ONE NIGHT STAND? Hotels-com hevder at etterspørselen etter en-natts ferier er sterkt økende, og at Lisboa er den byen hvor slike ferier er aller mest pop. Ingen av de andre reiselivsaktørene VG Nett har snakket med kjenner seg igjen i virkelighetsbeskrivelsen. Foto: Terje Bringedal

Hotels.com: − Langhelger er ut

(VG Nett) - Langhelger er ut, fastslår hotellgiganten Hotels.com. - Stemmer ikke, mener resten av bransjen.

Publisert:

Bransjen: - Stemmer ikke *Google: Kano mer pop enn nano

- Ferier som varer kun èn natt, også kalt nanoferie, er den nye reisetrenden, skriver hotellgiganten i en pressemelding til VG Nett - og viser til at stadig flere av oss prøver å skjære ned på kostnadene uten å kutte bort ferien.

- Økte med 29 prosent

- Populariteten av reisende som overnattet kun èn natt har skutt i været det siste året. Tallet over reisende som booker nanoferier har totalt økt med hele 29 prosent det siste året, skriver Hotels.com i pressemeldingen sin.

SKAL DU PÅ STORBYFERIE?Last ned gratis VG-reiseguide til 70 storbyer her

VG Nett har konfrontert flere andre hotellselgere i ferie- og fritidssegmenet, som ikke kjenner seg igjen i Hotels.coms virkelighetsbeskrivelse.

- Stemmer ikke

- Våre selgere melder om en helt annen tendens, nemlig at folk heller prøver å få med seg en ekstra natt gratis når de er på weekend-ferie, sier administrerende direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.

- Så dere ser ingen som helst tendens til at folk drar på kortere ferie, sågar en-natt-ferier?

- Nei, tvert i mot, svarer Villadsen.

Hotels.com viser til at nordmenn på kortferie til Lisboa har økt med hele 412 prosent, etterfulgt av Edinburgh (+179 prosent), Milano (+128 prosent) og Madrid (+81 prosent). Trenden skal ifølge Hotels.com være lik over hele Europa.

- Folk ser på ferie som en rett, ikke som luksus, og til tross for de økonomisk usikre tidene innretter de reisende seg etter dette og tar heller kortere ferier, sier Alison Couper, informasjonsdirektør i Hotels.com.

Ikke hørt om nano

TRENGER DU REISEINSPIRASJON?Les VG Netts reisesider

Markedsdirektør Simen Johannessen i HRG Nordic (tidligere Bennett) sier han knapt har hørt om begrepet nano-ferie:

- Rett nok har gjennomsnittlig oppholdstid på hoteller gått noe ned, men å lede dette til at det nå er én-nattsferier som gjelder, blir helt galt, mener han.

- Vil ha langhelger

Markedsjef Tone Skaare i Ticket Feriereiser kjenner seg heller ikke igjen i trendalanysen til Hotels.com:

- Økning av én-nattsferier er ikke noen trend vi ser. Tvert imot er det nå utover våren at etterspørselen etter weekend-reiser tar seg opp, og vi opplever ikke at våre kunder er ute etter å korte ned weekendoppholdene sine, sier Skaare til VG Nett.

- Ikke økende trend

Også VIA Travel avviser at én-nattsferier er noen ny og sterkt voksende trend hos dem. Når folk først reiser på ferie, vil de ha mer en en natt borte, får VG Nett opplyst der.

BLI MED VG NETT TIL LISBOA

At Lisboa er på topp som «én-natts hotellby» kan i stor grad skyldes at svært mange flyreisende til Brasil har en nattstopp i Lisboa før de krysser Atlanteren. Slik er ruteopplegget til blant annet flyselskapet TAP innrettet, sier flere bransjefolk til VG Nett.

Kano mer pop en nano

Heller ikke søkemotorgigantene har hørt om begrepet nano-ferie. Sesam finner 49 treff. Google finner 62 resultater, de fleste fra det samme danske fotoalbumet som Sesam.

- Mente du å søke etter kanoferie? spør Google, som viser til nesten 3.500 ulike sider om nettopp kanoferie.

PS! Søker du på «langhelg», får du langt bedre uttelling. Hos Sesam får vi 359 000 treff, mens Google melder om 209.000 langhelg-alternativer.

Hotels.comBerg-HansenFinn en billig reise - størst utvalg og best service - Ticket.noHome - HRG WorldwideVIA Ferieverden
Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no