UT I VERDEN: Det er lett å finne julegaver til reiseglade.

24 gode julegaveideer til reiseglade

Reiseglade mennesker er det aldri vanskelig å fine julegaver til. Her er tips til ting i ulike prisklasser fra under 100 til over 4000 kroner som du kan gi bort eller sette på egen ønskeliste.

Publisert:

Reiser er alltid gode gaver. Men også ting man kan ha med seg på reisene, eller ha glede av mens man planlegger den neste, er fint å gi bort.

De fleste av tingene her er fotografert i butikker i Oslo sentrum, men er også tilgjengelige flere steder i landet og på nett. Prisene er eksempler. De kan variere. Det kan også hende du finner lignende produkter i en annen prisklasse et annet sted. Ta dette som en idéliste før julegaverushet setter inn for fullt.

Lettvekt kabinkoffert: Skal du fly med kun håndbagasje er det greit ikke å kaste bort unødvendig tillatte kilo på selve kofferten. Disse fra Samsonite er noen av de letteste på markedet, og veier bare 1,7 kilo. Målene er 55 x 40 x 20 centimeter, det vil si at de også passerer i hattehyllen til Ryanair. Pris hos Morris: 4199 kroner.

Bagasjevekt: Med enkelte flyselskaps rigide håndheving av håndbagasjeregler er det lurt ikke å ha med ett gram for mye. Innsjekket bagasje skal heller ikke veie for mye. Med en bagasjevekt er det lett å passe på at ikke shoppingen på reisemålet gir en uventet ekstraavgift ved hjemreise. Denne koster 119 kroner hos Clas Ohlsson.

Gunnar Garfors-sekken: Norges mest bereiste mann har satt navnet sitt på en egen ryggsekk. Da sjefen i det thailandske veskeselskapet NIN Lifestyle hørte om nordmannen, og den gamle ryggsekken han hadde hatt med seg til alle verdens land, fikk hun ideen til å lage en sekk akkurat slik globetrotter-Gunnar ville ha den.

Resultatet er en sekk som er liten nok til å passere som håndbagasje, men funksjonell nok til å få plass til alt han trenger på en reise. Den har skjulte lommer for verdisaker, polstret siderom til bærbar pc, sidetilgang til hovedrommet og en utvidbar lagringsplass. Den rommer 13 liter og laget i vannavstøtende miljøvennlig, plantefarget stoff. Selges gjennom Nomaden for 1999 kroner.

I håndbagasjen: Så lenge 100-millilitersgrensen fortsatt gjelder er det kjekt å ta alt fra sjampoer til bodylotion og hudkremer over i reisepakninger. Tre fargerike flasker i myk silikon koster 99 kroner hos Clas Ohlson og pakken med fem små bokser koster 69,90 kroner.

Osprey Transporter: For den som trenger mer bagasjeplass er denne romslige vanntette 40-liters Osprey-bagen med utvendige og innvendige lommer et godt alternativ. Den kan bæres både som bag og som ryggsekk. Materialet er mykt, noe som også gjør den perfekt til å stappe opp i hattehyllen på toget. Selges på Anton Sport, Chillout, Braasport og Fjellsport.no. Pris 1200 kroner.

Pakkeposer: Sett med pakkeposer i tre størrelser hjelper til med å holde orden i sekken eller kofferten på reise. Koster 699 kroner hos Nomaden.

1 / 2

Bagasjelapper: En fargerik navnelapp gjør kofferten lett å få øye på på bagasjebåndet. I tillegg er det jo lurt å merke innsjekket bagasje med navn og telefonnummer. Alle disse er doble, slik at navnet ikke er synlig før de åpnes. Disse fra Nomaden koster fra 49 til 129 kroner. De på bildet bak er fra Morris og koster fra 69 til 99 kroner.

Koffertbånd: I tillegg til å være en forsikring mot ufrivillig koffertåpning og innhold som strøs utover gulvet, er også dette noe som gjør kofferten mersynlig på bagasjebåndet i ankomsthallen. Disse koster 129 kroner hos Morris.

Støydempende hodetelefoner: Steng slitsom lyd ute, og bare nyte stillheten, eller hør på egen musikk eller podkast uten å bli forstyrret av andre lyder. Som så mye annet kommer slike også i ulike kvaliteter og prisklasser, mange ligger rundt 3000 kroner. I fjor høst fastslo Tek.no at Sony er kongen av lyddemping men i mai skrev de at Jabra kanskje er de aller beste støydempende hodetelefonene akkurat nå. Hos Power i Oslo sentrum er de to på bildet de mest solgte: Sennheiser Momentum 3 til 4199 kroner og Jabra Elite 85 h til 2998 kroner

Mini-høyttaler: Koble til mobilen og del musikken eller podkasten med reisefølget. Finnes i mange prisklasser, trådløs eller med ledning. Tek.no har tidligere testet åtte små batteridrevne trådløse høyttalere som er enkle å ta med seg. Konklusjonen var at ingen har lyd som egner seg for hagefesten, men på hotellrommet eller ved solsengen kan de fungere. Priser fra 250 til rundt 1000 kroner. Den på bildet er bestselgeren hos Power i Oslo sentrum, Jbl Flip 5 til 1249 kroner.

Her finner du hotellene til din neste reise

Selfiestang: Selfiestenger finnes i ulike prisklasser fra 50 kroner til 400 – 500 kroner. De aller billigste har ikke fjernkontroll, så man må bruke selvutløserfunksjonen på telefonen. De litt dyrere har fjernkontroll med ledning, mens de dyreste har bluetooth-utløser. Tek.no har skrevet om av dem.

Nødladere: Ingen ting er kjedeligere enn å gå tom for strøm akkurat når det fotomotivet er rett foran deg. Eller når du skulle tatt en telefon. Eller når du trenger gps for å finne veien. Da er det kjekt å ha med en nødlader. Det finnes i alle prisklasser fra 100 til 1000 kroner. Pris henger ikke alltid samme med kvalitet. Tek.no har testet mange. Disse fra Clas Ohlson koster (fra venstre) 100, 200, 349 og 399 kroner. Den siste har en karabinkrok og kan henges for eksempel i beltehempen.

Flortynt håndkle: Tynne, tynne håndklær i lin eller bomull tørker fort og tar liten plass i bagasjen. Disse linhåndklærne som er 90 x 145 centimeter koster 399 kroner hos Nomaden. Finnes i flere farger og størrelser.

Strømkonverter: Overalt hvor de selger reiseutstyr har de også strømkonvertere. Pakken til venstre har tre ulike kontakter og USB-lader med fire innganger til (399 kroner). Kompakt-adapteren til høyre kan brukes over nesten hele verden. Trekk ned spakene på siden, og ulike pinner til ulike kontakter kommer ut. Koster 419 kroner hos Nomaden.

Skrapekart: Jo da, det finnes mobilapper for slikt. Men mange synes også det er stas å henge dokumentasjonen på hvilke land de har besøkt på veggen. Skrapekartene finnes i mange utgaver og prisklasser. Kan kjøpes på nett og i reisebutikker. Priser fra rundt 100 til 500 kroner. Søk på scratchmap eller skrapekart, så finner du mange varianter.

Safarihatt: Lett og med god ventilasjon. Håndlaget i Canada. Finnes også i grønn. Fra Tilley. Koster 999 kroner hos Nomaden.

Drikkeflasker: Finnes i mange størrelser og prisklasser. Den til venstre på bildet kan holde 621 milliliter væske kald i 24 timer eller varm i 12 timer. (Hydroflask, 389 kroner.) Den til høyre er laget av resirkulert plast som er plukket opp fra havet. (Ocean bottle, 549 kroner hos Nomaden)

Rumpetaske: På 80-tallet brukte nesten alle slike. Så forsvant de helt fra gatebildet, og rumpetaske ble bare «teit.» Men nå er de tilbake for fullt. Fest den rundt livet, og ha pass og penger tett på kroppen. Denne i slitesterkt materiale fra Topo design selges for 649 kroner hos Nomaden.

Hengekøye: Den minste og letteste varianten er laget av resirkulerte fallskjermer. Veier kun 228 gram og tar lite plass når den pakkes sammen. Koster 799 kroner hos Nomaden.

Globus: Koselig eller harry? Uansett fungerer den som en fin nattlampe på barnerommet, og er midt i blinken når reiseglade foreldre skal vise barna hvor i verden Norge er, og hvor feriereisemålet befinner seg.

Dette er en enkelt plastutgave som kan kjøpes for mellom 400 og 500 kroner i en bokhandel. Du kan få eksklusive utgaver i tre eller stål til priser opp til over 100.000 kroner. Søk på nett, så finner du mye.

Bøker for London-elskere: Nazneen Kahns bok om London er både et byportrett og en byhistorie. Byen blir aldri den samme etter å ha lest om steder som Notting Hill, Camden, Clapham, Mayfair, Shoreditch, Brixton og Ealing. Den gir garantert lyst til å utforske nye bydeler ved neste London-besøk. Og Espen Aas’ bok Langs London Tuben gir god oversikt over opplevelser i nærheten av 270 stasjoner. Begge koster 349 kroner.

Reiselysten? Finn hotellet til din neste reise her

Bøker for eventyrlystne: Begge forfatterne har rekorder i å reise. Jørn Bjørn Augestad er den yngste som har vært i alle land, mens Gunnar Garfors er den første som har vært i alle land to ganger. Begg har gitt ut bøker om sine reiser i år. Garfors om verdens ti minst besøkte land (på nynorsk, 349 kroner). Han pleier å si at «Verden er ikke så farlig som du tror» Og akkurat det er tittelen på Augestads bok. (379 kroner). Begge bøkene har mange bilder, og gir reiseinspirasjon i bøtter og spann til dem som ønsker å reise utenom turisttråkkene.

Bok for ute-entusiaster: Denne boken gir god inspirasjon til kortreiste turer. Søstrene Hege og Stine Schultz Heireng beskriver 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer, og viser at man ikke trenger å reise langt for å få en fin turopplevelser. Pris 349.

Reisemagasiner: I de største Narvesen-kioskene, og ved flere flyplasser kan du få kjøpt både norske og utenlandske reisemagasiner. Her er variasjonsmulighetene mange: Kjøp ett eller flere, avhengig av hvor mye penger du vil bruke. Eller gi bort et årsabonnement som kan bestilles på nett. Vagabond koster 389 kroner for syv utgaver, Reis koster 549 for seks utgaver og Magasinet Reiselyst har juletilbud med 299 kroner for 10 magasiner.

Få reiseinspirasjon ved å følge @vgreise på Instagram. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise er det mulig at vi reposter det.

Ønsker du å komme enda mer i julestemning? Sjekk ut Godt.nos beste oppskrift på pepperkaker og lussekatter!

Se her: tusenvis av hoteller til din neste reise
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no