FRISTENDE BITER: Peanøttsmørkopper fra Eat Chic i London.

London for sjokolade-elskeren

Er du glad i sjokolade? Disse stedene må du innom i London.

Publisert:

I likhet med Brussel og Paris har også Storbritannias hovedstad seglet opp som en favoritt blant sjokoladeelskere.

Her er Londons beste sjokosteder – verdt et besøk i høst.

Les også

Fem Londonopplevelser for gutta

Det er nok av kule ting å gjøre på guttetur i London, og fotballkamp og publiv er bare toppen av isfjellet.
ET HAV AV SJOKOLADE: Chocolate Library på Selfridges i London.

Selfridges

I dag er det flere innovative sjokoladeprodusenter i London, og et godt sted å begynne å utforske tilbudet er varehuset Selfridges. Her finner du et sjokoladebibliotek med over 400 forskjellige sjokolademerker fra hele verden, fra Adoré til Zaabar. «Sjokoladebiblioteket» skal guide kundene til å velge riktig.

Ikke gå glipp av Eat Chic, som lager økologiske luksusversjoner av peanøttsmørkopper, og The Chocolatier, en av byens beste sjokoladeprodusenter. Hans sjokolade har en smak av blant annet sorte oliven og rød pepper, hakkede fennikelfrø og safran og hasselnøtt.

Adresse: 400 Oxford Street

KREATIVT BORD: One Aldwych har afternoon tea inspirert av musikalen Charlie og sjokoladefabrikken.

Ettermiddags-te med tvist

I dag finnes det flere alternativer for sjokoladeelskere som ønsker å drikke tradisjonell ettermiddags-te i London. Hilton on Park Lane lokker med «Confessions of a Chocoholic afternoon tea» mens luksushotellet One Aldwych har en ekstra leken ettermiddags-te inspirert av «Charlie og sjokoladefabrikken». På menyen finnes gullbelagte sjokoladeegg, sukkerspinn og småkaker med sjokolade.

Adresse: Hilton på Park Lane, 22 Park Lane One Aldwych

Belgisk sjokolade i London fra Pierre Marcolini.

Pierre Marcolini

Pierre Marcolini er en av Belgias ledende sjokoladeprodusenter og åpnet nylig sin første butikk i London. Marcolini omtaler seg selv som en sjokoladegringo, og reiser rundt i verden på jakt etter de beste kakaobønnene. Deretter forvandler han dem til skreddersydde sjokoladekaker og praliner med ulike smaker som marokkansk rosépepper, timian, appelsin og bringebær og sitron. Det finnes også andre blodsukkerforsterkere som for eksempel vannbakkels med syltetøy og sjokoladekrem. Marcolinis versjon av Nutella, Casse Noisette, er en delikat souvenir.

Adresse: 37 Marylebone High Street

Les også

La neste London-tur gå til Shoreditch

Glem masete Oxford Street – Shoreditch er London-hotspotet du må besøke.
CHIC SJOKOLADE: Notting Hill er et trendy nabolag, hvor du kan få fatt i like trendy sjokolade.

Melt

Dette er en chic sjokoladebutikk i Notting Hill hvor besøkende kan se sjokoladeprodusenter lage de daglige sjokoladepralinene på stedet. De tilbyr også sjokoladekurs og smaksprøver for gjester som måtte ønske det. Blant bestselgerne finner vi en mørk sjokoladekake fylt med salt karamell, en sjokoladekake med karamellisert popcorn og sunnere alternativer toppet med for eksempel poppet quinoa, stekt linfrø eller gresskarfrø.

Adresse: 59 Ledbury Road (også en butikk på 6 Clarendon Road)

FARGERIKE FRISTELSER: Matchapraliner fra Yauatcha i London.

Yauatcha

Den kinesiske gourmetrestauranten Yauatcha er noe så uvanlig som en Michelin-restaurant med et eget konditori, hvor du kan kjøpe med deg et par praliner eller sjokoladebakelser for å ta med hjem. Her finner du sjokolade med en smak av matcha, ​​jasmin eller yuzu og bakverk som «Chocolate Pebble» med sjokolademousse, brownie, kakaobønner og sjokoladesaus - alt dandert som juveler i en gullsmed. Yauatcha har også et eget konditori på Brodgate Circle i nærheten av Liverpool Street Station.

REN SJOKOLADE: Knuste sjokoladebønner som oser kvalitet.

Adresse:15-17 Broadwick Street, Soho

Les også

Fem grunner til å besøke Notting Hill

Bydelen vest i London byr på kjente scener fra filmer, avslappende kafeer og god shopping.

Guidet sjokoladetur

Hopp over de tradisjonelle sightseeingturene og oppdag Londons beste sjokoladebar under en guidet tur. Chocolate Ecstasy Tours har flere forskjellige ruter å velge mellom.

Nettside: www.chocolateecstasytours.com

Sjokoladeuke

Sjokoladeuken i London er Storbritannias største sjokolade-event og holdes fra 9.-15. oktober i år. Tidsplanen viser workshops, smaker og demonstrasjoner av kjendiskokker. Helgen 14.-16. oktober kulminerer med The Chocolate Show på Olympia National Hall.

Nettside: www.chocolateweek.co.uk

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no