TEGNINGEN: Slik presenterte Finnair planene for spaavdelingen på Helsinki lufthavn Vantaa. Foto: Finnair

Her kan du ta spa mens du mellomlander

(VG Nett) Lei av å tråle taxfree-butikkene mens du venter på neste fly? Ta en massasje i stedet.

Publisert:

Fotbad, håndbad, hodebunnsmassasje og selvfølgelig sauna står på menyen i den nye terminalen på Helsinki lufthavn Vantaa. Der har Finnair nemlig åpnet spa.

Velværeavdelingen er beregnet for transferpassasjerer på vei mellom Europa og Asia. Derfor varer ingen behandlinger lengre enn 30 minutter. Til gjengjeld har den tradisjonelle finske saunaen utsikt til rullebanen.

- Finnairs suksess skyldes først og fremst at vi er den raskeste veien til Asia, blant annet fordi vi har kort transfertid i Helsinki. Vi kan verken la hodebunnsmassasje eller gjørmebad utfordre denne posisjonen, sier Finnairs Norge-sjef Kenneth Gillberg i en pressemelding.

Les også:De beste overnattings-flyplassene - og de verste

- Passasjerer på langdistansefly sitter lenge, og kan få problemer med blodsirkulasjonen. Derfor har vi utviklet spesielle behandlinger for dem, sier spapioneren Paul Haslaver til Business Traveller.

Andre flyplasser med spa

Flyplassen i Helsinki er ikke alene om å tilby spa mens du venter på flyet. I Europa har både Keflavík på Island, Heathrow i London, Schiphol i Amsterdam, både Charles de Gaulle- og Orly-flyplassene i Paris, begge de store flyplassene i Roma og Milano, og lufthavnene i München, Frankfurt og Zürich egne spaavdelinger.

Les også:Dette gjør kvinner og menn på flyplassen

Det samme har en lang rekke flyplasser i Amerika og de fleste flyplasser i Asia.

På mange av flyplassene kan du rekke en liten massasje selv om det er kort tid til neste fly. Korteste behandling er ofte bare ti minutter.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no