Fakta om Andorra

Publisert:

Beliggenhet: Et av Europas minste land. Ligger i Pyreneene og grenser til Spania og Frankrike. Nærmeste storbyer Toulouse (Frankrike) og Barcelona (Spania) ligger begge ca. 20 mil. unna.

Skianlegg: Det er tre uavhengige skiområder i landet. Størst er Grand Vazira med 47 heiser og 192 km med løyper. Dette var inntil i år to områder, men er nå slått sammen med en ny heis. Vall d'Ordino er minst. Her er det bare 12 heiser og 26 km med løyper. Anlegget ligger i skyggen, slik at det alltid er gode forhold her. Rent skimessig det beste stedet i landet, selv om det er lite. Pal-Arinsal har 22 heiser og et løypenett på 63 km. Her er det høyest fallhøyde, med 1010 meter.

Høyeste skiområde: 2640 meter, du får samme høyde både i området Grand Vazira og Vall d'Ordino.

Pris: 5-dagers kort: 144 euro for voksne, 116 euro for barn. Du kan ikke bruke samme heiskort i de tre anleggene, men hos Ski Andorra kan du kjøpe en pakke og bytte inn i dagskort på stedet du ønsker å besøke.

Befolkning: Landet har bare 67000 innbyggere. 20700 av disse bor i hovedstaden Andorra La Vella.

Shopping: Hele Andorra er et taxfree-område. Mange spanjoler og franskmenn reiser hit for å handle elektriske artikler, parfyme, klær, skiutstyr, sprit og tobakk. De fleste varer er om lag 20 % billigere enn i nabolandene. Valutaen er euro. Men priser på restauranter og hoteller er høyere enn i Spania.

Språk: Katalansk, men alle snakker også enten spansk eller fransk. Siden Andorra lever av turisme, klarer man seg også greit med engelsk.

Fra Norge: Billigst å fly til Barcelona og buss derfra. Flere billigselskaper flyr dit. Ebookers.no har i vinter annonsert pakker med fly, buss og to netter i Andorra for 3600 kr.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no