GODT BEVOKTET: I et syv etasjers nybygg, beliggende bare et steinkast fra den norske Sjømannskirken i Pattaya, har mynthandleren og entreprenøren Jan Olav Aamlid bygget «hotellet" for oppbevbaring av bagasje, personlige eiendeler og verdisaker. Foto: Dag Fonbæk

Se - et norsk bagasje-hotell i Thailand

THAILAND (VG) Pattaya og Jomtien har mange hoteller – men bare ett som dette.

Publisert:

Et «hotell» for bagasje, personlige eiendeler og verdisaker. Bak bagasje-hotellet står nordmannen Jan Olav Aamlid.

I et syv etasjers nybygg, beliggende bare et steinkast fra den norske Sjømannskirken i Pattaya, har mynthandleren og entreprenøren Aamlid innpasset hundrevis av oppbevaringsbokser i ulik størrelse – fra små postbokser til «fryseboks»- og «kjellerbod»-størrelse samt rom så store at du får inn bilen din.

Pattaya Self Storage har gitterdører og 24-timers vakthold, og er bygd etter norske sikkerhetsforskrifter. To av ti som oppbevarer eiendelene sine der er nordmenn. Resten kommer fra hele verden, forteller Aamlid til VG.

- Det fantes ingen slike servicetilbud her i byen, så jeg tenkte at det kunne være en god forretningside.

Og det var det!

BOKS PÅ BOKS: Jan Olav Aamlids Pattaya Self Storage er et hus fullt av oppbevaringsbokser i ulike størrelser, som både fastboende og «trekkfugler» leier til eiendelene og verdisakene sine. En ny gründersuksess, som det meste annet mynthandleren tar i.

Reiser inn og ut

Mange Thailand-farere reiser ut og inn på turistvisum, og trenger et sted å oppbevare eiendelene sine mens de er borte.

Fastboende som skal på ferie, bruker Aamlids «bagasjehotell» til å sikre verdiene sine mens de er på reise.

Den aldri hvilende gründer og entreprenør har dermed gjort suksess med enda en nisjegesjeft.

Kjøpte mynstskatt

60-åringen, som bor deler av året i Thailand med kone og barn, kjenner vi som en av Norges største myntsamlere.

Sin første mynt fikk han av bestemoren som 10-åring. Det ble starten på «pengegaloppen» og samlemanien.

MULTI-SAMLER: Aamlid samler også på gamle, aviser, som han mener er god samfunns-dokumentasjon. På lageret har han tusener av «kompletter» med aviser – i alt 30 tonn.

19 år gammel etablerte Aamlid Oslo Mynthandel. I 1979 kjøpte han Runde-skatten, gull- og sølvmyntene fra skipsvraket «Akerendam» som havarerte utenfor Møre-kysten. Elleve år senere kjøpte han også store deler av den norske gullbeholdningen i utlandet.

Guinness-rekord

Nesen for verdifulle mynter og sedler har gitt ham plass i Guinness rekordbok.

Også 45 minutters audiens hos den numismatisk interesserte thailandske kongen ble Aamlid innvilget. Anledningen var lanseringen av en medalje til minne om landets tidligere regent, kong Chulalongkorn..

I nabobygningen til «bagasje-hotellet» sitt har Jan Olav Aamlid mynthandelen sin, House of Coins.

Sjømannskirken i Pattayas nabolag frekventerer han ofte, som medlem av kirkerådet og byggekomiteen for det lokale barnehjemmet som «kjerka» støtter.

- Det er viktig å ha sunne interesser her borte. Pattaya og Jomtien er omgitt av flott natur og rike utfluktsmuligheter, som mange av de norske her bruker flittig, sier Jan Olav Aamlid – klar for en ukes sykkeltur i Sør-Thailand med et tredvetalls gode venner.

Eksterne lenker

House of CoinsPattaya Self Storage
Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no