LA CALA: Gatemarkedet ved riksveien på La Cala er oversiktlig og med lett atkomst og gode parkeringsmuligheter.

Costa del Shopping: Gatemarked hver dag hele uken på Solkysten

Hver eneste ukedag i sommerhalvåret er det marked et sted langs den spanske solkysten mellom Malaga og Gibraltar. Her er oversikten.

 • Geir Olsen
Publisert:

Markedene varierer enormt i størrelse og utvalg. Det minste har bare ti boder mens gigantmarkedet i Fuengirola rommer hele 700 utstillere. Alle steder kan du gjøre gode kjøp, men det er også mye plast og etterligninger. Dog finnes det hederlige unntak.

Se oversikt lenger ned på siden.

HÅNDVERK: Marokkanske leirkrukker tilbys på de fleste markedene.

Etter hvert har det dukket opp flere selgere med flotte ting som alternativ til designkopiene av dårlig kvalitet. I år har vi sett selgere og designere som tilbyr spanske klær, sko og tilbehør som fenger.

Markedene holder åpent mellom klokken 09.00 og 14.00.

Fire store og tre små

Det største markedet er i Fuengirola på tirsdager. Det mest populære er ved Puerto Banus på lørdager. Det hyggeligste synes mange er i Estepona på søndager. Der kan de med «shoppingaversjon» hygge seg med forfriskninger langs markedet mens de handleglade utfolder seg i havneområdet.

Prisene varierer alt etter hva man ser etter. En del boder har faste priser, mens andre er åpne for pruting. Ofte kan du da halvere prisen, spesielt mot slutten av dagen.

Markedene er valgt ut av journalist og fotograf Geir Olsen som har hatt leilighet på Solkysten i 20 år.

Mandag: Spanjolenes marked

Marbella by: Dette er markedet for spanjolene, men for all del, det er mange turister der også. Her er det yrende folkeliv og yre selgere! Det bugner av varer i de fleste kategorier. Tonnevis med billige sko, vesker av alle slag. Klær, nips, frukt, blomster og krydder – you name it!

Markedet ligger på østsiden av sentrum, ikke langt fra gamlebyen. Det kan være litt vrient å finne parkering i nærheten.

Tirsdag: Gigantmarked

Fuengirola: Dette er det største og aller mest omfattende markedet på Costa Del Sol. Her er det over 700 salgsboder, men også mye folk. Liker du ikke trengsel, bør du skygge unna dette.

Markedet er lett å finne i Recento Farial. Det er greit å få parkert, men kø ut fra parkeringen etter stengetid.

Onsdag: Én gate

La Cala – Calahonda: Dette er et lite og oversiktlig marked med lokalt preg. Her finner du klær, ikke minst T-skjorter, krydder, musikk og nips av alle slag. Det er også et stort utvalg av blomster, frukt og grønt.

Markedet ligger ved siden av hovedveien (N-340-costa) noen kilometer nord for Calahonda. Det er lett å få parkert.

Torsdag: Stort, men koselig

San Pedro – Ved sportsarenaen snor markedet seg utover i flere retninger. Det er flere hundre boder, mange av dem med mye frukt og grønt. En del av selgerne går igjen flere steder. Her kan du kanskje avslutte en handel du gikk glipp av tidligere.

For å finne frem tar du av mot Ronda i rundkjøringen ved San Pedro. Markedet ligger omkring en kilometer derfra.

Annonse fra: 

Her bor du

Fredag: Det minste

Elviria: Markedet ved kjøpesenteret Supersol er det aller minste på Solkysten, men koselig er det. Det flyttet hit for noen år siden i forbindelse med ombygging ved markedsplassen på den andre siden av hovedveien.

He er det et titalls boder med blomster, husgeråd, lokale og afrikanske suvenirer og litt tekstiler.

OBS: Den første lørdagen hver måned er det også et lite, men spennende, økologisk marked på samme sted.

Annonse fra: 

Her kan du bo

Lørdag: Favoritten

Puerto Banus: Her pleier det å være veldig folksomt. Ifølge selgerne som reiser rundt er dette markedet med høyest omsetning. Det lønner seg å være tidlig ute med hensyn til parkering.

Her finner du alt fra nips til kvalitetsvarer. Antikviteter, lokalt håndverk, interiørartikler, lærartikler, malerier, musikk, vesker og mye mer. Markedet er på nordsiden av hovedveien ved Puerto Banus, i gaten og ved tyrefekterarenaen.

Når bodene pakkes ned kan du kjøle deg ned med en liten spasertur langs havnen. På jetsett-stedet der 10-millionersbåtene og lave sportsbiler regjerer, kan du lett skubbe borti en og annen superkjendis.

Søndag: Avslappende

Estepona: Dette er kanskje det minst stressende markedet. Her kan du leske seg fra orkesterplass på en av de mange fortausrestaurantene som ligger behagelig parallelt med markedet og lystbåthavnen. I bodene tilbys klokker, sko, belter, klær kunst og lokalt håndverk. Markedet ligger ved havnen

PS: Å gå på marked er ikke ensbetydende med lave priser. Du kan visstnok finne de samme varene i vanlige butikker til samme pris – eller lavere. Ferdig prutet.

Strandselgerne

Det kryr av selgere på strendene. De fleste er hyggelige, men de tar gjerne «en spansk en» når det kommer til forlangende. De går høyt ut i pris og tilbyr mest falske merkevarer. Mange selgere tilbyr duker og klær med lokalt tilsnitt for en grei pris. Har du glemt igjen solbrillene hjemme, så ordner det seg også ...

Mer om markedene her.

Publisert:

Mer om

Spania

Shopping

Flere artikler

 1. Pluss content

  Flytte til Spania? Slik får du skattefritak fra Norge

 2. Dette risikerer du ved å kjøpe billigkopier i utlandet

 3. Pluss content

  Langtidsleie: Slik sikrer du deg feriebolig i Spania

 4. Øyhopping på Kanariøyene

 5. Pluss content

  Sydenliv året rundt: Rådene for deg som vil flytte til utlandet

Fra andre aviser

 1. Flere tall tyder på at meglerne langs Solkysten kan få det travelt

  Bergens Tidende
 2. Skammer vi oss nok til å droppe flyturen? Og hvor reiser vi helst? Dette er nordmenns ferieplaner

  Aftenposten
 3. Anna er 34 år og singel og fryser derfor ned eggene sine. Så kommer beskjeden som får henne til å gispe.

  Aftenposten
 4. Verdens «farligste» gangsti er blitt både trygg og uanstrengende, men setter høydeskrekken på prøve

  Aftenposten
 5. La Liga får millionbot for å ha avlyttet fansen

  Aftenposten
 6. Hetebølgen fortsetter i Europa

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no