GIGANTISK PR-STUNT: Anført av styrtrike sjeik Mohammed og flyselskapet Emirates henter ørkenstaten inn PR-agenter fra hele verden for å vise hva Dubai har å by på - selv i krisetider. Foto: EPA.

Dubais strender ødelagt av ulovlig kloakkutslipp

(VG Nett) Flere mennesker skal ha fått hudskader, sår og infeksjoner etter å ha badet på luksusstrendene i Dubai.

Publisert:

Vannprøver gjort i vannet utenfor Dubai har påvist store mengder av ekskrementer etter at septikbiler har dumpet kloakk rett i dreneringssystemet som ender opp i sjøen rett utenfor byen.

Utslippene rammer blant annet områdene rundt de kjente turistattraksjonene som The World og seilhotellet Burj Al Arab.

Les også:Dubai, «verdens midtpunkt»

Årsaken til at en rekke tankbiler har valgt den forurensede måten å kvitte seg med kloakken på, er at det har vært lange køer ved Dubais eneste kloakkanlegg.

- Vi er sjokkert over funnene. Prøvene viste rester av ekskrementer i store mengder både inne i havnen og på utsiden, sier legen Michael Loubser som er medlem av Dubai Offshore Sailing Club til tabloidavisen 7Days i Dubai, ifølge arabianbusiness.com

BLOGG:Sjekk VGs nye reiseblogg her.

- Veldig farlig

Nå advarer myndighetene mot å oppholde seg ved sjøen i turistparadiset. En rekke leger kaller situasjonen alvorlig, og frykter katastrofale konsekvenser. Indremedisineren Suresh Menon sier forurensningen kan føre til lever- og nyreskader.

- Det er veldig farlig å oppholde seg i nærheten av vannet, siden det kan inneholde giftige kjemikalier som er helsefarlige, sier Menon

Artikler og reisetips om Dubai finner du her.

- Som et stort toalett

Forurensningen har gjort havet helt svart i områdene rundt Jumeirah Open Beach, og den lokale seileforeningen har bedt alle sine medlemmer om å holde seg langt unna all vannaktivitet. Området er ifølge seilforeningen helt ødelagt.

- Havet har blitt som et stort toalett med svartfarget vann. Flere av våre medlemmer har fått hudskader og øye- og øreinfeksjoner etter å ha vært i kontakt med havet, sier Keith Mutch som er leder for Dubai Offshore Sailing Club, ifølge 7Days.

Les også:Til Dubai for drøye 1000-lappen

Også de lokale myndighetene tar situasjonen svært alvorlig og advarer på det sterkeste folk mot å svømme i havet.

- Folk bør unngå å bruke området før vi får ryddet opp i det forurensede vannet, sier Mohammed Abdul Rahman Hassan som er sjef for den marine utbyggingen i Dubai.

Spørsmål om reise?Kontakt VGs reisepanel her!

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no