Slik skal Venezia reddes

79 gigantiske stålplater til 40 milliarder kroner skal redde vakre Venezia fra nye katastrofeflommer.

Publisert:

Forrige mandag sto 90 prosent av den populære turistbyen under vann etter den verste springfloen siden 1986.

Send inn spørsmål om reise til vårt Reisepanel

De stadige oversvømmelsene truer de gamle bygningene, og bølgebryterne som allerede finnes rundt Venezia har vist seg å ikke takle de verste flommene.

Skal stoppe havet

Nå setter italienske myndigheter sin lit til milliardprosjektet «Moses», hvor gigantiske stålplater skal kunne heves opp til overflaten for å stoppe vannet. Skissene viser hvordan vannstanden dermed blir lavere inne i lagunen enn ute i havet.

Her kan du laste ned gratis Reiseguider fra 80 destinasjoner

Til sammen skal 79 stålplater, 20 meter brede og opptil 30 meter høye, plasseres utenfor de tre åpningene inn til lagunen.

- Barrierene er konstruert slik at de hever seg når vannet stiger til 110 centimeter over normalen, forteller talskvinne for Moses-prosjektet Flavia Faccioli til AP.

Ferdig i 2014

«Prosjekt Moses» har vært omstridt, men ifølge talskvinnen har det nå en økende støtte fra innbyggerne.

Bli med og diskuter Venezia. Klikk her

Send oss et reisebrev og del opplevelsene- Etter oversvømmelsen stoppet folk meg på gaten og spurte når det er ferdig, sier Faccioli.

Totalt er Moses-prosjektet beregnet å ville koste 4,3 milliarder euro, eller nærmere 40 milliarder kroner og det skal være ferdigstilt i 2014.

Skadene etter forrige ukes rekord-oversvømmelse er ikke kartlagt, men en rekke butikker og privatboliger ble totalt fylt med vann og mange turister valgte å avbryte oppholdet i den italienske byen.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no