OAHU: Vil du oppleve det autentiske Hawaii er det et par steder du bør styre unna. Waikiki Beach Walk for eksempel.

Hvordan unngå turistfellene på Hawaii

På hovedøya Oahu flommer det over av japanske og amerikanske turister. Vil du henge med de lokale, er det noen steder du bør styre unna.

Publisert:

Bor du i Waikiki når du er på Hawaii har du det meste i nærheten. Men her er det dessverre fullpakka av selfie-oppslukte turister, matchende antrekk og overfylte strender. Er du ute etter å oppleve det lokale Oahu, anbefales det å bo utenfor Waikiki eller leie bil slik at du har mulighet til å oppleve det autentiske Hawaii.

Her får du tips til hvordan du kan styre unna turistfellene når du er på øya, samt tips til spisesteder og hvor det lønner seg å bo.

FOR STORFAMILIEN: De amerikanske turistene henger på Ko Olina, men den mindre kjente restauranten Longboards inne på resorten lover en av de fineste solnedgangene på vestsiden.

Topp fem turistfeller

Det er så mange fine steder på Oahu, så ikke bruk tid på å gå i turistfellene. Her er forslag til hva du skal unngå.

Diamond Head: en hike hvor alle de japanske turistene trekker sakte, men sikkert opp mellom jernstenger og skygge. Toppen er fin, men her er det altfor mange folk.

Waikiki Beach Walk: stranda er vakker i seg selv, men i området rundt fråtser turister og noen lokale i merkevarer og kjederestauranter. Styr unna – med mindre du vil shoppe.

Kuhio Hula Show: selvfølgelig må du få med deg hula mens du er på Hawaii, men å dra på en dyr restaurant med dårlig mat er ikke verdt pengene dine. De viser hula-dans på de store shoppingsentrene som The International Marketplace og The Hyatt gratis i helgene og annenhver dag på Kuhio Beach Park.

Hanauma Bay Nature Preserve: snorklestedet som alle de japanske turistene henger på. Her er det ganske klart vann og en del korallrev, men det flyter et lag av solkrem på grunn av alle menneskene og det er ikke mulig få privatliv her. Dra hvis du elsker fisker, men dropp det hvis du kan.

ABC Stores: disse små butikkene finner du overalt. De selger alt fra nøtter til Hawaii-skjorter og sandwicher – alt ekstremt overpriset! Mat på Oahu er dyrt, men du kan gjøre mange kloke valg. Det er Farmers Markets overalt hvor du kan kose deg med lokal frukt, ferske salater og kokosnøtter til lavere pris. Sjekk også ut Whole Foods og Food Land hvor de tilbyr rimeligere dagligvarer slik at du ikke trenger å blakke deg helt.

DIAMOND HEAD: Ta med fisketacoen til strendene nedenfor Diamond Head for en tidlig middag og nyt solnegangen i 18-tiden. Det er svært få turister som henger her.

Her spiser du

Hawaii er kjent for fersk og god sjømat som poké bowls og fisketaco. I tillegg er det flust av sunne kafeer som tilbyr alt fra lekre acai-bowls, wraps, avokado-toast og friske smoothies. Her er fem spisesteder du bør få med deg.

South Shore Grill ved Diamond Head

Dette stedet serverer de beste fisketacoene på øya. Det er en liten familiedrevet restaurant som de lokale elsker. Her får de lunsj eller middag til hundrelappen. Ta med deg tacoen og kjør ned til en av de vakre strendene bak Diamond Head for å se solnedgangen. Den skjulte stranda bak museet Shangri La anbefales for alle som liker litt privatliv.

Longboards på Ko Olina Beach

Denne restauranten er svært turistvennlig, men har til gjengjeld utrolig god mat og en fantastisk utsikt. Solnedgangen her er en av de bedre på øya. Dette er det perfekte stedet å ta med storfamilien eller partneren for en romantisk middag. Her har de burgere og sandwicher på amerikansk vis, men også vegetar og sunnere alternativer. På søndager viser de også filmer utendørs etter solen har gått ned for de minste.

Waialua Bakery & Juice Bar i Haleiwa

En utrolig koselig og liten familiedrevet kafé som kun lager mat med lokale råvarer dyrket på øya. Her har de fantastisk godt brød, vilt avokadopålegg, god acaibowl, kaffe, kaker, salater og sandwicher som er verdt å smake. Prisene er rimelige og du får en god lunsj for rundt 80 kroner.

Banzai Bowls i North Shore

Den beste acaibowlen du noen gang kommer til å smake. Har du enda ikke prøvd ut mattrenden bloggerne har kastet seg over? Da er det på tide. Banzai Bowl er en liten sjappe på en bensinstasjon som ligger i nærheten av surfestedene Pipeline og Sunset Beach. Ikke la deg lure av utsiden av sjappa, hvis du liker acai kommer du garantert tilbake igjen. Prøv ut Diamond Head Bowl med peanøttsmør hvis du er sulten eller Maui Sunrise hvis du liker det friskt.

Duke´s eller Cheesecake Factory i Waikiki

Til tross for turiststrømmene på disse restauranten, så er Duke’s og Cheesecake Factory overraskende nok en av de bedre stedene å nyte maten på i dette området. Hos Duke’s kan du sitte ute ved strandkanten, det er live musikk på kveldene og maten består av en god blanding internasjonale retter. Frokostbuffeen kan anbefales for hele familien og bananpannekakene er en vinner. På Cheesecake Factory har de et enormt utvalg retter, og virkelig noe for alle og enhver. Pizzaen og salatene smaker alltid veldig godt.

FOLKETOMT: På nordsiden av Oahu finner du vakre strender uten et hav av turister.

Her bor du

Boligprisene er ekstremt høye på Hawaii. Skal du sjekke inn på hotell kan det være lurt å bestille en god stund i forveien og unngå høysesongen som juletider. Det rimeligste hvis man er tre eller flere er å leie en Airbnb. Her er tre steder å bo på Oahu.

Kailua – for den rolige

I Kailua finner du Lanikai Beach, en opplevelse i seg selv. Her kan du leie kajakk for rundt 500 kroner og padle ut mot to små øyer. Vannet er krystallklart og det er mindre turister her. Har du lyst på en enda mer privat strand, anbefales Waimanalo Beach hvor de lokale ofte har grillfester i helgene. I Kahlua er det også flere hyggelige restauranter og kafeer, ikke så mange kjedebutikker som i Waikiki. Her er det roligere og renere strender.

Her er det mange muligheter via Airbnb. Du kan finne en trivelig studioleilighet – ypperlig for et par, med balkong til 1500 kroner natta.

NORTH SIDE: På norsiden ligger flere av Oahus mest berømte surfestpotter og strender, men likevel holder de fleste turister seg i sør.

North Shore eller Haleiwa – for den aktive

På North Shore holder surfelegender og adrenalinjunkiene til. Her er det smart å ha bil ettersom de fleste strender og butikker har store avstander. Hopp fra klipper på dagen på Waimeia Beach, gå strandturer på Turtle Bay og se solnedgangen på Sunset Beach. Litt øst for North Shore ligger Haleiwa som er en liten by med søte butikker, utrolig god og lokal mat, og en ekstremt hyggelig atmosfære. Her kan du bo på hotell for rundt 1500 kroner natten.

Waikiki – for storfamilien

I Waikiki har du tilgang til det meste av liv, mens de roligere strendene er rundt 30-50 minutter unna med bil. Bor du i Waikiki må du regne med tusenvis av andre turister, men det er også flere fordeler. Her har du alt tilgjengelig av luksusbutikker, koselige restauranter langs strandkanten, fine men overbefolkede strender og et ganske bra uteliv.

Her er det også flere populære hoteller. Outrigger Reef Waikiki Beach Resort ligger helt ute på stranden, men er likevel ikke blant de dyreste. Dobbeltrom med havutsikt, ca. 2300 kroner per natt. Ønsker du et litt rimeligere alternativ er Aqua Palms Waikiki eller Cocunut Waikiki Hotel gode alternativer.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no