LOEN: Dette er noe av Skandinavias vakreste natur, mener New York Times. Her sett fra via ferrataen i Loen. Foto: Mona Langset / VG

New York Times velger Vestlandet

New York Times anbefaler sine lesere å reise til Vestlandet for å nyte naturen og drikke norsk øl.

  • Mona Langset

I januar hvert år presenterer den amerikanske storavisen ett reisemål for hver av årets 52 uker. For uke 35 i 2019 anbefaler de «Vestlandet, Norway.»

Spektakulære klatremuligheter og urnorske øltradisjoner er gode grunner til å besøke dette området. Her finnes også noe av det vakreste landskapet i hele Skandinavia, heter det i begrunnelsen til New York Times.

Andre steder på New York Times’ 2019-liste er Puerto Rico i Karibia, Santa Barbara i California og Da Nang i Vietnam.

Det er to skandinaviske reisemål på listen: Aalborg i Danmark, og altså Vestlandet i Norge, representert ved Loen, Voss og Stavanger.

Dette er «et idyllisk paradis for fjellklatrende ølelskere», skriver New York Times, og nevner spesielt serveringsstedene Tre Brør og Smalahovehuset på Voss og Cardinal pub.

– Kjempegøy og stor stas, seier Jeanette Lillås som driver Tre Brør i Voss til NRK Hordaland.

Cardinal pub og bar i Stavanger – som VG reise tidligere har omtalt som en av verdens beste barer – nevnes også av New York Times’ artikkel.

LOEN SKYLIFT: Dronning Sonja åpnet gondolen i 2017. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For friluftselskere anbefaler New York Times Loen via ferrata, samt Loen skylift som dronning Sonja åpnet i 2017.

«Den løfter passasjerer 1011 meter opp til toppen av fjellet Hoven på noen få minutter, mens fryktløse klatrere kan ta på seg en sele, leie en guide og klatre omtrent den samme strekningen på seks ekstremt fotogene timer, opp den beskyttede klatreruten som også inkluderer en av de lengste via ferrata-hengebroene i Europa

HENGEBRO: Også anbefalt av New York Times. Foto: Foto: Mona Langset / VG

Etter turen oppfordrer avisen sine lesere til å slappe av over en lokal ale laget med den særnorske fruktige ølgjæren kveik, og tipser videre om at de som vil lære mer om kveik – og smake det – kan besøke Norsk kornølfestival i Hornindal i oktober. Der presenterer lokale bryggerier rundt 100 ølsorter laget med kveik og andre tradisjonelle regionale ingredienser.

Petter Nome i Bryggeri og drikkevareforeningen synes det er gledelig at utlandet åpner øynene for norsk håndverksbrygg.

– Omtalen er hyggelig og viser at det arbeidet som har blitt gjort med å løfte frem de gamle, norske gjærtypene har blitt lagt merke til blant ølnerder verden over, sier han til NRK Hordaland.

Les også

  1. Fra fjord til fjell på fem minutter: Ny pendelbane skal sette Loen og Nordfjord på verdenskartet

    Innen 2017 skal en ny pendelbane løfte turister fra fjorden og opp til toppen av det 1011 meter høye fjellet Hoven i…

Mer om

  1. Voss
  2. Stryn
  3. Stavanger
  4. Natur
  5. Fjell
  6. Øl

Flere artikler

  1. Reisetrender for 2020-tallet

  2. 2020: Tidenes norgesferie

  3. Svarer Sanna Sarromaa: Norgesferie er nydelig!

  4. Dette er reisetrendene for 2019

  5. Blogger Espen Hilton trakk omstridte Dubai-bilder – beklager sponset tur

Fra andre aviser

  1. Møt soppen som setter Vestlandet på ølkartet

    Aftenposten
  2. Tøff konkurranse blant mikrobryggeriene: – Jobber fulltid på fritida med bryggeriet

    Fædrelandsvennen
  3. BT mener: Et viktig tiltak for å revi­tali­sere norsk landbruk

    Bergens Tidende
  4. Møt soppen som setter Vestlandet på ølkartet

    Bergens Tidende
  5. Han kjemper innbitt mot en ny, luftig turist-farsott. «Skal de ødelegge Aurland også, nå?»

    Aftenposten
  6. Norge i et eggeskall

    Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder