GOD PLASS: Kypros-strendene er lange, og har plass til flere badegjester. Likevel har øymyndighetene laget en egen strand for hunder, der badegjestene som denne golferen kan få være i fred for bikkjeglam og hundemøkk. Foto: Dag Fonbæk Foto: Dag Fonbæk, VG

Hunder får egen strand

Et hundeliv på Kypros later til å være bedre enn mange andre steder. I Aya Napa får de firbente i hvertfall sin egen strand.

Publisert:

Partybyen får Middelhavets første offisielle hundestrand, etter flere års bråk og krangel mellom de firbentes eiere og øvrige badegjester.

Hundene er uglesett på de vanlige badestrendene på Kypros fordi de skiter og bjeffer og plager badegjestene.

Hatsk stemning

Så hatsk er det blitt mellom hundeeierne og vanlige badegjester at en 50-årig mann og bikkja hans i juni i år ble drept i krangel om den firbentes tilstedeværlse på beachen.
Badegjesten ble så forbannet på bikkja og eieren at han satte seg i bilen og kjørte over dem begge, skriver Telegraph.co.uk.

Andre steder på øya er folk tatt for å ha lagt ut forgiftet hundemat.

Åtte døde

Åtte hunder er funnet døde med spor av forgiftning.

Løsningen på "bikkjeslagsmålet" er altså blitt at en egen strand i badeparadiset Aya Napa er avsatt til folk med hunder. Ordningen er kommet i stand gjennom forhandlinger med grunneiere og etter flere runder i folkevalgte organer.

Vil hundene trives?

- Denne stranden skal primært være for bikkjer, ikke for folk. Vi håper de firbente vil trives der, sier Aya Napas borgermester Antonis Tsokkos.

Samtidig er Kypros den eneste nasjonen i Europa som formelt har forbudt hunder på øyas offentlige badestrender.

Politikere på banen

De Grønne er ett av partiene som har engasjert seg i hundesaken:

- Det er masse inngrodd fiendtlighet mot øyas hunder, og den har bygd seg opp gjennom historien. Overalt ser du heftige krangler mellom hundeeiere og andre badegjester, sier partiets George Perdikis.

Så gjenstår det å se om skiltingen respekteres eller om ordningen strander.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no