PÅ TUR: Det er her du finner Trond Granlund. I marka.

Min sommerby – Trond Granlunds Lørenskog

En av de virkelige veteranene innen norsk pop og rock har ett sted han tilbringer mer tid enn noe annet: – Du finner meg i Østmarka.

Publisert:
Artikkelen er over to år gammel

I sommer intervjuer vi kjente mennesker om deres beste tips og personlige minner fra byen de har tilbrakt mange somre i.

Det er få som kan skryte på seg like lang fartstid i norsk musikkbransje som Trond Granlund. Fra han ga ut sitt første soloalbum i 1973, «Rock», til årets plateslipp, «Skogslusken», har han vært innom alt fra Elvis Presley-imitasjoner, rock og pop på engelsk, norsk visesang og ikke minst roots- og blues-sjangerne. Granlund vant også Spellemannsprisen i 1981, for albumet «Pleasant Surprise», og var duopartner med Marius Müller (kjent for «Den du veit») i flere år.

Det er altså slettes ingen merittløs mann vi skal studere sommervanene til. Granlund har bodd på Lørenskog rett utenfor Oslo-gryta i det som nesten må kunne kalles en mannsalder.

GITAR FOR HÅNDEN: Dette er nok slik de fleste kjenner Trond Granlund, og det er nok av musikkinstrumenter hos musikeren hjemme på Lørenskog.

Han vokste riktignok opp på Oslos østkant, nærmere bestemt Torshov og Manglerud, og flyttet til Lørenskog i 1968. Og der har han forblitt.

Hva er det som er så fint med Lørenskog, og spesielt om sommeren?

– For meg er Østmarka det fineste med sommeren i Lørenskog og Oslo. Og når været er fint befinner jeg meg der ute i marka syv dager i uka.

Dette med marka skal vi komme tilbake til, for Granlund har et helt spesielt forhold til Oslo-områdets skog og mark.

ØSTMARKA: Granlund i sitt naturlige habitat.

Dette ser vi også i hvor Granlund anbefaler å spise ute i Lørenskog.

Hva er den fineste uteserveringen?

– Den fineste uteserveringen er å sitte ute i naturen og spise medbrakt frukt.

Skal du til Lørenskog kan det altså hende at du ikke skal belage deg på å dra på restaurant, men rett og slett ta med deg et eple og sette deg på en trestamme. I alle fall om du er Trond Granlund, altså.

Men bading da – hvor er det man går for å ta seg en dukkert?

– Det beste badevannet er Steinbruvann i Lillomarka ved Grorud. Her i Lørenskog er det også mange fine vann. Jeg bader også ofte i Mønevann, sier Granlund.

FAVORITTSTED FOR EN DUKKERT: Steinbruvann i Lillomarka.

Hvor tar du med en venn som ikke har vært her før?

– Et kjedelig svar, men det blir i Østmarka igjen. Det er og blir det fineste med storbyen Oslo at det er så kort vei til skog og mark.

Din beste matopplevelse her om sommeren?

– Når kona mi lager indisk mat. Da koser vi oss alle sammen.

Man skulle kanskje tro at en kulturpersonlighet som Granlund ville ha lokale musikkopptredener eller festivaler på toppen av opplevelseslista, men her hadde den garvede musikeren et nokså overraskende svar. Vel, kanskje ikke overraskende, for er det én ting Granlund er så er det jordnær og folkelig:

Hva er den beste kulturopplevelsen om sommeren?

– En god fotballkamp på TV er aldri feil.

Enkelt og greit, altså.

FAMILIE PÅ TUR: Trond Granlund er glad i å dele marka med andre. Her på tur med barnebarnet Anine på tur ved ei myr på Puttåsen.

Vi pleier også å forsøke å lure ut noen sommerminner fra de vi intervjuer i disse sakene, og da helst av den uforglemmelige og den flaue typen. Her svarte imidlertid Granlund kontant at han rett og slett ikke hadde hverken uforglemmelige eller spesielt flaue sommerminner

Men han kan kontant fortelle hvor du burde gå for å finne den fineste solnedgangen:

– På toppen av Ramstadslottet.

Det er altså flere anbefalinger som ikke strengt tatt ligger i Lørenskog, men så er også Granlund først og fremst fra Lørenskog-området, og har tross alt tilbragt mangfoldige år på Oslos østkant og omegn.

Så, til sist: hva gjør du egentlig i sommer?

– Vel, som du ser av svarene mine så prøver jeg å være på tur i Østmarka hver dag det er fint vær. Denne sommeren har jeg jo veldig få konserter, så derfor er jeg ekstra mye på tur. Og på kveldene så ser jeg ofte en fotballkamp, avslutter Granlund.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no