FORBUDT: Cruiseskip legger til ved kaia i Venezia. Foto: David Roark/Disney via Getty Images

Nå blir cruiseskip forbudt i Venezia

Etter flere tiår med diskusjoner, har den italienske regjeringen vedtatt forbud mot cruiseskip ved det populære turistmålet.

 • Sara Berge Holmberg

I juni kolliderte et cruiseskip med en mindre turistbåt, og det var dette som til slutt fikk regjeringen til å nedlegge forbudet. Det har det siste året skjedd flere lignende ulykker.

Dette skriver blant annet Financial Times og Daily Mail.

Ifølge sistnevnte har lokalbefolkningen i flere år gjennomført kampanjer for å få forbud mot cruiseskip, da de mener det ødelegger fundamentet byen er bygd på, samt den berømte horisonten. Onsdag 7. august annonserte regjeringen, til de lokales store glede, at de skal begynne å endre rutene til skipene.

les også

Vil kreve inngangspenger i Venezia

1,5 millioner mennesker

Cruiseskipene har ikke kun ført til ulykker med andre båter. De store bølgene som dannes når skipene legger til kai har også gjort skader på byens gamle trefundamenter.

Tall fra Financial Times viser at mer enn 1,5 millioner mennesker kommer til Venezia med cruiseskip hvert år. Av de 60.000 turistene som kommer til byen hver dag, er det bare under halvparten som blir natten over, ifølge Daily Mail.

Den italienske transportministeren, Danilo Toninelli, opplyste onsdag at noen skip vil legge til kai ved et par fergeterminaler utenfor sentrum av Venezia fra neste måned og ut året. Innen neste år vil en tredjedel av cruiseskipene bli omdirigert.

les også

Venezia: Rimeligere enn myten vil ha det til

Nye regler

Ikke bare er det cruiseskipene i Venezia som har forbud, i mai innførte byen en rekke nye regler for turister, blant annet at du ikke kan spise eller drikke sittende på bakken eller sitte på trappene til byens broer og historiske monumenter.

Også Roma har flere regler turister må følge, det er for eksempel forbudt å gå rundt i bar overkropp og det er nå også forbudt å sitte i Spansketrappen.

Også andre steder i verden har man lagd regler for turister. I Australia sliter de for eksempel med å håndtere den kraftige strømmen av turister som kommer til fjellformasjonen Uluru før det blir forbudt å klatre der og på Island har de også fått nok av respektløse turister.

Mer om

 1. Venezia
 2. Cruiseskip
 3. Turisme
 4. Italia

Flere artikler

 1. For og imot: Masseturisme

 2. To norske kvinner fikk bøter etter nattbad i Venezia

 3. Italia åpner for turister: – De siste ukene har vært veldig tøffe

 4. Vår perfekte ferie

 5. Venetianere i corona-karantene – får maten rodd til døren

Fra andre aviser

 1. Norske turister bøtelagt for nattba­ding i Venezia

  Fædrelandsvennen
 2. Venezia trygler turistene om å komme tilbake. Men ikke alle er like velkomne.

  Aftenposten
 3. Myter om cruisetrafikken

  Fædrelandsvennen
 4. – Bergen skal ha anledning til å regulere cruisetrafikken til og fra egen havn

  Bergens Tidende
 5. Har fått etterlengtet koronapause fra cruiseturister: – Folk tror vi er et museum

  Aftenposten
 6. Italia vil erklære unntakstilstand etter Venezia-flom

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no