PÅ REISEFOT: Å reise rimelig er ikke så vanskelig som du tror.

Slik reiser du billig

Å reise billig er drømmen for de fleste. Her får du noen tips til hvordan du kan reise litt rimeligere.

Publisert:

Er det ikke rart hvordan noen alltid har råd til å reise? Og da snakker vi ikke om han eller hun som alltid har vært flink til å spare unna penger når månedslønnen kommer inn på konto. Nei, da mener vi han eller hun som uansett hvor lite penger de har alltid kommer seg til Bali, New York og Kreta.

Med tipsene under kan du bli en av dem.

TOTALSUMMEN: Å velge reisemål med valutakurser og å betale i lokal valuta kan spare deg for penger.

Reis i lavsesongen

Hanne Marit Tobiassen bak reisebloggen Sekk og Sandaler er med årene blitt en kløpper på rimelige reiser. Å reise i lavsesongen er et av hennes topptips.

– Undersøk når det er høysesong i det landet du skal besøke og reis utenfor denne. I Sør-Øst Asia er det vinteren som er dyreste tidspunkt å reise, mens i Sør-Europa reiser mange turister på ferie i sommermånedene. Enkelte land er også rimeligere å oppholde seg i enn andre. Hvis du er ute etter en billig feriedestinasjon er blant annet Øst-Europa, Peru, India og Vietnam gode alternativer, tipser hun.

Velg reisemål etter valutakurs

Å velge reisemål etter valuta har noe for seg. Hvordan den norske kronen står i forhold til euro, dollar og andre lokale valutaer gir utslag på totalsummen for reisen.

Vit når du skal bestille

Det er en kunst å vite når du skal bestille en reise for å spare mest mulig penger. Å bestille reisen tidlig har vi alle hørt, men den klart billigste måneden å bestille flybilletter i 2017 var i mai, ifølge FINN.no.

I høysesonger, som påske, sommerferie, høstferie og vinterferie, er prisene helt klart høyest. Å være fleksibel på hvilken reisedag flyr kan også spare deg for flere hundrelapper. Følg også med på nyttårssalget til flyselskapene.

VÆR FLEKSIBEL: Å være fleksibel på hvilken reisedag du flyr kan spare deg for flere hundrelapper.

Søk flere steder

Som reisende er det ingen vits i å være trofast. Er du ute etter den billigste måten å reise på – sjekk ut så mange aktører som mulig, skriver Hostelworld. Prisene kan variere mye hos de forskjellige, i tillegg kan du være heldig å finne billig utreisebillett et sted og hjemreise et annet sted. Husk at det er totalprisen som gjelder og ikke at lavpriskalenderen gir deg billig billett én vei.

Det samme gjelder for hotell, sjekk både hotellets egen side og sider som Hotels.com og Booking.com.

Planlegg

For reiseblogger Hanne Marit Tobiassen er planlegging nøkkelen til suksess på resie.

– Søk opp transport, museum og overnatting i forkant, du vil kunne spare en del penger med forhåndsbestilte billetter og reservasjoner. Det er ofte i tidspressede situasjoner at man ender opp med å ta lettvinte og dyre valg, forteller hun.

BO: Å leie leilighet via Airbnb er gjerne rimeligere enn hotell.

Bo på Airbnb eller hostel

Airbnb og hostel er rimelige alternativer når du er på reise. Hostel er kanskje ikke alles drømmevalg, men for deg som ikke trenger et eget rom med store, myke hotellputer er det et supert alternativ. For deg som liker hakket høyere standard er Airbnb både bra og hjemmekoselig og gjerne rimeligere enn hotell.

– Bo gjerne utenfor bykjernen i storbyer. I nabolagene utenfor sentrum er det ofte billigere å spise og drikke ute og færre turister, sier Tobiassen.

Reis med kun håndbagasje

Å pakke lite er ikke alltid like lett, men det er penger å spare når du kun reiser med håndbagasje. Husk at det som oftest er alle tilleggene på flybilletter som gjør at prisen blir høy. De små trillekoffertene rommer ofte mer enn du tror. Den holder kanskje ikke på langreiser, men for weekendturer er det mer enn nok.

Let etter «inkludert»

Når du bestiller hotell er det en fordel å finne et med inkludert frokost for å spise frokost på kafé eller restaurant er ofte dyrt. Om ikke det er inkludert frokost på hotellet du skal bo på, er de lokale supermarkedene alternativet du bør gå for. Ikke velg supermarkedene hvor alle turistene går – der er gjerne prisene høyere. Spør gjerne en lokalkjent om tips til det beste supermarkedet i nærheten.

PENGER Å SPARE: Velg kollektivtrafikk foran taxi når du er på reise.

Benytt kollektivtransport

Reiseblogger Hanne Marit Tobiassen benytter seg av kollektivtrafikken når hun reiser.
– Taxi er kanskje det enkleste og raskeste fremkomstmidlet, men du kan spare mye penger hvis du reiser med buss, bane eller tog. Hvis du reiser over lengre strekninger kan en tog- eller busstur by på fin utsikt, og får du sett mye av landet samtidig som du forflytter deg, sier hun.

Bruk City Card

Flere storbyer har såkalte City Card eller CityPASS. Dette er kort som gir deg «gratis» adgang til kollektivtrafikk, museer og andre attraksjoner i en gitt tidsperiode – gjerne 48 timer, for en fast sum. City Card og CityPASS får du blant annet i Gøteborg, Paris, New York, Amsterdam og London.

Betal i lokal valuta

Det enkleste og kanskje mest kjente trikset i boka er alltid å velge lokal valuta når du blir spurt om du ønsker å betale i norske kroner eller den lokale valutaen.

Del på utgiftene

– Hvis man reiser flere sammen er det lønnsomt å dele på utgiftene, som for eksempel å spleise på en leilighet eller samkjøre i en Uber. Det kan også være lurt å lage et felles Vipps-oppgjør hvor alle utgiftene føres inn. Da får man oversikt over hvem som har lagt ut penger og hva man eventuelt skylder hverandre, tipser reiseblogger Hanne Marit Tobiassen.

Meld deg på nyhetsbrev

Flere reisesøkesider, reisebyråer og flyselskaper annonserer tilbud og kampanjer i nettopp nyhetsbrev. Så her er det bare å følge med!

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no