I RETTEN: Åge Røde måtte nylig møte i Arbeidsretten. Foto: Jostein Matre

Røde trekker seg som tillitsvalgt i Avinor

(VG Nett) Tillitsvalgt for flygelederne i tårnet på Gardermoen, Åge Røde, trekker seg fra vervet.

  • NTB
Publisert:

Dette skjer samtidig som Røde venter på dom i en sak i Arbeidsretten der arbeidsgiverorganisasjonen Spekter på vegne av Avinor har gått til sak mot Norsk Flygelederforeningen (NFF), fordi de ønsker å få Røde fjernet som tillitsvalgt. Nå har han altså valgt å selv trekke seg.

Permisjon

Robert Gjønnes, formann i NFF, sier til NRK at Røde ikke klarer å holde seg oppdatert på det som skjer på arbeidsplassen slik situasjonen er nå.

- Årsaken er at han har permisjon fra stillingen sin som flygeleder. Han er derfor ikke opreativ på enheten og klarer ikke å holde seg oppdatert på alt som skjer, sier Gjønnes til NRK.

Den naturlige konsekvensen ble, ifølge Gjønnes, at Røde trakk seg.

- Vi ble informert for noen dager siden, og vi støtter ham fortsatt i konflikten med Avinor. Dette er bare et resultat av at han ikke klarer å holde seg oppdatert mens han er permittert, sier Gjønnes.

- Offerlam

I Arbeidsretten har Spekter hevdet at Åge Røde i sommer oppfordret til og gjennomførte ulovlige aksjoner som førte til at man ikke klarte å fylle vaktlistene for flyveledere i sommer. Dette førte igjen til en rekke forsinkelser i flytrafikken.

Spekter mener at den tillitsvalgte på Gardermoen gjorde dette fordi han var misfornøyd med årets lønnsoppgjør.

Røde hevder på sin side at han bare varslet om ting han så på som problemer, og ønsker å bidra til å løse dem. I retten hevdet Røde at han er et offerlam, og at Avinor lenge har vært ute etter å bli kvitt ham.

VG Nett har forsøkt å komme i kontakt med Røde uten hell.

VG Nett kommer tilbake med mer

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no