MANGE AVBESTILLINGER: Nordmenn må avlyse en rekke reiser fremover på grunn av coronaviruset. Foto: Paul Hanna / X00122

Flere selskaper dekker alle avbestillinger av reiser

På grunn av coronaviruset velger flere store forsikringsselskaper i Norge nå å dekke alle avbestillinger på reiser i nesten to uker fremover.

  • NTB

Artikkelen er over 15 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Etter regjeringens råd til nordmenn om å ikke dra på fritidsreiser, har Gjensidige Forsikring, Europeiske Reiseforsikring og Tryg Forsikring valgt å dekke alle avbestillinger.

Dette gjelder alle avreiser fram til 26. mars. For reiser etter dette avventer selskapene oppdaterte råd fra Utenriksdepartementet.

les også

Danmark stenger grensene lørdag: – Forbud mot å reise inn

– Vi er midt i en nasjonal og internasjonal krise, og vi har også et ansvar for at alle skal komme seg ut av dette på en så god måte som mulig, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Han forklarer at de har fått rekordmange henvendelser de siste dagene, med rundt fire ganger så mange som normalt.

les også

Historisk: Lønnsoppgjøret utsettes

De som avbestiller må først ta kontakt med reiseselskap, flyselskap og hotell for å finne ut hva som kan refunderes, deretter vil forsikringsselskapene dekke resten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder