ANNERLEDES «SYDEN»: Sol og endeløse, urørte strender er noe av det charterlandet Oman har å by på. Foto: Dag Fonbæk

Oman blir nytt chartermål

Til høsten får nordmenn et nytt chartermål i arabiske Oman - et annerledes «Syden» som bl.a. frister med solbading, dykking og beduin-safari.

Publisert:

Charterturisme er helt nytt i det hittil nokså lukkede arabiske ørkenlandet, som nå ønsker å utvikle en forsiktig turisme i lys av sitt ukjente, litt mytiske og mystiske image.

- Litt spesielle kontakter nær sultanen gjorde at vi kunne åpne landet for våre gjester, forteller en stolt STS Solia-sjef Gunder Moe.

Nykomlingen, nylig kåret til «årets komet» av norske reisebyråer, styrker med Oman-introduksjonen sin profil som en tøffing som tør å satse på små, spesielle reisemål i tillegg til brede og folkelige slagere som Mallorca, Madeira og Kanariøyene.

- Oman har foreløpig ikke så mange hoteller, men vi har booket oss inn på to 5-stjernes luksushoteller på stranden i badebyen Salalah, noen timers kjøretur fra hovedstaden Muscat, sier Moe.

Flyene skal gå direkte mellom Arlanda og Muscat. Reisen vil ta knapt åtte timer, og det blir tilslutning med rutefly mellom Oslo og Stockholm. Ukesprisen vil ligge på ca. 6500 kroner for den arabiske charteropplevelsen.

Flotte strender

- Hva skal vi gjøre i ukjente Oman?

- Der skal du bade, dykke og sole deg på supre strender.

Du kan gå på oppdagelsesferd blant tårn, borger, moskeer og palasser, shoppe billig og dra på beduin-safari med kamel, sier Gunder Moe - spent på mottagelsen blant charterreisende som kanskje ønsker seg en ny vri på «sydenferien».

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no