FØRST: Målselv Fjellandsby i Troms åpner sine nedfarter først at landets alpinanlegg. Foto: Reidun L. Traasdahl Nilsen

Nå åpner alpinsesongen

(VG Nett) Vinteren og snøen er «i rute», og denne helgen åpner de første av landets alpinanlegg.

Publisert:

Det er riktignok ikke alle heiser og de lengste bakkene som åpner, men nok til å kunne prøve ut skiene og ferdighetene foran årets sesong.

Sjekk når de øvrige skianleggene åpnerher!

En av de som er først ute er Målselv Fjellandsby i Troms, Bjorli, Oppdal og Kvitfjell.

Allerede sist helg var inviterte gjester tilstede for prøvekjøring av nedfarter i Målselv Fjellandsby, og lørdag klokken 10 er det altså klart for ordinær drift.

- Det er nydelige forhold her med rundt 10 minusgrader og 10-15 centimeter nysnø på bakken. Dessuten har vi 15 snøkanoner som går for fullt, så om dette fortsetter skulle det være klart til åpning, sier kommunikasjonsansvarlig Reidun T. Nilsen i Målselv Fjellandsby til VG Nett.

I første omgang åpner en skiheis og en nedfart. Målselv Fjellandsby er bygget på rekordtid etter at første spadetak ble satt i jorden i oktober i fjor. Anlegget har tre skiheiser, ett barneskitrekk og 15 nedfarter når det kommer i full drift.

Åpner lørdag

Lørdag er også Kvitfjell, Oppdal og Bjorli klar for sesongåpning, ifølge helenorge.no.

Kvitfjell åpner Familiebakken med en heis og rundt 500 meter trasé. For de litt mer lekne blir det bygget et hopp og satt opp en rail på den ene siden i bakken.

Oppdal åpner Stølen med en heis og circa 1 kilometer trasé. I første omgang opp til Liautgarden, slik at folk får mulighet til å prøve skiene. Lørdag og søndag blir det skibytterdag i skisenteret.

Bjorli kan fra lørdag friste med nesten en kilometer nedfart og en heis. Traséen har fått en underlag på rundt 45 centimeter med kunst- og nysnø.

De neste anleggene som åpner er trolig Gaustadblikk, Beitostølen og Geilo, men når det blir er ikke klart.

Nedgang

Sist vinter måtte norske alpinanlegg notere seg en nedgang på 2 prosent i salget av heiskort i forhold til året før, hovedsaklig på grunn av den snøfattige vintersesongen.

-Norske skianlegg hadde faktisk den minste nedgangen i Europa, så sett under ett kom næringen positivt ut av det hele, sier daglig leder Andreas Rødven i Alpinanleggenes Landsforening.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no