NYTT OG GAMMELT: Det nyåpnede shoppingområdet "One New Change" ligger vegg i vegg med den ærverdige St. Paul-katedralen i London. Foto: FREDRIK SOLSTAD.

Londons beste shopping-steder

LONDON/OSLO (VG) Juleshopping i London byr på gode priser, nye handleområder og gamle klassikere for de kjøpelystne.

Publisert:

Dra på førjulsshopping i London. Her er den store shoppingguiden

Pundkursen ligger fortsatt på nitallet, og det er muligheter for å gjøre gode julekupp i storbyfavoritten London.

- Både reiselyst og shoppinglyst øker betraktelig når pundet er så lavt som nå. Det er mye som trekker nordmenn til London, men først og fremst er det «fashion», sier Kim Løvlie, markedssjef for Visit Britain i Oslo.

Momsfritak på barneklær og gode priser på teknologi er også lokkemat for tilreisende.

Gigantsalget starter rett over nyttår, men det er absolutt muligheter for førjulssalg også, selv om forretningsstanden holder tett om når det eventuelt blir.

Mer enn 200 000 nordmenn besøker byen hvert år, og spesielt mange tar en tur på denne tiden av året for å kjøpe julegaver og kose seg.

BO BILLIG I STORBYENE! Her finner du rimelig overnatting i London og andre storbyer!

Nytt område

SPLITTER NYTT: "One New Change" er siste nyhet for handleglade i London. Shoppingområdet ligger tett på St. Paul-katedralen. Foto: FREDRIK SOLSTAD.

Aller siste nytt på shoppingfronten er butikk- og restaurantområdet «One New Change», som åpnet i forrige uke.
Beliggenheten er mildt sagt sentral, i hjertet av London City, rett ved landemerket St. Paul-katedralen.
Her har den prisbelønte arkitekten Jean Novel oppført en modernistbygning på åtte etasjer med store glassflater, med god utsikt til katedralen fra store deler av området.
De tre første etasjene er satt av til 60 butikker, pluss flere restauranter og kafeer. Kjente merkebutikker som Topshop og Banana Republic har åpnet dørene, sammen med en rekke andre butikker.

LONDON ER EN BY FOR BARNA! Les guide til hva dere kan finne på!

Juleavdeling
Kjendiskokken Jamie Oliver har åpnet restauranten «Barbecoa» her, i tillegg til en egen slakterbutikk. Til våren får han konkurranse av en annen matkjendis, nemlig Gordon Ramsey.

Vil du gjøre unna hele julehandelen under ett tak, er shoppingsenteret Westfield i Sheperd's Bush kanskje stedet. Det skal være Europas største, med hele 300 butikker.

HARRODS: Juledekorasjonene på Harrods i Knightsbridge er alltid storslagne. Foto: CAMERA PRESS.

Men ingen slår varehuset Harrods i Knightsbridge når det gjelder julestemning, spesielt i husets egen juleavdeling. Varehuset byr på 18 000 m² med eksklusive varer, og mottoet er Omnia Omnibus Ubique - «Allting for alle overalt».

Guide til julehandelen
Her er flere tips til hvor du kan gjøre gode kjøp.

Kings Road
Ta tuben til Sloane Square eller South Kensington og tilbring noen timer i King's Road. Hele den ærverdige gaten i bydelen Chelsea oser av julestemning. Kjente kjedebutikker som Zara, Gap, French Connection, Marks & Spencer ligger her.
I tillegg finnes en rekke spennende og litt annerledes butikker.

Sjekk ut noen av disse:
* Ad Hoc London, 153 King's Road for kule klær, vesker, smykker og solbriller.
* Rococo, 321 King's Road er en opplevelse for sjokoladeelskere.
* Coccinelle, 13 King's Road for stilige vesker og tilbehør.
* Petit Bateau, 106-108 King's Road, en populær butikk for barneklær.
* Habitat, 208 King's Road for interiør, kjøkkenutstyr, lamper og dekor.
* Karen Millen, 33 King's Road for designerklær til kvinner.
* The Shop at Bluebird, 350 King's Road er en shoppingopplevelse å ta med seg. Her er klær til menn og kvinner, sko, musikk, bøker i en gammel Art Deco-bygning på 10 000 kvadratmeter.

GLAD I ENGELSK FOTBALL? Slik kommer du deg best og billigst på fotballtur!

Oxford Street

OXFORD STREET: Shoppingmekkaet Oxford Street i London, med fasaden til varehuset Debenhams. Foto: FREDRIK SOLSTAD.

Londons største handlegate, Oxford Street, er forhatt av mange, og elsket av enda flere. Her ligger de store varehusene, i tillegg til kjedebutikkene og en blanding av spesialbutikker og designerbutikker.

Her er noen anbefalte butikker:
* Topshop, Oxford Circus. Finnes nå i 20 land, men det er denne butikken som er den mest berømte. Mest kjent for moteklær til kvinner, men har også klær til menn, og masse spennende tilbehør som strømper, vesker og sko.

* Debenhams, 334-348 Oxford Street er et varehus som er kjent for å selge merkevarer til lav pris. De har klær til alle, og selger også sportsutstyr, kosmetikk, interiørartikler, sko og elektronikk.

* Selfridges, 400 Oxford Street, er et varehus på seks etasjer fra 1909, som selger det meste av klær, sko, musikk og andre gaveartikler. Alt under ett tak.

* John Lewis, 300 Oxford Street åpnet i 1864, og selger bl.a. moteklær, elektronikk, mat, møbler, sportsutstyr og kjøkkenutstyr.

* Primark, 499-517 Oxford Street, er blitt en superpopulær butikk som selger billige etterligninger av catwalktrender. Her kan du få bukser til tre pund!

* River Island, flere i Oxford Street, f.eks. i nr. 301, selger rimelige moteklær.

* HMV, 150 Oxford Street er et mekka for de som vil kjøpe musikk.

GLAD I Å SYKLE? Bysykler også i London!

Fem gode markeder

NAM NAM: Borough Market i London har godsaker fra hele England og også eksotiske varer. Alle varene skal ha skyhøy kvalitet for å få bli solgt på dette tradisjonsrike markedet. Foto: ERIK HANNEMANN.

London har mange markeder å by på, og det gir en annen shoppingopplevelse å vandre rundt på et av disse. Her er noen veldig få, men gode markeder.

Borough Market: Har eksistert i mer enn 250 år, men er likevel et av de mest trendy i byen. Mat med kvalitet er stikkordet.

Spitalfield Market: Unge designere selger klær, i tillegg selges kunst, møbler, grønnsaker osv.

Camden Markets: Mye gøy å se, fargerike folk, masse krimskrams og klær fra hele verden.

Portobello Road Market: I helgene går det nærmest i ett med hippe Notting Hill, med boder og butikker, antikviteter og snurrepiperier, klær, sko og spisesteder.

Petticot Lane Market: Rundt tusen boder som selger klær, skinn, leker etc.

Lekebutikken Hamleys
Europas største lekebutikk i Regent Street. Seks etasjer med ren moro for barn og voksne, med utallige julegaveideer og gratis julestemning.

Julemarked i Hyde Park
Londons største julemarked foregår fra 21. november til 3. januar. Navnet er Hyde Park Winter Wonderland, og er en blanding av fornøyelsespark og julemarked.

Second-hand-funn
Beyond Retro, 110-112 Cheshire Street og 58-59 Great Marlborough Street, er stappfulle av second-hand-klær fra hele verden. En morsom opplevelse som kan føre til enda morsommere klær.

Jul hele året
The Christmas Shop, 55 a Tooley Street ved London Bridge, er åpen året rundt. Her kan du finne original julepynt, nisser, engler, girlandere og alle andre juleting.

OL-butikken
London-OL 2012 nærmer seg, inne på stasjonen King's Cross St. Pancras finnes en egen butikk som kun selger OL-ting, The London 2012 Shop.

SE NYE SIDER AV STORBYENE! Her er tipsene til mindre kjente områder i byene

Beste nykommere
Magasinet Time Out kårer hvert år de beste nye butikkene i
London. Her er tre fra årets nykommerliste:

* Lucy in Disguise, 10 King St., Covent Garden: Vintage-mote fra kjendishalvsøstrene Lily Allen og Sarah Owen.

* The People's Supermarket, 72-78 Lamb's Conduit St.: Sunn, lokal mat er stikkordet, og overskuddet går tilbake til butikken.

* Shop24, 24 South Molton St.: Akkurat det du mangler til garderoben, ofte i en sofistikert utgave.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!

Shopping in LondonOne new changeShopping in London - Oxford StreetKings RoadHarrodsWestfield LondonToys and Games from Hamleys Toy Shop - the Finest Childrens Toy Shop in the World
Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no