STORBYBOBLER: Skal du reise i påsken, er det ikke usannsynlig at det blir noen pauser av denne typen i solen.

Fem steder du kan ta en boble-skål utendørs i vår

Vår i byen er ikke så verst når man kan ta små pauser i solen med et iskaldt glass boblevin. Her er fem steder du kan gjøre akkurat dét i koselige omgivelser.

Publisert:

For når dagene endelig har blitt litt lysere og varmere, strømmer gjerne vi nordmenn til uteserveringer som om det sto om livet. Og hvorfor ikke gjøre det hakket mer glamorøst med å ta et glass champis eller lignende, kanskje sammen med et par tapasretter, sammen med venninnene eller kjæresten?

Hvis det frister, har vi plukket ut fem steder som ikke er så altfor langt unna som du kan vurdere å slå deg ned på i løpet av våren. Skål for det!

Le Petit vinbar, København

Torvhallerne i Københevn er generelt et fantastisk sted for deg som vil smake, se og oppleve mat. Trenger du en shoppingpause med et glass bobler, er du i alle fall nødt til å sjekke ut Le Petit, som naturligvis er en dansk-fransk vinbar med blant annet Champagne på menyen, både på glass og flaske. ved siden av kan du bestille en charcuterie-tallerken for to, en Chevre-salat eller deres klassiker, biffsandwichen. For å nevne noe.

Granger & Co., London

Er du ute etter en boblende lunsj i London, bør du vurdere filialen Granger & Co. har i Notting Hill. Den som elsker søtt kan kaste seg over en stabel Ricotta-pannekaker med banan, honning og smør, mens den frityrstekte squashen med halloumi heller ikke er å forakte akkurat. Og det smaker ikke akkurat verre med en hvit fersken-bellini til.

Café de Flore, Paris

Paris is always a good idea! #plateaudefromages 🧀🥂

I sjarmerende Saint-Germain-des-Prés ligger en skatt av en liten restaurant: Café de Flore. Her kan du få klassiske salater som Cæsar og Nicoise, men minst like godt er det å bare bestille fra stedet ostemeny (vi snakker blant annet Camembert, Brie og Roquefort) med en deilig hvit baguette ved siden av. Og selvfølgelig et glass Champagne, som de har i ulike prisklasser.

Gamla Amsterdam, Stockholm

I brist på annat.. 🧀🍷 #insteadofcoffee #saturday #beforenoon #hornsgatan #stockholm #cheese #wine #levalife

Stockholm-foodies strømmer til denne lille perlen av en ostebutikk. Har kan du selvsagt kjøpe med ost hjem, men enda bedre er det å ta seg tid til å sette seg ned og spise et av deres berømte ostesmørbrød, eller for den dristige: Sjokoladefondue med blåmuggost.

Her er det ingen stor uteservering, men et par bord utenfor som du kan kapre om du er heldig - eller så kan du spørre pent om å ta med det du har kjøpt til en av benkene like ved!

Delicatessen, Oslo

Selv om en tur til utlandet kanskje frister, trenger du faktisk ikke dra lenger enn til Grünerløkka i Oslo for å få deg en deilig drink i solen. Der ligger nemlig den første filialen av Delicatessen tapasbar, som serverer en fantastisk Cava-sangria som du kan drikke sittende på en av benkene utenfor.

Cava bellini rabarbra #chiching #drinks #mami

Bestill noen småretter å plukke i ved siden av, og du har den perfekte lunsjdaten midt i hovedstaden.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. Hit bør du reise i 2017

  Mange benytter juleferien til å bestille årets ferie – vi har spurt ekspertene hva som blir de hotteste reisemålene for…
 2. 10 ting du kan gjøre i København som ikke skriker turisme

  København er et populært reisemål for nordmenn, og det er ikke vanskelig å forstå - den danske hovedstaden byr på både bra shopping, masse interiørinspirasjon og de deiligste matretterretter.
 3. Guide til Muskat i Oman: Midtøstens hotteste ferieperle

  Om du liker sol og bad eller action og eventyr, er Omans fortryllende hovedstad en perfekt måte å oppleve Midtøsten på.
 4. Paris: Guide - Ekspertenes beste tips til storbyen

  Glem turistfellene og la pariserne selv guide deg frem til deres skjulte skatter i kjærlighetens by! Her får du Paris-bloggernes favoritter.
 5. Kardashian-familiens villeste luksusferier

  Hoteller til flere millioner per uke, luksusyachter og dramatikk – dette er Kardashian-klanens mest minneverdige ferier.
 6. Fem sandwichsjapper du skulle ønske du spiste lunsj på nå

  Fra rennende ostesmørbrød i London til luksuriøs hummerbaguette i Paris – disse godbitene får garantert opp både mat- og…
 7. Guide til New York: Gatematen du må få med deg

  NEW YORK (VG reise) Har du noen gang spist en «dråpe» vann?
 8. Ferie i Los Angeles? Her finner du de mest Instagrammede stedene

  LOS ANGELES (VG) Californias mest kjente by er som skapt for sosiale medier med ikoniske og fotogene landemerker overalt.
 9. Barcelona-guide: Restauranttips Barcelona: Dette er spisestedene du bør besøke i 2017

  Her får du en oversikt over de beste restaurantene, barene, cafeene og gourmetbutikkene i Barcelona akkurat nå.
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no