UT ELLER IN? Å sole seg toppløs er så 90-talls mener både danske kvinner og norsk moteekspert. Foto: Egil Svendsby

Ikke ta av deg bikinitoppen på stranden!

(VG Nett) Å sole seg toppløs er både billig og 90-talls, mener danske kvinner. Norsk trendekspert er enig.

Publisert:

Du vil med andre ord ikke snuble over mange toppløse dansker på stranden i år, og hvis du selv ikke vil være håpløst umoderne, lønner det seg å beholde bikinitoppen på, skal vi tro det danske magasinet Urban.

Undersøkelsen viser at mens over halvparten av kvinnene mener toppen skal være på, synes 74 prosent av mennene at det er helt greit å ta den av. Ikke overraskende.

Les også:Vil ha toppløs-forbud i Australia.

Leserne diskuterer:Er toppløssoling i offentlighet harry, eller er det helt greit?Diskutér saken her!

Pupp er ut

Danmark er med sine mange naturiststrender og avslappede forhold til nakenhet kanskje ikke det første landet man skulle tro «gikk lei av» toppløssoling, men det er ingenting som tyder på at ferieplanene for norske naturister bør endres på bakgrunn av den ferske Gallup-undersøkelsen.

Les også:Gravid på ferie - gir turoperatøren skylden.

Også her i Norge heller trenden mot at «pupper er ut». MinMote-journalist Silje Pedersen er ikke i tvil om at toppløssoling er noe som tilhører 90-tallet.

- Nei, det er overhodet ikke trendy å sole seg toppløs. Velg heller en fargesterk bikini, metalliske farger eller en 50-talls badedrakt på stranden i sommer, foreslår hun.

Ut og sole deg? Sjekk værmeldingen påpent.no.

MINDRE SKILLER: Med en bandau-topp er store, hvite skiller historie, mener motejournalist. Foto: Annemor Larsen

Velg riktig bikini

Motejournalisten mener valget av bikini er viktig hvis du ikke ønsker store, hvite skiller.

- Dette unngår du ved å velge for eksempel en bikini med bandau-topp uten stropper. Husk også en høy solfaktor - det du vil ha er en fin gyllen farge som varer hele sommeren, uten at du blir brent, tipser Pedersen.

Les også:Vil du være naken i sommer?

PS! Lurer du på hvilken bikini du skal velge i sommer, kan du sjekke ut minMote.no for flere tips og moteinspirasjon.

- Billig triks

Direktør Kirsten Poulsen i det danske trendforskningsbyrået Firstmove nøler ikke med å stemple toppløs-solerne som umoderne:

- Det å ta av toppen på stranden er ikke lenger et uttrykk for frigjøring. Tvert imot - det er overeksponering og et billig triks, sier Poulsen til Urban.

Les også: Her bør du kaste klærne!

Hvis du likevel sverger til en toppløs sommer, er det viktig å vite at huden på brystene tåler mye mindre sol enn resten av kroppen, og det er større sjanse for å få hudkreft. Og det er, i likhet med toppløs-soling, heller ikke kult.

ÅPNET SINN: Denne gjengen ville nok ikke ha sett stygt på deg om du valgte å ta av toppen, til tross for opinionens angivelige motvilje mot pupper i det fri. Foto: Reuters
Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no