VÅT FORNØYELSE: Det kan gå heftig for seg når man rafter på Nilen. Foto: Trygve Sunde Kolderup/VG

FRI, episode 6: Ellevill rafting i Uganda

(VG Nett) Bli med på elvepadling gjennom den østafrikanske jungelen!

Publisert:

Sett med reisebriller er Uganda først og fremst kjent for gorillasafariene som arrangeres i Bwindi nasjonalpark sørvest i landet. Det finnes mindre enn 1000 fjellgorillaer igjen i verden, og en god del av disse, rundt 300 stykker, holder til i Uganda.

Men dersom du ønsker noe annet, finnes det heldigvis flere alternativer. Rafting på verdens lengste elv, Nilen, er ett av dem.

VGTV:Bli med på rafting!

Sittende i en gummibåt med fire andre gjelder det å komme seg helskinnet ned elvestrykene. Turen kan bli ganske voldsom, og den er lang - opptil tre timer.

- Nilen er en av de største raftingelvene du noensinne kommer til å prøve. Det kan være ganske skremmende til å begynne med, sier Jane Decey i Adrift, som driver raftingvirksomhet i området.

VG-leser om Uganda:Reisebrev #1 | Reisebrev #2

De mindre vågale kan oppleve Ugandas natur og dyreliv fra stillere vann, for eksempel ved å prøve båtsafari på Kazinga-kanalen, som går gjennom Queen Elizabeth National Park.

- Jeg har vært på safari både i Kenya, Tanzania og Sør-Afrika før. Og sett langt flere dyr enn her. Men jeg føler meg mye nærmere naturen fra en båt enn fra bil. Det gir en følelse av frihet, der alt som skjer foran øynene mine er naturlig, upåvirket av oss få som får se på. Elefanter som jager vekk bøfler, flodhester som beveger seg forbausende lett på land, skrev VGs reporter tidligere i år.

SE OGSÅ:Episode 1 (Luxor) | Episode 2 (Luksuscruise) | Episode 3 (Kairo) | Episode 4 (Hurghada) | Episode 5 (Miami)

HARDE TAK: Tre timers padling i elvestryk tar på. Foto: Glefs
Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no