SPEKTAKULÆRT SYN: Nordlys-fargespill over Mo i Rana-fjellene i fjor vinter. I år ventes rekordinnrykk av turister fra hele kloden som kommer for å se lysfenomenet på vinterhimmelen vår. Foto: Bjørn Leirvik

Nordlyset danker ut pyramidene og den kinesiske mur

Nordlyset har danket ut både den kinesiske mur og pyramidene i Egypt på britenes topp 10-liste over hvilken attraksjon de helst vil oppleve før de dør.

Publisert:

Det er Daily Mail som skriver at nordlyset og det nord-norske vintereventyret har inntatt topp-plassen på britenes reise-ønskeliste.

Storbritannias mest populære pris-sammenlignende reisenettsted TravelSupermarket har spurt sine brukere hva som står aller øverst på drømmereise-ønskelisten deres - og hele 37 prosent oppgir at det er nordlyset!

På andre plass kommer pyramidene i Egypt, deretter Route 66
og den kinesiske mur...

Knuser konkurrentene

Videre nedover på drømmereise-listen finner vi gamle storheter som cruise i Karibia, helikopetertur over Grand Canyon, safari i Afrika, Venezias kanaler, Taj Mahal og Great Barrier Reef.

LES OGSÅ: Varsler ekstra mye nordlys de nærmeste årene

Det er altså ikke «småtasser» vårt Aurora Borealis danker ut, men tunge, klassiske drømmereisemål som har preget globetrotternes toppliste gjennom alle tider.

LES OGSÅ: Lonely Planet lovpriser nordlyset

- Verden er blitt mye mer tilgjengelig nå, så også spektakulære reisemål i nærområdene har kommet på once-in-a-lifetime-listen, sier TravelSupermarkets Bob Atkinson til Daily Mail.

NUMMER TO: Pyramidene i Giza er spektakulære og blant verdens mest fotograferte byggverk, men må finne seg i å bli slått av det nord-norske nordlyset på britenes reise-ønskeliste. Foto: Henning Carr Ekroll

- Super norgesreklame

- Dette er norgesreklame på sitt beste, sier Innovasjon Norges reiselivsdirektør Per Arne Tuftin, som forteller at de kjører flere store nordlyskampanjer ute i verden for å lokke enda flere turister til nordlys-jakt i Norge denne vinteren.

Den utenlandske vinterturismen til Nord-Norge har doblet seg på fire år, men toppen er på ingen måte nådd.

Sammen med britene er det framfor alt asiatene som kommer i flokker for å oppleve det mystiske nordlyset.

Nordlys-app

Turist-markedsføringen gjennom NordNorsk Reiseliv har båret frukter. Nordlys-opplevelsene spres raskt via sosiale medier, og proffe nordlys-guider hjelper turistene med å finne steder der man kan se nordlyset ut fra de rådende værforhold.

NORGES-REKLAME: Disney-filmen «Frozen», som snart får premiere, vil gi Norge solid drahjelp i markedsføringen av nordlys- og vinterturisme i nord. Foto: The Walt Disney Company Nordic

En egen Nordlys-app lanseres også i disse dager.

Disney-hjelp

- Vi ser at tiltak rettet spesifikt mot nordlys-turismen gir gode resultater. Både Hurtigrutens satsing på konseptet «Hunting the light» og BBCs nordlysprogram med Joanna Lumley for noen år tilbake resulterte i mange turistbesøk, forteller Tuftin.

Disney-produksjonen «Frozen» , som har premiere på verdens kinoer i disse dager, vil garantert føre til nye skarer av nordlys-turister.

Folkene bak animasjonsfilmen var i Norge for å tilpasse både handlingen og stemningen til norske vinterforhold - så forventningene til årets Disney-storsatsing er store.

Nordlys-feber

«This winter marks the peak of the solar maximum period - and there are few better places to see the dazzling northern lights than Norway's pristine Arctic extremes».

DRAHJELP: Skuespiller Joanna Lumleys nordlys-jakt på BBC gir fremdeles britene reiselyst. Foto: Kjetil Skogli

Slik innleder det britiske reisemagasinet Wanderlust sin 15 sider lange reisereportasje fra Nord-Norge.

LES OGSÅ: Nordlys over Oslo også

Reiselivsmagasinet besøkte Finnmark i fjor vinter, og har nylig publisert en artikkel full av beundring over hva det arktiske Norge har å tilby av vinteropplevelser under nordlyset.

- Med et opplag på nesten 40.000 er dette en artikkel med høy markedsverdi, medgir reiselivsdirektør Per Arne Tuftin.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no