Kampbillett - hotellpakker - pakketurer - flybilletter

Slik kommer du deg best og billigst på fotballtur til England

LIVERPOOL (VG) Iført nyinnkjøpt Liverpool-jakke reiser 77-årige Inggerd Audun Sørensen fra Mjøndalen seg på tribunen og jubler... sammen med titusener andre. «You'll never walk alone!»

 • Egil Svendsby
Publisert:

Liverpool har nettopp scoret mot Sunderland, og Inggerds puls er høy! Hvis du tror det bare er fantaster i «Ponduskatagorien» som drar til England for å se fotball, tar du feil. Fotballreiser er nesten like ofte et familieprosjekt.

Familien Audun Sørensen er tre generasjoner på tur, bestemor Inggerd, sønnen Trond og barnebarna Anders (8) og Erik (11).

- Det er faktisk første gangen jeg er på fotballkamp i England. Turen er en gave til sønn og barnebarn, og da ville jeg være med selv, jeg har sett mye fotball i Mjøndalen og synes det er moro, sier Inggerd.

At det ble Liverpool skyldes barnebarna, de heier på Liverpool. Sønnen er mer opptatt av Tottenham.

- Artig på kamp, men det hadde vært enda mer moro om vi hadde vunnet, fastslår barnebarnet Erik fra Oslo etter kampslutt. 2-2 mot Sunderland gleder ingen Liverpoolhjerter.

Familien har reist med Ving - som i utgangspunktet kun selger reiser til medlemmer av Liverpools norske supporterklubb.

BESØK FOTBALL-MEKKA:
Se Wembley fra innsiden

Tur i 40-årsgave

Det har familien Mansfield Sperre fra Ålesund også gjort. Og heller ikke her er det en fotballgal mann som drasser med seg familien på kamp.

- Nei, jeg ønsket meg en Liverpoolkamp i 40-årsgave, sier Laila Mansfield Sparre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ALDRI ALENE: Barnebarna Anders (8) og Erik (11) klemmer hverandre i begeistring etter at Dirk Kuyt har gitt Liverpool 1-0 ledelse i kampen mot Sunderland. Bestemor Inggerd Audun Sørensen reiser seg for å juble hun også. T.h. på bildet Daniel Mansfield Sperre fra Ålesund. Foto: FREDRIK SOLSTAD / VG

- Jeg er fotballgal, det ligger vel i genene mine, faren min er engelsk. Og guttene mine har bokstavelig talt fått Liverpool-interessen inn med morsmelken, sier Laila.

Familien er selvsagt medlemmer av Liverpools norske supporterklubb. Den har passert 36 000 medlemmer nå, og er Liverpools største utenfor De britiske øyer.

Mektige supportere

Liverpools norske Supporterklubb er eksempelvis fire ganger større enn Sosialistisk Venstreparti, Kristin Halvorsens parti har bare 9000 medlemmer....

Så mektig er supporterklubben blitt at det i kampen mot Sunderland ble hilst til den norske fansen over høyttaleranlegget.

Og NRK-journalist Ragnhild Lund Ansnes er den første i historien som har fått utgitt en offisiell Liverpoolbok på et annet språk enn engelsk.

Supporterklubben er i kraft av sin størrelse blitt en betydelig aktør også på reisemarkedet.

- Men hverken vi i Liverpools supporterklubb eller vår samarbeidspartner Ving er fantaster, hvis eksempelvis barna er medlem av supporterklubben lar vi jo mor «få bli med» på våre turer uten at hun må melde seg inn hos oss, sier Tore Hansen, som er reiseleder til kampen mot Sunderland. Hansen er daglig leder av Liverpool Supporterklubb. Den jobben har han hatt på heltid i mange år allerede.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SUPPORTERSJEF: Tore Hansen (t.h.) er leder for supporterklubben til Liverpool i Norge, og leder de som reiser fra Norge med Ving. Foto: FREDRIK SOLSTAD / VG

Selv om Ving eies av Thomas Cook som igjen har avtale med Liverpool FC, er det ikke nødvendigvis billigere å reise med dem enn andre.

- På alle områder her i verden er det jo billigere dess mer du kan gjøre selv, enten det er å shoppe reiser, billetter og hoteller på nettet, eller å legge parkettgulvet selv. Men skal du til England på kamp, må du være klar over at mange aktører ikke er medlem av reisegarantifondet, så blir en kamp flyttet p.g.a vær eller TV, har du da ingen rettigheter. I fjor skjedde det med to Liverpool-kamper. De som hadde kjøpt via oss fikk pengene igjen, sier Hansen.

HER MØTER DE HELTENE:Liverpool-supporternes drømmedag

GUTTETURER: Tage Herstad fra Florø selger pakker med kampbilletter og overnattinger på lokale puber og gjestehus nær Anfield. Foto: FREDRIK SOLSTAD / VG

Prisene varierer

Prisene hos de forskjellige arrangørene varierer noe, men grovt sett får du det du betaler for.

På Wings tur er eksempelvis både fly, transport tur/retur flyplassen i Manchester, fra hotellet til kampen, og omvisning på Anfield dagen etter, inkludert i prisen.

De fleste operatørene selger kun billetter og hoteller av diverse standarder fordi de ikke får vesentlige rabatter hos flyselskapene.

Det er ofte billige billetter å få til London både med Norwegian og SAS. SAS flyr også direkte til Manchester. Dessuten flyr Ryanair både til London, Newcastle og Liverpool.

Med andre ord er det flust med billige flyreiser til de engelske fotballbyene flest nordmenn ønsker å dra til.

MER OM FOTBALL-BYENE:
10 grunner til å besøke Liverpool || Manchester - mer enn fotball || Londons oase || Glasgow - «et paradis for shopaholikere || 9 dagsturer fra London

- Du får alltid tak i billett

Det er fullt mulig å få billetter til alle kamper i England, om du er villig til å betale for det.

Flere nettsider selger enkeltbilletter til dels høye priser.
Vil du sitte på langsiden og se Liverpool møte Chelsea koster en billett 3123 kroner på 1billett.com.

Fulham hjemme mot Blackpool derimot går for 627 kroner.
Her det kun tilbud og etterspørsel som gjelder.

- Det er relativt trygt å kjøpe billetter på disse nettstedene, fordi hvis du har lagt ned penger for å starte et nettsted og selge billetter, er det bare en måte å tjene penger på, og det er fornøyde kunder. Men hvis kampen blir avlyst er det jo ikke noe reisegarantifond eller slikt som dekker det, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpool Supporterklubb.

Verden er (litt) mer enn fotball. Bli fan av VG Reise på Facebook!

VERDIFULLT PAPIR: Her er kampbilletten. Foto: FREDRIK SOLSTAD / VG
Publisert:

Relaterte artikler

 1. Slik får du billett til Premier League-kampene

  (VG Nett) Skal du se storkamp i England til høsten, bør du gjøre deg klar.
 2. Manchester - et shoppingmekka

  MANCHESTER (VG) Manchester er ikke bare et mekka for fotballfantaster.
 3. Slik er Liverpool-supporternes drømmedag

  LIVERPOOL (VG) Her gjør Liverpool-legendene Phil Neal, Jan Mølby og David Johnson alt for å gi erkefans en drømmedag av…
 4. Se Wembley fra innsiden

  Nå kan London-besøkende kikke inn bak kulissene på nye Wembley Stadion, og løfte en kopi av FA Cup-trofeet over hodet…

Mer om

Reiseliv

Reise

Flere artikler

 1. Slik skaffer du deg kampbilletter til Premier League

 2. Liverpools supporterleder etter Thomas Cook-konkursen: – Ingen grunn til panikk

 3. Arsenal-supporter: - Du taper på pakkereiser

 4. Pluss content

  Guide til ALLE 20 klubbene: Slik ser du ditt Premier League-lag på stadion

 5. Slik er Liverpool-supporternes drømmedag

Fra andre aviser

 1. Flere velger fotballturer

  Bergens Tidende
 2. Hjemmekamp på bortebane

  Aftenposten
 3. Konkursen skaper trøbbel for norske fotballsupportere: – Han har gledet seg i et halvt år

  Bergens Tidende
 4. Ray (55) har brukt fire millioner kroner på hobbyen

  Bergens Tidende
 5. Norske fotballsupportere kan rammes av konkursen: – Betalt med hjertet

  Bergens Tidende
 6. Ray (55) har brukt fire millioner kroner på hobbyen

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no