Norsk TV på Kanariøyene

De 11.000 nordmennene som mer eller mindre bor på Kanariøyene kan få tilgang på flere norske TV-kanaler til en bedre pris enn tidligere.

Publisert:

- I perioden oktober-mai bor det cirka 8000 nordmenn på Gran Canaria og cirka 3000 til sammen på de andre øyene, sier redaktør Kaare Skevik i Canariposten. - Totalt skal det være 25.000 fastboende fra Norden på øyene fordelt på rundt 16.000 husstander. Tallene varierer imidlertid mye fra år til år.

Fire meter parabol

Det har i lengre tid vært mulig å se Norsk TV med begrenset kanalutvalg på Kanariøyene via et internettbasert system som fungerer rimelig bra, men til en høy kostnad, skriver Canariposten. Men prisen har vært stiv. Det har kostet ca. 12.000 kroner for å ta imot NRK1, TV2 og TV Norge.

- I tillegg har det vært også mulig å ta ned de andre norske TV-stasjoner fra satellitt, men den satellitten ligger slik til på himmelen at parabolantennen måtte være fire meter i diameter, forklarer Haakon Ellingsen i Norsk TV

Det norskeide selskapet Norsk TV på Tenerife har sammen med en satellittekspert lenge arbeidet med en løsning for å kunne se norsk TV på Kanariøyene i samme kvalitet og i samme utvalg som hjemme i Norge.

Etter halvannet år med undersøkelser og tilbyr selskapet nå en pakke med dekoder, software og parabolantenne på 1,2 meter for 550 euro - i dag om lag 4500 kroner. Da vil du gjennom et abonnement hos Canal Digital kunne ta ned de programpakkene de selger.

Norsk abonnement

- Betingelsene er at du tegner et abonnement i Norge, sier Ellingsen. - Det kan også være en fordel for de som bor deler av året her og deler hjemme i Norge. Det er bare å ta med seg kortet fram og tilbake.

- Signalene for de norske kanalene tas ned via en satellittransponder som dekker den delen av Afrika som ligger nærmest Kanariøyene. Norsk TV har enerett å ta ned signaler med norsk TV fra transponderen. Signalene distribueres fra Norge via Telenor og en "uplink" i London.

- Vi holder også i øyeblikket på med å etablere en webside med linker til programoversikter, radiostasjoner og nyheter, forteller Ellingsen.

Publisert:

Mer om

Reiseliv

Flere artikler

 1. Pluss content

  Din guide til å se TV best og billigst

 2. Titusener mister TV-signalene med bakkenett

 3. 900.000 mister VM-kamper

 4. Pluss content

  Her surfer du billigst i sommer

 5. Flere skogbranner herjer på spansk øy

Fra andre aviser

 1. Gratis satellittkanaler

  Bergens Tidende
 2. Hun redder TV-kvelden for deg

  Aftenposten
 3. Fred. Olsen truer med å stenge fergeruter

  Aftenposten
 4. Kraftig svikt i norsk turisme til Kanariøyene

  Aftenposten
 5. Nordmenns feriefavoritt knuser alle rekorder

  Aftenposten
 6. Hetebølge på Kanariøyene

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no