LA CALA: Gatemarkedet ved riksveien på La Cala er oversiktlig og med lett atkomst og gode parkeringsmuligheter.

Costa del Shopping: Gatemarked hver dag hele uken på Solkysten

Hver eneste ukedag i sommerhalvåret er det marked et sted langs den spanske solkysten mellom Malaga og Gibraltar. Her er oversikten.

Publisert:

Markedene varierer enormt i størrelse og utvalg. Det minste har bare ti boder mens gigantmarkedet i Fuengirola rommer hele 700 utstillere. Alle steder kan du gjøre gode kjøp, men det er også mye plast og etterligninger. Dog finnes det hederlige unntak.

Se oversikt lenger ned på siden.

HÅNDVERK: Marokkanske leirkrukker tilbys på de fleste markedene.

Etter hvert har det dukket opp flere selgere med flotte ting som alternativ til designkopiene av dårlig kvalitet. I år har vi sett selgere og designere som tilbyr spanske klær, sko og tilbehør som fenger.

Markedene holder åpent mellom klokken 09.00 og 14.00.

1 / 3
STILIG: De senere årene har spanske designere kommet til markedene med litt finere klær, sko og tilbehør.

Fire store og tre små

Det største markedet er i Fuengirola på tirsdager. Det mest populære er ved Puerto Banus på lørdager. Det hyggeligste synes mange er i Estepona på søndager. Der kan de med «shoppingaversjon» hygge seg med forfriskninger langs markedet mens de handleglade utfolder seg i havneområdet.

Prisene varierer alt etter hva man ser etter. En del boder har faste priser, mens andre er åpne for pruting. Ofte kan du da halvere prisen, spesielt mot slutten av dagen.

Markedene er valgt ut av journalist og fotograf Geir Olsen som har hatt leilighet på Solkysten i 20 år.

1 / 4
MARBELLA: Mange skaffer seg klær til en billig penge. 

Mandag: Spanjolenes marked

Marbella by: Dette er markedet for spanjolene, men for all del, det er mange turister der også. Her er det yrende folkeliv og yre selgere! Det bugner av varer i de fleste kategorier. Tonnevis med billige sko, vesker av alle slag. Klær, nips, frukt, blomster og krydder – you name it!

Markedet ligger på østsiden av sentrum, ikke langt fra gamlebyen. Det kan være litt vrient å finne parkering i nærheten.

Sjekk hotellprisene i Marbella her!
1 / 3
FUENGIROLA: Det største markedet, med hele 700 boder.

Tirsdag: Gigantmarked

Fuengirola: Dette er det største og aller mest omfattende markedet på Costa Del Sol. Her er det over 700 salgsboder, men også mye folk. Liker du ikke trengsel, bør du skygge unna dette.

Markedet er lett å finne i Recento Farial. Det er greit å få parkert, men kø ut fra parkeringen etter stengetid.

Her bor du i Fuengirola i sommer – sjekk prisene
1 / 3
CALAHONDA: De siste årene har det dukket opp mrkevarer av spansk kvalitet.

Onsdag: Én gate

La Cala – Calahonda: Dette er et lite og oversiktlig marked med lokalt preg. Her finner du klær, ikke minst T-skjorter, krydder, musikk og nips av alle slag. Det er også et stort utvalg av blomster, frukt og grønt.

Markedet ligger ved siden av hovedveien (N-340-costa) noen kilometer nord for Calahonda. Det er lett å få parkert.

Sjekk hotellprisene i Calahonda
1 / 2
SAN PEDRO: Her er det gatemarked hver torsdag.

Torsdag: Stort, men koselig

San Pedro – Ved sportsarenaen snor markedet seg utover i flere retninger. Det er flere hundre boder, mange av dem med mye frukt og grønt. En del av selgerne går igjen flere steder. Her kan du kanskje avslutte en handel du gikk glipp av tidligere.

For å finne frem tar du av mot Ronda i rundkjøringen ved San Pedro. Markedet ligger omkring en kilometer derfra.

Her bor du
1 / 3
ELVIRIA: Gatemarkedet ved Supersol-senteret på Elviria er det aller minste markedet, men koselig er det.

Fredag: Det minste

Elviria: Markedet ved kjøpesenteret Supersol er det aller minste på Solkysten, men koselig er det. Det flyttet hit for noen år siden i forbindelse med ombygging ved markedsplassen på den andre siden av hovedveien.

He er det et titalls boder med blomster, husgeråd, lokale og afrikanske suvenirer og litt tekstiler.

OBS: Den første lørdagen hver måned er det også et lite, men spennende, økologisk marked på samme sted.

Her kan du bo
1 / 3
PUERTO BANUS: Rundt tyrefekterarenaen tilbys flotte antikviter og kunst av spansk opprinnelse.

Lørdag: Favoritten

Puerto Banus: Her pleier det å være veldig folksomt. Ifølge selgerne som reiser rundt er dette markedet med høyest omsetning. Det lønner seg å være tidlig ute med hensyn til parkering.

Her finner du alt fra nips til kvalitetsvarer. Antikviteter, lokalt håndverk, interiørartikler, lærartikler, malerier, musikk, vesker og mye mer. Markedet er på nordsiden av hovedveien ved Puerto Banus, i gaten og ved tyrefekterarenaen.

Når bodene pakkes ned kan du kjøle deg ned med en liten spasertur langs havnen. På jetsett-stedet der 10-millionersbåtene og lave sportsbiler regjerer, kan du lett skubbe borti en og annen superkjendis.

WOW! Sjekk villaene du kan leie i Puerto Banus
1 / 2
ESTEPONA: Her kan du slappe av mellom slagene på restaurantene som ligger «vegg i vegg» med markedet i havnen

Søndag: Avslappende

Estepona: Dette er kanskje det minst stressende markedet. Her kan du leske seg fra orkesterplass på en av de mange fortausrestaurantene som ligger behagelig parallelt med markedet og lystbåthavnen. I bodene tilbys klokker, sko, belter, klær kunst og lokalt håndverk. Markedet ligger ved havnen

PS: Å gå på marked er ikke ensbetydende med lave priser. Du kan visstnok finne de samme varene i vanlige butikker til samme pris – eller lavere. Ferdig prutet.

Her bor du i Estepona – sjekk hotellprisene!

Strandselgerne

Det kryr av selgere på strendene. De fleste er hyggelige, men de tar gjerne «en spansk en» når det kommer til forlangende. De går høyt ut i pris og tilbyr mest falske merkevarer. Mange selgere tilbyr duker og klær med lokalt tilsnitt for en grei pris. Har du glemt igjen solbrillene hjemme, så ordner det seg også ...

Mer om markedene her.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no