MIAMI: Denne byen er så mye mer enn sol og strand.

Bli kjent med Miamis kubanske historie

Opplev intense domino-spill, kjenn på sigarlukten og ta en sving på dansegulvet. Det kubanske Miami er en opplevelse for alle sanser.

Publisert:

MIAMI (VG reise) Hadde Miami vært en kvinne, hadde hun vært den smellvakre latinaen i skyhøye stiletthæler som glitrer i paljetter og forteller spennende historier på «spanglish».

Det er bare å la seg forføre av Miamis cubanske historie.

FARGERIKE STRENDER: Miami er kjent for sine sukkertøyfargede livreddertårn.

09.30 - Båttur med fres

Start dagen med fart og moro i en Zodiac RIB. Dette er de samme båtene som FBI bruker, og du kan være sikker på at frisyren din får et maritimt preg etter turen. I løpet av to timer får du et helt annerledes syn på Miami, og ser severdigheter som Stiltsville; spøkelsesbyen på stylter i havgapet, Cape Florida fyrtårn, Biscayne nasjonalpark og ikke minst; kjendispalassene på eksklusive Star Island og Fisher Island. Vi så ingen kjendiser, men hadde de vært ute og hengt opp klesvasken, så hadde den dyktige kapteinen vår garantert spottet dem. Pris $139 per person.

12.00 - Lunsj på Versailles Restaurant i Little Havana

Du har sikkert fått med deg at Miami er full av eksilcubanere, men vet du hvorfor? Etter den kubanske revolusjonen på femtitallet, da Fidel Castro og hans opprørere styrtet det sittende regimet, var det mange cubanere som flyktet til Miami. Det var først og fremst de ressurssterke cubanerne, som ikke kunne se for seg et liv under kommunistisk styre. I dag bor det over 1,2 millioner cubanere i Miami, og ca. femhundretusen ankom som en direkte konsekvens av den cubanske revolusjonen. Versailles er en cubansk institusjon, drevet av tre generasjoner eksilcubanere. Her er det både restaurant, bakeri og kafé med plass til over fire hundre gjester, og det serveres «ropa vieja», gryterett av oksekjøtt, og «moros y cristianos», ris og svarte bønner, akkurat som på Cuba. På ingen måte en gourmetrestaurant, men en ekte smak av Cuba krydret av hatet mot Fidel Castro.

PARKLIV: I Domino Park kan du se både domino- og sjakkspill.

13.00 - Calle Ocho, akkurat som på Cuba

Nabolaget «Little Havana» er godt kjent både i og utenfor Miami. Hovedåren heter Calle Ocho, en sanselig opplevelse med sigarrøyk, salsarytmer og saftige diskusjoner. Cubanerne elsker å diskutere! Særlig politikk, men også domino. I Domino Park samles de for å spille, og selv om domino høres ut som uskyldig lek og moro, er det ingen tvil om at disse karene tar spillet seriøst. På Little Havana Cigar Factory kan du beundre det kubanske håndverket når tobakk blir til de feteste sigarer.

BADEBY: Den myke sanden, det turkise havet og den korte veien til et yrende byliv gjør South Beach til en vinterfavoritt.

15.00 - Pakk strandbagen!

Ingen reise til Miami er komplett uten et bad på deilige Miami Beach. Det er en lang, forlokkende sandstrand delt inn i ulike seksjoner; South Beach (SoBe), Mid Beach og North Beach. South Beach er kanskje aller vakrest, ettersom det ligger et flott parkanlegg bak stranden, Lummus Park, fremfor skyskrapere. Her finner du også de sukkertøyfargede livreddertårnene, 33 stykker totalt, som minner om en blanding av Kardemommeby og skapninger fra en sci-fi film. De ble reist etter at Hurricane Andrew raserte hele South Beach i 1992, og istedenfor å bygge opp kjedelige tårn, tok arkitekten William Lane en ny retning. Han ville skape noe lekent og annerledes, og resultatet ble disse tårnene som har vunnet mange internasjonale designpriser.

22.00 - Finn frem danseskoene på Ball & Chain

Da denne baren åpnet i 1935, var gambling og ville fester vanlig i Miami. Det som derimot ikke var vanlig, var at afro-amerikanske artister sto på scenen. Ball & Chain revolusjonerte underholdningsverdenen da de lot artister som Billie Holiday og Count Basie få mikrofonen, og fortsatt har baren en av Miamis viktigste live scener.

Kommer du på dagtid, kan du danse salsa med «gamlekara» som byr opp til dans, og kommer du på kveldstid, kan du forvente en pulserende klubb der sigarrøyk, mojito og musikk setter stemningen. Forvent kø i døren, med mindre du står på gjestelisten. På ukedager stenger de ved midnatt, torsdag til fredag klokken 03.00.

Finn det beste hotellet i Miami
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no