REISEGLAD: Reiseskribent Linn Krogh Hansen, med signaturen Linn Johansen, har skrevet over 70 reiseartikler for VG Nett. Foto: Tom Egil Jensen

Linn på topp med flest reisebrev

Linn Johansen er en nysgjerrig, utålmodig friluftsjunkie. I dag lever hun delvis av å reise og er den suverent ledende leverandør til VG Netts reisebrev.

Publisert:

På toårsdagen fikk hun en globus av mor og far. Den har hun ennå, men 33 år senere heterhun Krogh Hansen til etternavn, bortsett fra i VG. For nå har hun vært gift med Ørjan (38) ett års tid og har tenkt å fortsette med det.

Avreagering

Linn har vært i 71-72 land, hun husker ikke så nøye. De aller fleste reisene har foregått alene, men nå vil hun gjerne reise med Ørjan.

Nytt reisemål er ikke bestemt, han vil gjerne til Vietnam, men hun høres ikke så sikker ut.

Hun er imidlertid sikker på at det blir mer reising, og mer skriving.

-Det er avreagering i å skrive, sier den urolige kroppen med et stort blått smil. Å avreagere gjør hun i alle redaksjoner som slipper henne til.

SKRIV ET REISEBREV DU OGSÅ

Som lesere av VG Nett vil vite, har hun alt beskrevet det meste av sitt reiseliv; fra hun som tiåring ble forsøkt kjøpt til giftermål i Jordan, via strikkhopping over Victoria-fallene og brettsurfing med hai i Durban, til sommerromantikk og frieri på Jomfruland.

Alt sammen og mye mer, er det blitt reisebrev av.

- Jeg er nok ikke så opptatt av det ekstreme som før. Men jeg er fortsatt nysgjerrig på mennesker, opptatt av dyr og glad i flott natur, sier hun.

AUSTRALIA: Endelig er jeg snart oppe på toppen av Ayers rock.

Økt selvforståelse

Ellers er hun leder i Skedsmo Svømmeklubb og studerer journalistikk på Friundervisningen. Hun mener en lengre reise til et annet kontinent der folk lever under andre kår, burde være obligatorisk for unge nordmenn.

-Tror det ville hjulpet på selvforståelse og synet på andre og omverdenen, sier Linn.

OMAN: En stille dag på mueren i Muscat under ramadan. Foto: LINN JOHANSEN

Vær ydmyk

Hennes beste forberedelsestips før reise er: Kopi av alle reisedokumenter, leppepomade og solbriller er viktigere enn sminkepungen, ikke lat som du er en av dem du kommer til - det blir du aldri likevel. Oppfør deg som folk og vær ydmyk, spør gjerne hva skikken er (går du ikke rett etter middagen på Madagaskar, er du uhøflig fordi det betyr at du vil ha mer), ta med forskjellig type klær så du ikke støter noen, les deg opp i reiseguiden på forhånd og konsentrer deg om møtet med folk når du er på stedet.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no