BRUNSJ: Er du på helgetur i Oslo finner du de beste brunsjstedene her. Foto: Erik Krafft / Miss Sophie

Her spiser du brunsj i Oslo

Skal du på helgetur til Oslo er det ingenting som en sen og deilig frokost. Fråts i ferske bakverk, omeletter og Bloody Marys.

 • Malene Emilie Rustad

Norges hovedstad byr på flere spennende alternativer for deg som er på jakt etter en skikkelig god brunsj i helgen. Enten du er med familien eller vennegjengen er stemningen og maten på disse stedene verdt å teste.

Fra Grünerløkka og Tøyen til Vika, her er syv steder du må sette opp på listen.

les også

Rekordhøy interesse for Norge

1. Miss Sophie

Dette brunsjstedet har tatt Oslo med storm siden åpningen i 2017. Her finner du en toetasjes restaurant som har et bredt utvalg av brunsjretter. Interiøret er elegant, maten er Instagram-vennlig og servicen god. Hos Miss Sophie har de ferskpresset juice, populære acai-bowls, avokadotoast, omeletter og pannekaker. Eneste minuset er at de kun har sort presskannekaffe, så må du ha latten din på søndager så får du det dessverre ikke her.

Åpent lørdager 12–02 og søndager 12–18

Adresse: Henrik Ibsens gate 4, 0255 Oslo

Restaurantanmeldelse av Miss Sophie: Trivelig tante - Godt.noLunsj 😋 #acaibowl #avokadosandwich #coffee #lieblingoslo

2. Liebling

Liebling er en koselig kafé øverst i Markveien på Grünerløkka i Oslo. Her finner du lange trebord, hammocks, avslappet atmosfære, god service og kanskje Oslos beste blings. Er du svak for bakeverk så blir du svak for Liebling. Kaféen er inspirert av den tyske hovedstaden og byr på en meny av blings og sandwicher med kremet hummus, salat og avokado, kake og et stort utvalg kaffe og drinker.

Åpent lørdager og søndager 10-20.

Adresse: Øvrefoss 4, 0555 Oslo

les også

Den ultimate Osloguiden

3. Grådi

Nabolagsrestauranten Grådi på Tøyen tilbyr alt fra frokost, lunsj, middag og brunsj i helgene. Lokalet er trivelig og travelt med grønne planter. På brunsjmenyen finner du småretter for rundt hundrelappen. Grådi kan friste med alt fra egg benedict og diverse toaster til grøt, yoghurt og pannekaker.

Åpent lørdager 11.00-01.00 og søndager 11.00-00.00.

Adresse: Sørligata 40, 0651 Oslo

Restaurantanmeldelse av Grådi: Grådig god mat - Godt.no

4. Nord&Natt

Den nordiskinspirerte bydelsrestauranten på Tøyen Torg baserer seg på råvarer og følger de ulike årstidene for å finne inspirasjon til maten de lager. De dyrker sine egne grønnsaker på Ringeide Gård og jobber ellers tett med bønder i lokale samarbeid. Brunsjmenyen består av ofte av digge burgere, veganske salater, sandwicher med ulike smakskombinasjoner og supper som overrasker.

Åpent lørdager 09-01 og søndager 09-18

Adresse: Hagegata 22-24, 0608 Oslo

les også

København: 6 restauranter du bør besøke

5. Den franske sal

Den franske sal er kanskje Oslos vakreste kafé og holder til inne på Nasjonalgalleriet. På menyen finner du salater, smørbrød og supper. Du kan i tillegg velge mellom husets kaker og scones, eller kombinere te, scones og snitter på en innbydende te-tallerken. Kombiner besøket med en runde på Nasjonalgalleriet og flott deg på en lørdag eller søndag formiddag.

Åpent lørdager og søndager 11.30-16.00.

Adresse: Universitetsgata 13, 0164 Oslo

6. Vespa & Humla

På Vespa & Humla får du italiensk-inspirert brunsj servert på fjøler i et koselig lokalet. Prisene er behagelige og maten god. Et utvalg av friske salater, sandwicher, pasta og kjøtt kan hjelpe deg på god vei på en ellers traus søndag. Det anbefales også å ta en øl her på torsdager eller fredager, de har et rikt utvalg av øltyper.

Åpent lørdager 10-23 og søndager 10-17

Adresse: Københavngata 2, 0553 Oslo

7. Gunnars generasjonsbar

Gode drinker og brunsj hele dagen kjennetegner Gunnars generasjonbar, i det forholdsvis nye restauranthuset ved Youngskvartalet.

Her får du både ferskpresset juice, mimosa, avokadotoast og belgiske vafler. Og er du treg med å komme deg ut av huset, fortvil ikke, for generasjonsbaren serverer nemlig brunsj hele dagen.

Åpningstider:
Mandag- onsdag 9-22
Torsdag - lørdag 09 - 2.30
Søndag 9-16.30

Adresse: Torggata 13 0181 Oslo

Restaurantanmeldelse av Gunnars Generasjonsbar: Hyggemat - Godt.no
Annonse fra: Finn.no

Her bør du bo i Oslo

Mer om

 1. Restaurant
 2. Oslo
 3. Reise
 4. Reiseguide
 5. Mat og drikke
 6. Tøyen
 7. Grünerløkka

Flere artikler

 1. Oslos solrike uteserveringer

 2. Fem grunner til å besøke Notting Hill

 3. Her får du palmer og Syden-følelse i Norge

 4. Oslo: Disse stedene bør du sjekke

 5. Få innsidetipsene og opplev Amsterdam som en lokal

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder