NY BADSTUE: Saunabåten Aurora

Oslo: En by full av nyheter

Det skjer så mye nytt i Oslo hele tiden at selv de som bor i byen har vanskelig for å få med seg alt. Virtuelle vikinger og byens tredje mathall er blant vårens og forsommerens nye tilbud.

Publisert:

Nye restauranter, nye hoteller, nye aktivitetstilbud. Hovedstaden er stadig i endring, og uansett hvor mange ganger du har vært i byen, eller om du bor her, er det stadig noe nytt å utforske.

Dette er noe av det vi synes er spennende nå:

Les også

Familiepark-nyhetene: Null til 125 på to sekunder

Norges høyeste dropptårn, supersklie og større Sabeltann-verden, er blant de nye attraksjonene når de største familieparkene snart åpner igjen etter vinterdvalen.

Urban badstue: Langs havnepromenaden har det dukket opp flere muligheter til å kombinere en tur i badstuen med et bad i fjorden. KOK Oslo innviet nylig sin nyeste saunabåt, Aurora, og har nå to saunabåter fortøyd ved Langkaia, rett overfor operaen.

Det er heller ikke mer enn fem måneder siden Oslo Fjord Sauna åpnet badstuflåten Skarven ved Operaen. Priser varierer fra 200 per person for to timer i fellesbadstue, til 2600 for 14 personer i privat sauna i tre timer. (Kok)

1 / 2
KOMMER SNART: Virtuelle vikinger.

Reise tilbake til vikingtiden: I midten av juni åpner The Viking Planet, et digitalt opplevelsessenter hvor du kan reise 1000 år tilbake i tid og leve deg inn i vikingtiden. Det vil romme 10 ulike attraksjoner der vikingtiden kan oppleves blant annet gjennom 360 graders film, hologrammer og interaktive skjermer. Hovedattraksjonen blir «Virtual Viking», der du kan ta på deg VR-briller og bli med på et vikingtokt utenfor Haugalandet. Pris 295 for voksen. Rimeligere for barn, men pris er ikke fastsatt ennå. Fridtjof Nansen plass 4

Mer viking: VÍKINGR er navnet på den nye, faste utstillingen på Historisk museum, som åpnet den 5. april. Utstillingen som er designet av Snøhetta, viser ulike aspekter ved livet, døden og samfunnet under vikingtiden, fra omkring år 750 til 1050. Pris 100 for voksne, 80 for studenter og gratis for barn under 18 år. Tullinløkka, Frederiks gate 2

TORGGATA BAD: Ny mathall, Oslo Street Food.

Byens tredje mathall: Mathallene på Vulkan og Vippa er for lengst godt etablert. I februar åpnet byens tredje mathall, Oslo Street Food, i gamle Torggata bad.

Stedet har raskt blitt et populært møtested ved lunsj- og middagstider. På 1800 kvadratmeter serveres gatemat fra alle verdenshjørner. Du kan kjøpe fra en av bodene, og finne en plass hvor som helst ved langbordene. Snart åpner også et eget område for uteservering. Torggata 16

Åpningen av Oslo Street Food: – Det var crazy travelt – Godt.no
OSLOGUIDE: Finnes på nett og som et lite hefte

Ny Osloguide: Facebook og VisitOslo har gått sammen om å lage en ny gratis byguide til Oslo. Den finnes på nett og som et lite hefte. De ulike kapitlene tar for seg ulike temaer, hvert av dem utarbeidet av etablerte Facebook-grupper. For eksempel forteller gruppen «SKAM – Fanside» om innspillingssteder fra serien. Gruppen «Karaoke i Oslo» deler tips om de beste karaokeplassene. Gruppen «Happy Climbers» deler klatre-tips, mens gruppen «UV-jakt Oslo» deler undervannstips, samtidig som den er en møteplass for dem som trenger noen å dykke med. «Hey Girl» deler instavennlige spisesteder mens «Veganpreik» deler veganvennlige spisesteder.

– Meningen med denne guiden er ikke bare at turister skal finne noe interessant, men også at byens egne innbyggere skal få inspirasjon til en ny og annerledes byopplevelse, sier Rune Paulseth, sjef for Facebook Norge.

EL-SPARKESYKLER: Det blir stadig flere av dem til leie i Oslo sentrum

El-sparkesykler: De første leie-el-sparkesyklene dukket opp i begynnelsen av mars. Planen er at det i løpet av året skal bli mange flere over hele sentrum. Men ikke alle er like glade for dette. Blinde og svaksynte har blitt påkjørt av elektriske sparkesykler. Samferdselsministeren sier imidlertid at det er uaktuelt med forbud.

For å bruke en av de omdiskuterte sparkesyklene betaler du med en app: ti kroner for å låse den opp, og deretter to kroner eller 1,50 per minutt, avhengig av hvilket selskap du bruker. Det er to konkurrerende utleieselskaper, Tier og Voi. Tek.no har testet begge, og her kan du lese om forskjellen på de to.

Farten på el-sparkesyklene kan komme opp i 20 kilometer i timen.

FÅR INNENDØRS NORDLYS: Norway House

Nordlysjakt midt i Oslo: I mai åpner Northern Lights Xperium, et nordlys-opplevelsessenter inne i souvernirbutikken Norway House på Karl Johan. Butikken mer enn fordobler arealet i løpet av april, og Nordlys-senteret åpner som en egen avdeling 2. mai.

Da skal du kunne gå inn i et rom der lyd, lys, film og bevegelser tar deg med på en 15 minutters reise fra jorden, opp til solen og tilbake igjen, og videre over land og vann gjennom norsk natur, på jakt etter nordlyset. Pris 150 for voksne, 110 for barn. Karl Johans gate 8

Sjekk prisene på attraksjoner i Oslo her

Vigelandsjubileet: I 2019 er det 150 år siden Gustav Vigeland ble født, og jubileet feires blant annet med utstillingen Paralleller. Gustav Vigeland og hans samtidige i Vigeland-museet, og en rekke omvisninger i hans leilighet og i Vigelandsparken.

THE SALMON: Lakselærdom

Lær om laks: På The Salmon på Tjuvholmen kan du lære om norsk lakseindustri og samtidig smake på moderne og klassiske lakseretter i restauranten. Lakse-opplevelsessenteret åpnet i februar. Det er Nova Sea- og Alex Sushi-gründer Petter Sandberg, som står bak.

Meningen er å gi folk flest en smakebit av Helgeland, pluss kunnskap om lakseoppdrett. Gratis inngang. Strandpromenaden 11.

GÅ FOR GRØNT: Oslo Visitor Center

Grønt Oslo: Byen har status som Europeisk miljøhovedstad i 2019, og mye skjer i den forbindelse. I løpet av våren åpner Oslo Visitor Centre et miljørom ved siden av turistinformasjonen i Østbanehallen, der besøkende kan hente inspirasjon til et grønt Oslo-opphold.

Her kan du leie hus eller leilighet i Oslo
NYTT HOTELL: Amerikalinjen

Amerikalinjen hotell: I denne bygningen fra 1919 startet reisen for tusenvis av forventningsfulle nordmenn som prøvde lykken i «mulighetenes land». Nå – nøyaktig 100 år senere – har Amerikalinjens hovedkvarter gjenoppstått som et boutiquehotell i Oslo. Det åpnet 15. mars. Jernbanetorget 2

NORDA: Marcus Samuelsson har åpnet en ny Norda-restaurant i toppetasjen på The Hub.

The Hub: 1. mars åpnet Petter Stordalens siste Clarion-hotell, The Hub, i lokalene som tidligere var kjent om hotell Royal Christiania.

I 13. etasje på hotellet har kjendiskokk Marcus Samuelsson startet restauranten Norda. Han har tidligere åpnet en tilsvarende Norda i Göteborg. Restauranten har fokus på nordiske ingredienser, noen av dem så kortreiste at de skal dyrkes på taket av hotellet. Biskop Gunneruds gate 3

Dette koster det å bo på Stordalens nye hotellKjøp og les i påsken: VGs Reisemagasin
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no