KINA: Snart kan du hoppe i strikk her.

Verdens råeste strikkhopp

Er du glad i høyder og på jakt etter en ny utfordring er det bare å bestille en tur til Kina.

Publisert:

I Zhangjiajie Grand Canyon i Kina kan du få den ultimate strikkhopp-opplevelsen. Der er det nemlig bygget en strikkhopp-plattform som er cirka 23 meter høyere enn det som for øyeblikket er verdens høyeste kommersielle strikkhopp fra Macau Tower, skriver CNN. Strikkhopp-plattformen er bygget under Zhangjiajie Glass Bridge, en 430 meter lang bru med glassbunn.

For adrenalinjunkier som ikke har tid eller budsjett til å dra til Kina, anbefaler vi fem attraksjoner som får blodet til å pumpe her hjemme.

Les også

Togturene du sent vil glemme

Er du klar for naturopplevelser av de helt store? Her er forslag til fem spektakulære – og eksklusive, togreiser som…
OPPLEVELSE: Glassbrua i Zhangjiajie Grand Canyon er 430 meter lang.

Hopp fra 265 meter

Glassbrua med verdens høyeste strikkhopp ligger i Zhangjiajie Grand Canyon, som er en del av Zhangjiajie nasjonalpark i Hunan Province i Sør-Kina. Brua er 430 meter lang, 6 meter bred og det høyeste punktet på brua er 300 meter over bakken, mens du går i, og hopper fra, en høyde på 265 meter. Brua er designet av den israelske arkitekten Haim Dotan og åpnet i 2016.

I frodige omgivelser kan du altså snart utfordre både deg selv og en eventuell høydeskrekk med å gå på glassbrua, for så å hive deg utenfor og suse mot bakken. Strikken skal være rundt 50 meter lang.

Les også

Her kan du dra på treningsreise

Yoga, funksjonell trening, crossfit og martial arts – alternativene er mange, og de finnes over hele verden.

Om det kun er en adrenalinjunkie i familien, eller vennegjengen, kan resten slappe av på restauranten ved enden av brua og bestille strikkhopp-inspirerte drinker, tipser CNN.

Nevnte vi at også alle som er på brua kan se deg hoppe, på grunn av glassbunnen?

Les også

Kinesere strømmer til Norge

Nærmere 37.000 kinesere fikk visum for å besøke Norge første halvår i 2015. Det er nesten 60 prosent flere enn i fjor.
HØYT: Dette er ikke brua for sarte sjeler.

Flere planer

For tiden gjennomfører kinesiske myndigheter sikkerhetskontroller på strikkhopp-plattformen og det er forventet at den åpner snart, skriver Daily Mail. I tillegg til strikkhopp-plattformen er det bygget en ekstra plattform. Tanken er at det skal bygges en zipline der, i tillegg er det snakk om at det skal bygges en stor huske som skal henge ned fra brua.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no