NYDELIG: HumbleBee Home er et norsk gjestehus omgitt av bølgende andalusiske åser. Bassenget er nytt av året (bildet under). Her har Anette Langfeldt (t.v.) og Grethe Wedul tryllet fram en deilig andalusisk sjømatrett. Foto: DAG FONBÆK Foto:

La humla suse

ANDALUCÍA (VG) Langs landeveien i Andalucía dukker det plutselig opp små skilt med humler på.

 • Dag Fonbæk
Publisert:

HumbleBee Home har norske Grethe Vedul og Anette Langfeldt valgt å kalle «fincaen» sin utenfor landsbyen Valle de Abdalajis, en times kjøring fra Malaga innover de andalusiske sletter.

På tre år har de norske jentene omformet det nedslitte småbruket til en innbydende plett med fire gjesterom, der forbipasserende kan bo så lenge de vil for 30 euro (240 kroner) døgnet, inkludert frokost.

Grethe fra Trøndelag og Anette fra Kristiansand sa begge opp trygge og gode jobber for å reise kloden rundt.

Etterpå klarte de ikke å vende tilbake til rutinejobbene sine - og dro i stedet til Sør-Spania for å finne sitt nye eldorado på jord.

FREDFULLT: Mange kommer til «humlegården» for å hvile ut. Beliggenheten er ikke akkurat uegnet for slike sysler. Foto: Dag Fonbæk. Foto:

Valget falt omsider på fincaen i det bølgende landskapet nær fottur-nasjonalparken El Chorro, halvtimen unna den nydelige, hvite kirkebyen Antequera.

- Idet vi kjørte oppover grusveien mot huset, var vi fortapt. Her skulle vi bo, forteller Grethe.

Og humlegården er et deilig sted, der fred og ro råder, bare avbrutt av hanegalene fra nabo-fincaen og en og annen potteløs moped.

Mange av gjestene er gjengangere. Mens noen tar en «humlenatt» som del av ferierundturen i Sør-Spania, bor andre fast på gården i ukevis mens de tråler området på fottur.

- Hvorfor «HumbleBee»?

- Vi lette etter et godt navn, gjerne knyttet til dyr, som passet til stedet. Og humlen er jo både litt «dagdriversk» og «godmodig». Så da falt vi for den, svarer Grethe.

Publisert:

Mer om

Reise

Flere artikler

 1. Nyt våren nå

 2. Store snømengder skaper kaos i Spania

 3. Tusenvis evakuert fra flom i Spania

 4. Vi vil på «Mesternes Mester»-ferie

 5. Sju omkom i oversvømmelser i Spania

Fra andre aviser

 1. Syden-fikseren

  Aftenposten
 2. Nytelse på spansk

  Fædrelandsvennen
 3. Nytelse på spansk

  Fædrelandsvennen
 4. Ferien som får kiloene til å renne av

  Bergens Tidende
 5. Spanias beste serranoskinke får du på Andalucías tak

  Bergens Tidende
 6. Lyn-gutt klar for Malaga

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no