BEST: Paris topper kåringen over feriebyer med best gratis Wifi.

Feriebyene med best gratis WiFi

Er du blant dem som ikke klarer å legge bort mobiltelefonen når du er på ferie? Eller som elsker å poste bilder på sosiale medier? Her er byene med best gratis WiFi.

Publisert:

For stadig flere er det viktig å holde seg oppdatert og i kontakt med omverdenen når man er på ferie. Og selv om det stadig blir billigere å bruke mobilnettet i utlandet, spesielt i EU der mange norske abonnementer tilbyr gratis roaming, leter man stadig etter gratis WiFi-tilkoblinger.

Nå har teleselskapet TravelSim, som er å finne i over 170 land, laget en liste over feriebyene med det beste tilbudet for gratis WiFi.

Les også: Appene du burde laste ned til ferieturen

Undersøkelsen har tatt utgangspunkt i gratis WiFi-hotspots per kvadratkilometer, hoteller og flyplasser med gratis WiFi, hastighet og pris per megabyte.

Gratis WiFi vektlegges klart tyngst i undersøkelsen - med hele 50 av 100 prosent, deretter følger hoteller og hastighet med 20 prosent hver, mens pris og flyplasser teller kun fem prosent.

Dette er hotellene vi anbefaler i Barcelona

Paris på topp

Den franske hovedstaden topper listen, med en score på 69 av totalt 100. Deretter følger Pattaya i Thailand og spanske Barcelona med en score på henholdsvis 48 og 45.

Vel så viktig som tilgang er hastighet. Der kommer Singapore klart best ut. Deretter følger Hongkong, Barcelona og Mallorca.

Les også: Hvordan unngå å bli uvenner på ferie

Når det kommer til pris per megabyte utenfor EU er New York billigst, etterfulgt av Bali og Hongkong.

Skal du til Paris? Se hva andre sier om disse hotellene i storbyen

– Bruk nettet som det var helt usikret

Men selv om det finnes en rekke tilkoblingsmuligheter, skal man likevel tenke på sikkerheten når man bruker offentlige nett. I verste fall kan informasjonen din være helt åpen og lesbar av andre tilkoblet samme nett, skriver Tek.no.

– Utfordringen med offentlig tilgjengelig WiFi er jo at den enkelte ikke kan vite hvordan nettverket er satt opp, i alle fall ikke uten å selv gjøre en del tekniske tester. En bør derfor betrakte et slikt nett for helt usikret, forklarer seniorrådgiver Bjarte Malmedal i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) til Tek.no.

Les også

Kunsten å reise med langdistansefly

Å reise langt med fly kan være en belastning for kroppen. For mange kan det også være en kjedelig affære. Men det finnes tips og triks for en bedre reise – og ikke minst en bedre ankomst.

Usikre nett kan også være en kilde for kriminelle til ID-tyverier.

– Jeg vil ikke advare helt mot å bruke slike nett, men oppfordrer alle til å vurdere det i hvert enkelt tilfelle, sier Malmedal.

Derfor anbefaler flere å bruke 3G eller 4G-nettet fremfor usikre nettverk.

– Det er mye bedre å bruke 3G eller 4G-nettet på mobilen din enn det trådløse i sommer. Litt høyere mobilregning er en liten pris å betale sammenlignet med hva et ID-tyveri kan koste deg, sier Einar Brekken, ansvarlig for ID-sikring i Frende Forsikring, til Dagbladets MinSide.

1 / 3
POPULÆRT: Barcelona er et populært feriemål, som også scorer høyt når det kommer til gode forhold for dem som liker å legge ut strandbilder på sosiale medier.
Har du lyst på en lang-weekend? Sjekk ut disse flybillettene fra 298,-

Disse 20 byene scoret best:

 1. Paris
 2. Pattaya
 3. Barcelona
 4. New York
 5. Singapore
 6. Milano
 7. Hong Kong
 8. Seoul
 9. Osaka
 10. London
 11. Mallorca
 12. Kuala Lumpur
 13. Bali
 14. Bangkok
 15. Tokyo
 16. Phuket
 17. Istanbul
 18. Antalya
 19. Dubai

Kilde: Travelsim

https://tv.vg.no/embed/?id=163182
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no