STENGT: Ski-anlegget i Hemsedal holder stengt i 14 dager.

Alle de største alpinanleggene er stengt

Skiheiser er stengt. Hoteller og restauranter er stengt. Samtidig ber flere kommuner hytteeiere om å holde seg hjemme.

Publisert:
Artikkelen er over 1058 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan holde deg oppdatert gjennom FHIs nettsider.
Artikkelen er over to år gammel

Det er i dag opp til lokale myndigheter om skianlegg skal stenge for å stanse spredning av coronaviruset. Alle de største anleggene er nå stengt.

Noen har stengt heiser og bakker. De fleste har også stengt hoteller og restauranter. Noen kommuner anmoder også hyttefolk om å holde seg unna. De får full støtte av helsedirektør Bjørn Guldvog som fredag anmodet nordmenn om ikke å reise på hytta, fordi det da er fare for at de tar med seg viruset til små lokalsamfunn.

Hol, med Ski Geilo, er en av kommunene som nå ber hyttefolk holde seg hjemme. Et ekstra virkemiddel for å gjøre det mindre attraktivt for turister å komme til Geilo nå, er å la være å kjøre opp langrennsløypene i tillegg til å stenge skiheisene.

– Det er veldig beklagelig at vi nå må gjøre det motsatte av det vi vanligvis ønsker, nemlig å få folk til å komme hit. Håper at alle har forståelse for det. Vi er en liten kommune, og det ville være en katastrofe hvis mange kom hit og tok med seg viruset, sier styreformann i Visit Geilo, Roger Espeli.

Her er oversikten over de største skistedene:

Les også

Helsedirektøren om karantenebryteri: – Kan være straffbart

Helsedirektør Bjørn Guldvog ber fredag ettermiddag om at folk må bli hjemme – og ikke å dra på hytta.

Trysil – Heisene er stengt inntil videre. All kommersiell overnatting som hotell og hytter stenges fra og med mandag 16. mars, også det inntil videre. Det kan åpne til påske hvis myndighetene tillater det. Kommunen råder hyttefolk som har bostedsadresse utenfor Trysil om å holde seg hjemme.

Hemsedal – Hemsedal skisenter og Solheisen er stengt i 14 dager i første omgang. Restauranter har også påbud om å stenge, men det er tillatt med takeaway. Overnattingssteder har fått beskjed om å stenge. Ifølge NRK slår Hemsedal kommune nå full alarm fordi det er ventet 25.000 mennesker dit til helgen, og ber om hjelp fra politiet og politikere for å stanse hytteturistene.

Hafjell – Alle skiheiser er stengt frem i første omgang til og med 27. mars med mulighet for at det blir forlenget. Alle restauranter i tilknytning til bakken er også stengt.

Oslo Vinterpark – Melder på sin nettside at det er midlertidig stengt

Ski Geilo – Skiheiser, spisesteder og hoteller er stengt i to uker. Kommunen ber hyttefolk la være å reise dit nå. Langrennsløyper blir ikke kjørt opp, nettopp for at ikke folk skal fristes til å reise dit.

Les også

Sp-Vedum: Vil ha politiker-dugnad og pengestøtte til folk med yrkesforbud

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er neppe frisørenes drømmekunde. Men nå vil Sp-lederen støtte frisør Perly Kopperstad og…

Norefjell – Både skianlegget, Norefjell Ski & spa og hotellet stenges i første omgang til 3. april

Kvitfjell – Alle skiheiser er stengt frem i første omgang til og med 27. mars med mulighet for at det blir forlenget. Alle restauranter i tilknytning til bakken er også stengt.

Oppdal – Hele skisenteret stenges i første omgang frem til og med 27. mars, med mulighet for at dette blir forlenget. Oppdal kommune ber hyttefolk holde seg hjemme, ifølge Opdalingen.

Hovden – Alpinsenteret, alle restauranter og Hovdehytta på Hovden stenger i første omgang frem til 26. mars. da blir det tatt en ny avgjørelse.

Myrkdalen – Skisenteret er stengt i første omgang til 26. mars. Myrkdalen er åpen med redusert kapasitet frem til mandag 16. mars. Fra og med mandag er all overnatting i Myrkdalen Fjellandsby stengt. Restaurant Tunet er åpen for catering.

TRYSIL: Her er det også strengt nå

Kongsberg – Skisenteret opplyser på sin nettside at det er stengt i første omgang frem til 27. mars

Rauland – Samtlige skiheiser, serveringssteder og overnattingssteder med all tilhørende aktiviteter er stengt til over påske. Vinje kommune har sendt ut en sms til alle hytteeiere og fastboende med oppfording om ikke å bruke fritidsboligene i denne perioden. Hytteveien blir ikke lenger brøytet, ifølge Varden.

Gausta - Skianlegg og alle restauranter og serveringssteder er stengt inntil videre.

Voss resort – Voss Resort og gondolen er stengt i første omgang til 26. mars

Sirdal – Midlertidig stengt. Ny vurdering blir gjord den 19. mars

Beitostølen Resort – Alpinanlegget og begge hotellene stenger fredag 13. mars. Hotellene stenger på ubestemt tid, noe som også inkluderer påskeukene. Alpinanlegget stenges i første omgang for to uker. Da blir det gjort en ny vurdering om bakkene skal åpne igjen. Spisestedene og butikkene på Beitostølen vil holde åpent.

Narvik – Skisenteret er stengt i første omgang til 27. mars, med mulighet for forlengelse

Skeikampen – Alpinsenteret, serveringssteder og hotell er stengt frem til 27. mars. Forlengelse må påregnes. Langrennsløypene opprettholdes som normalt.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no