METROPOL: Om vinteren kan du føle deg som en ekte new yorker i den amerikanske storbyen. Foto: fotog / Tetra images RF

Dette gjør du om vinteren i New York

Verdenskjente museer, gallerier og hyggelige restauranter. Her er noen tips til hva du kan gjøre i den amerikanske metropolen om vinteren.

 • Mette Solberg Fjeldheim
Publisert:

Faktisk er vinteren en ganske koselig tid å besøke verdensmetropolen på, men skal du til New York om vinteren, gjelder det å planlegge godt. Å sikre et vellykket opphold handler om hvor du bor, hva du gjør og hvordan du kler deg. For vinden som svinger seg rundt skyskraperne og bringer med seg en iskald front fra elvene som omslutter Manhattan, gjelder det å beskytte seg mot.

Om vinteren er trærne i New York pyntet med lys og du kan gå på skøyter både ved Rockefeller Center og i Central Park. Det er festivaler, konserter og opplesninger å delta på. Det er også nå newyorkerne selv gjerne søker ly innendørs, ofte med en matbit eller en annen kulturopplevelse.

les også

Williamsburg: New Yorks hippeste område

THE FRICK COLLECTION: Vakker kunst og vakre omgivelser, hit må du ta turen. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Fin tid for museumsbesøk

Vinteren er den perfekte anledning til å besøke de mange museene og galleriene som får større konkurranse fra så mye annet om sommeren. Vinterstid er en strålende anledning til å vandre i timevis rundt i Metropolitan Museum of Art, populært kaldt The Met. I januar og februar åpner dessuten flere nye utstillinger som blir stående utover våren.

Et besøk i det ikoniske bygget som rommer Guggenheim-museet kan gjerne kombineres med det langt mindre kjente, men trivelige Frick Collection, som ikke ligger langt unna. Denne samlingen har vært i privat eie og stilles i dag ut i et privat hjem, som siden 1935 har holdt dørene åpne for kunstinteresserte. For ikke å glemme Whitney Museum of Art, som nå ligger i et helt nytt bygg i Meatpacking District.

Innekos på café

Vinter i New York kan også lokke med koselige restauranter som luner. Ikke minst er det er riktig koselig å dele all denne frosten med de lokale. Du føler deg litt mer som en ekte newyorker enn ellers i året.

På denne tiden av året er det ikke uvanlig at små nabolagsrestauranter bygger ut inngangspartiet med et ekstra, midlertidig utbygg som skjermer gjestene for den kalde trekken fra døren. Med et lag av tykke gardiner rundt inngangspartiet skapes det lun trivsel under lunsjen eller middagen. I Soho og Greenwich Village kan en hel dag gjerne gå med til innekos på dette viset.

Start dagens hos Sadelle’s, som baker sine egne bagles. Hos The Dutch kan du varme hendene og kroppen i baren med en kopp te, mens du leser deg opp på dagens aviser. Hos Blue Ribbon Brasserie kan du nyte en lun lunsj, og avslutte dagen med et smakfult måltid på koselige The Waverly Inn.

les også

10 steder å ta kaffepause i New York

PÅ HOTEL MANDARIN ORIENTAL: Asiate har god mat og flott utsikt. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Spa, shopping og hotellfasiliteter

For den som helst ikke vil utendørs i det hele tatt kan det være en idé å kombinere shopping, spa og et bedre måltid med utsikt ved Colombus Circle. Her ligger kjøpesenteret Time Warner Center. I samme bygg ligger Hotel Mandarin Oriental, som også huser et bedre spa. Hotellets restaurant, Asiate, tilbyr en utsøkt meny og har for øvrig flott utsikt over skyskrapere og Central Park.

les også

Guide til New York: Gatematen du må få med deg

I New York finnes hotell innen alle mulige prisklasser, stilarter og konsepter. Om vinteren kan det være lurt å velge et ekstra trivelig sted, som har noe å by på om du foretrekker å tilbringe store deler av dagen inne.

Nevnte Hotel Mandarin Oriental er den eksklusive varianten. The Roxy er en mer uformell, trendy og musikalsk variant. Med jazzklubb i kjelleren, egen kino, ettermiddagsjazz i foajeen, en østersbar, kaffebar og restaurant skal det litt til å kjede seg med en lang dag innendørs.

Publisert:

Mer om

Reise

Ferie

New York City

Museum

Flere artikler

 1. Gratis-opplevelser i Liverpool

 2. Pluss content

  Småbyhelg: 20 høstreisetips i Norge

 3. De fineste stedene å reise på påskeferie

 4. Ti ekstraordinære toaletter

 5. Hit reiser du i april

Fra andre aviser

 1. 36 timer i Bilbao

  Bergens Tidende
 2. New York med barn: Små gleder i stor by

  Bergens Tidende
 3. Byen kalles Asias svar på New York. Derfor bør du legge turen hit.

  Aftenposten
 4. Restaurantanmeldelse: Ujevnt i finanselitens nye lekgrind

  Aftenposten
 5. Norske Torild Stray malte utsikten fra tvillingtårene før de falt. Nå er bildet hennes blitt en del av minnesmerket.

  Aftenposten
 6. Fra neste år skal disse norske attraksjonene kjempe om oppmerksomheten din: Se bildene her

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no