deg en plastpose til de brukte klærne, og hold dem (og lukten deres) isolert fra resten av tøyet. Hvis de er spesielt skitne – kanskje etter en lang dag hvor du har gått rundt i byen i stekende sol – kan du henge dem opp på hotellrommet og lufte dem litt før du legger dem tilbake i kofferten.

© 2019 New York Times News Service

Sjekk alltid prisen på flybillettene her. Det kan lønne seg.
LANGE TURER: Husk å få i deg nok væske
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no