ØRKENFERIE: Med charterfly kommer du lett til Jordan og ørkenens mystikk. Foto: KARIN BEATE NØSTERUD

Charter til Jordan

Du tenkte kanskje ikke at du kom til å reise dit selv, da du så utannonseringen «Odd Karsten Tveit, Amman» på Dagsrevyen. Men neste vinter kan du dra direkte til Jordan på chartertur.

Publisert:

Jordan ligger sentralt i Midtøsten, omgitt av Syria, Irak, Saudi-Arabia, Israel og Vestbredden. Hit kommer Apollo til å sende norske turister hver lørdag neste vinter, fra slutten av august til midten av april.

- Vi chartrer fly fra SAS. Det tar fem og en halv time å fly til Aqaba ved Rødehavet. Dette er en moderne badeby, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Har du et favorittland i Midtøsten? Lag din egen liste

Apollo sendte også charterturister til Aqaba i fjor vinter, men da kom de via Eilat i Israel.

Ikke som på TV

Begby lover at de norske turistene vil møte et Jordan som er noe ganske annet enn konfliktene mange forbinder med Midtøsten.

UNDERVERK: Oldtidsbyen Petra i Jordan ble i fjor kåret til et av verdens nye syv underverker. Se mer fra petra på VGTV. Foto: KARIN BEATE NØSTERUD

- Jordan er mer vestlig orientert enn mange av siden naboland. Og Aqaba er et eldorado for de shoppingglade. Hele Aqaba er taxfritt, så her kan du kjøpe alt fra designklær til elektronikk, til meget gode priser. Det er også et stort utvalg av restauranter, forteller Begby.

Selv om Jordan er et muslimsk samfunn, er det ikke noe problem å få kjøpt alkohol. Det får du både på hoteller og restauranter, sier hun.

Begby omtaler Jordan som et liberalt muslimsk land. Likevel anbefaler hun at du kler deg respektabelt. Kvinner bør ikke bruke de korteste miniskjørtene eller de dypeste utringningene på gaten.

Opprett din egen reiseblogg. Klikk her

Og selv om turistens basiskrav om sol, salt sjø og shopping er på plass, rommer Jordan enestående mål for deg som også vil ha med deg litt historie og kultur. Det er kort mellom severdighetene i Jordan. Den mest kjente er oldtidsbyen Petra, et av stedene VGs søndagsmagasin presenterte i en billedreportasje fra Jordan for to uker siden. Byen er hugget ut i rosa sandsten, og ble i fjor kåret til et av verdens syv nye underverker.

Filmen «Indiana Jones og den siste korsfarer» ble spilt inn i Petra.

En annen kjent film, «Lawrence of Arabia» ble spilt inn i et av Jordans mest berømte ørkenområder, Wadi Rum.

Spahoteller

Når du er i Jordan, kan du også benytte anledningen til å ta en svømmetur i det ekstremt salte Dødehavet.

Mange kjenner nok Dødehavet best fra Israel-siden. Men mens Israel er mest kjent for kur- og helsesteder, finnes det flere eksklusive spahoteller på Jordan-siden av Dødehavet, sier Begby.

Hvis du er på badeferie ved Rødehavet og vil oppleve storbyen der NRK hadde sitt Midtøsten-kontor, kan du leie bil og kjøre til Amman på ca. tre og en halv time. Det koster fra 250 til 400 kroner dagen. Det er også mulig å leie bil med sjåfør, eller taxi tur-retur, inkludert venting, for ca. 1000 kroner - avhengig av din forhandlingsevne.

PS! For ordens skyld: I fjor flyttet NRK sitt Midtøsten-kontor fra Amman til Jerusalem, og Sidsel Wold tok over som korrespondent etter Odd Karsten Tveit.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne linker)

KulturreiserBadefeire: Egyptreiser / Atlantisreiser astravelstore.no
Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no