HAINAN AIRLINES: Et fly fra dette kinesiske selskapet skal fly mellom Oslo Lufthavn og Beijing.

Kina, Eritrea, Israel og Tyrkia. Mange nye direkteruter fra Norge

Direkteruten mellom Oslo og Beijing, som ble signert i forbindelse med det norske statsbesøket tirsdag, er bare én av mange nye flyruter fra Norge i nær fremtid.

Publisert:

I løpet av høsten blir det flere nye langruter, og til våren blir det nye ruter til Europeiske destinasjoner. Dette er ruter som foreløpige er offisielle:

Den 31, oktober letter det første direktefly fra Gardermoen til Tel Aviv. Det er Norwegian som utvider rutetilbudet med direktefly til byen som er Israels finansielle hovedstad og en populær bade- og utelivsby. Flytid rundt fem timer.

TEL AVIV: På Frischman Beach møtes lokale ungdommer og turister for å bade, spille ballspill og samle brunfarge før kvelden fornøyelser. Foto: Henning Carr Ekroll/VG

Ethiopian Airlines utvider sitt tilbud fra Oslo Lufthavn Gardermoen med en ny rute til Eritreas hovedstad Asmara. Det blir to ukentlige flyginger fra og med 1. desember. Fra og med den 11. desember vil selskapet også øke frekvensen på flyvninge til Addis Abeba og fly seks dager i uken med Boeing 787-8, skriver Travelnews.

Søndag 28. oktober åpner Norwegian ny direkterute fra Oslo til Krabi i Thailand. Det blir en vinterrute med avreise to ganger i uken. Fra før har Norwegian helårsrute til Bangkok. Dermed blir det enkelt å ta en rundreise med byferie i Bangkok og badeferie i Krabi. Flytid 11 til 12 timer.

Søndag 28. oktober gjenåpner Norwegian også direkteruten mellom Oslo og Dubai med fem ukentlige flyginger. Her kan du bo på verdens høyeste hotell mens du er på shopping- og badeferie. Ruten skal flys med selskapets nye Boeing 737 MAX 8. Flytid rundt syv timer.

KINA-RUTE: Avtalen om flyruten ble signert mellom visepresident i den kinesiske flyselskapet Hainan Airlines, Tan Xaing Dong og konsernsjef i Avinor Øyvind Hasaas i Beijing tirsdag.

Ny rute til Kina

Når det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines åpner ruten mellom Oslo Lufthavn og Beijing våren 2019, blir det historiens første direkte ruteflygingen mellom Norge og Kina. Det blir avganger tre ganger i uken, med flytid på i underkant av ti timer. Ruten skal opereres av en Airbus 330–300 med 292 seter, 32 av dem i businessklasse og 260 i økonomi.

– Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo Lufthavn i en pressemelding.

Innovasjon Norge gleder seg også.

– Sammen med Avinor og reiselivsnæringen har vi jobbet langsiktig og målrettet i det kinesiske markedet for å skape interesse for Norge. Det har vi lyktes med, men direkteruter er essensielt for å gjøre Norge mer relevant som reisemål hele året. Med den nye ruten tror vi at tilreisende vil bruke både mer tid og penger på å oppleve Norge, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

For norsk næringsliv og norske turister betyr den nye flyruten at det blir lettere å reise mot øst. Fra Beijing er det svært gode forbindelser til andre asiatiske reisemål, blant annet millionbyen Shanghai.

Les også om verdens råeste strikkhopp i Kina

ALANYA: Til våren blir det nye direkteflyginger hit.

Europeiske nyheter

Men flyrutenyhetene i høst og til våren er ikke bare langreiste.

Alle Tyrkia-entusiaster kan glede seg over at SAS utvider antall direkteflyginger fra flere norske flyplasser.

Den tyrkiske rivieraen er favoritt blant mange skandinaver, og de siste årene har det vært dårlig med flyginger dit. Men nå er både SAS og charterselskapene sterkt tilbake.

Fra 13. April blir det nye direkteflyginger med SAS fra Oslo til Antalya to ganger i uken.

Fra begynnelsen av juni starter SAS med ukentlige avganger fra Bergen og Stavanger til Gazipasa like utenfor Alanya. Samtidig øker selskapet antall flyginger fra Oslo til Alanya. Denne ruten var tilbake i programmet i fjor.

GDANSK: Til våren blir det enda flere flyginger hit

Polen, Portugal, Østerrike og Kosovo

Senere denne måneden, den 28. oktober, begynner Air Baltic å fly direkte mellom Oslo og Tallinn to ganger i uken.

Islutten av november blir det en ny direkterute mellom Bergen og Wien med det ungarske lavprisselskapet Wizz Air tre ganger i uken.

Og den 4. april neste år starter Wizz Air en daglig direkterute mellom Gdansk og Oslo. Gdansk er en svært populær by blant nordmenn, både for byferier, og for badeferier i nabobyene Sopot og Gdynia.

ALGARVE: Golf, klipper og strand sør i Portugal.

I juni 2019 starter SAS med flere nye sommerferieflyginger. Fra Oslo blir det fly to ganger i uken til Pristina i Kosovo, og tre ganger i uken til Faro på Algarve-kysten i Portugal. Fra Bergen blir det ukentlige flyginger til Nice.

Samtidig blir det økt frekvens på SAS-flygingene fra Oslo til Düsseldorf i Tyskland og Split i Kroatia.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no