PARTY I MONTREAL: Bildet er fra den årlige NHL-festen. Her fra hippe Club Opera. Foto: AFP

TOPP TI: Verdens beste party-byer

(VG Nett) Lonely Planet har kåret de ti beste byene for festglade mennesker.

Publisert:

Her er guiden for deg som vil dra på fest i Beograd, Montreal, Buenos Aires, Dubai, Tessaloniki, La Paz, Cape Town, Baku, Auckland, eller Tel Aviv.

I sin siste utgave av boken «1000 ultimate opplevelser», lister Lonely Planet, ifølge Reuters, blant annet opp de ti beste partybyene. Er du på utkikk etter neste års feriested hvor et levende nattliv er et viktig kriterium, bør du lese videre.

DEL DIN BESTE PARTYOPPLEVELSE I UTLANDET HER!

1. Beograd, Serbia
Lenge har Serbia fått dårlig omtale i pressen, men byen har et veldig rikt uteliv. Fra intellektuelle kaféer til ølrike puber, og ikke minst de travle restaurantene og barene i Skadarlija-distriktet, samt sommerklubbene på husbåtene på elvene Sava og Donau.

VG AVSLØRER:Slik fester norske ungdommer i Syden.

2. Montreal, Canada
Montreal har blitt stadig mer populær blant utlendinger som elsker det tospråkelige (engelsk og fransk) stedet, med godt lokalt øl eller alpinkjøring i Mt Royal. Gammeldagse kafeer, kule jazzklubber og stappfulle diskoteker med barer som er åpne til de sene nattetimer, gjør denne byen til en fryd etter at solen har gått ned. Er du glad i standup, bør du dra dit på den årlige komediefestivalen som finner sted hver juli.

3. Buenos Aires, Argentina
Med dens unike miks av europeisk, sør-amerikansk kultur og lidenskap for dans, har Buenos Aires et godt grunnlag for et livlig nattliv. Tilbudet er godt og variert: Her kan du nyte alt fra en svingende jazzklubb til å danse bort hele natten ved vannkanten. Hvis du ikke er en dreven danser, tilbys det drøssevis med dansekurs over hele byen. Men dette er ikke bare den danseglades by. I Buenos Aires finner du alt fra irske puber til "house parties".

TANGO PÅ GATA: I Buenos Aires er det ikke uvanlig å støte på et tangodansende par på gata. Foto: HARALD HENDEN

4. Dubai, De forente arabiske emirater
Hit bør du komme med mye penger. Byens ekstravaganse er langt over det normale. Ultraluksuriøse hoteller på kunstige øyer, hypermoderne kjøpesentre med flere tonn edelstener i vinduene. Hvis du ikke er invitert inn i yachten til en kjendis for en drink, kan du leve ut nattlivet i Dubais hippe barer og klubber.

LAST NED GRATIS GUIDE FRA DUBAI!

5. Tessaloniki, Hellas
Hellas' nest største by har stil. Her finner du et fantastisk uteliv under de lange månedene når de mest populære turistdestinasjonene har gått i hi for vinteren. Kunstkafeer og latinske barer og diskoteker pumper ut alt fra house-musikk til gresk folkepop. Det er ikke billig, men likevel billigere enn Norge.

FESTE I HELLAS?:Les denne VG-leserens reisebrev fra Zakynthos.

6. La Paz, Bolivia
Her blir du fort beruset takket være de 3000 meterne over havet byen befinner seg på. Så ta det rolig. I La Paz Et myldrer det av nattklubber og de lokale er vennlige mot horden av utlendinger som hvert år finner frem til byen. Barene er av verdensklasse, kafeene er stilige og restaurantene syder av god mat og lokal musikk.

7. Cape Town, Sør-Afrika
Fotball-VM i 2010 vil nok bare åpne øynene til enda flere utlendinger for denne byen som allerede er kjent for et bra nattliv. Kos deg på noen av verdens flotteste strender om dagen, og len deg godt tilbake i soafen under måneskinnet med en iskald drink i hånden på natta. To timer øst, i Det indiske hav, ligger den elegante strandenlandsbyen Mossel Bay med enda flere fantastiske strender. Og barer.

NYTTÅRSFEIRING I CAPE TOWN: Her danser glade sørafrikanere seg gjennom Cape Town. Foto: REUTERS

REIS TIL CAPE TOWN:En by, to verdener!
LAST NED GRATIS REISEGUIDE FRA CAPE TOWN.

8. Baku, Aserbadjan
Baku i Aserbadjan er vel kanskje ikke det første man tenker på i forbindelse med partybyer. Men byen i landet som lever av olje og gas er i sterk økonomisk vekst. Dette har også påvirket nattlivet i postiv retning. I tillegg har byen hatt et stort innslag av tusenvis av internasjonale oljemedarbeidere og bemidlete konsulenter som har transformert byen til en oase av overflod i et ellers tradisjonelt muslimsk land.

9. Auckland, New Zealand
Drøssevis med kafeer, barer og restauranter som serverer et hipt ungt klientell. Ta en øl ved vannkanten, eller prøv deg på et av de hotte utestedene (mange av dem har åpent 24 timer). Er du glad i musikk, kan du jo gå på et av de mange live-konsertene som spiller alt fra folkemusikk i Devonport til hardere saker på Mt.Eden. Ellers er Sky Tower, den sørlige klodens høyeste bygning, en attraksjon i seg selv. Veldig populær blant strikkhoppere.

10. Tel Aviv, Israel
Dansing hele natten til lyden av funk, pop, house og tekno. Endeløse rekker av barer, puber, klubber. Dette er Tel Aviv. Den internasjonale miksen av mennesker er høy. Stemningen er god, og folk er vennlige.

REIS TIL TEL AVIV:Her er en byguide fra Tel Aviv!

DEL DIN BESTE PARTYOPPLEVELSE I UTLANDET HER!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no