ETTERTRAKTET: Lofoten er Norges mest populære reisemål.

Norges mest populære reisemål

2017 var nok et rekordår for norsk reiseliv. Over 50 prosent av turismen var i de fire sommermånedene, og stort sett konsentrert om Fjord-Norge og Nord-Norge.

Publisert:

Norge har blitt en ettertraktet turistdestinasjon. Og ikke uten grunn – vi har noen av de vakreste og kanskje mest varierte naturopplevelsene i verden. Ifølge Innovasjon Norge var 2017 nok et rekordår for norsk reiseliv.

Tidligere i år viste en ny undersøkelse fra NHO Reiseliv at Nordland er fylket flest nordmenn vil besøke i 2018.

– Vi ser en positiv utvikling i nordmenns ferievaner. Flere og flere nordmenn oppdager Norge og velger å feriere i eget land, sier bransjedirektør i Virke Reise, Line Endresen Normann.

Søk ut ifra Visit Norway viser det samme. Lofoten i Nordland topper statistikken over de mest populære søkene.

Les også: Kjøp din egen øy (Dine Penger)

Se topp seks her:

1. Lofoten

Øygruppen i Nordland er den mest ettertraktede destinasjonen for turister, ifølge Visit Norway. Det varierende landskapet byr på naturopplevelser av de mer sjeldne, og de mest populære aktivitetene er blant annet fiske, båttur, nordlysjakt, vandring i fjellet og vannrafting. Reisesiden Lonely Planet omtaler Lofoten som uforglemmelig og skriver at «stedet er overveldende vakkert». Bilder av det krystallklare vannet på Værøy florerer på sosiale medier, så det er kanskje ikke så rart at både norske og utenlandske turister helst legger turen hit.

Her finner du feriehus og hytter i Lofoten
KULTURSKATT: Brygga i Bergen er et historisk syn.
Les også

Opplev Norge: Måned for måned

Har du lyst til å oppleve det Norge har å by på? Her er forslag måned for måned.

2. Bergen

Bergen har blitt et populært turistmål og det er flere grunner til det. Bryggen i Bergen var det første norske stedet som kom på UNESCOs verdensarvliste. Den historiske Fløibanen og turistmagneten Fisketorget har også blitt kjent internasjonalt. Byen har dessuten blitt en shoppingfavoritt i Norge, og har blitt kjent for sitt fokus på mindre nisjebutikker fremfor store kjeder og luksusforretninger.

Sjekk Bergens mest populære hoteller her
Les også

Gratis aktiviteter i storbyene

Er lommeboken slunken i sommer? Ikke fortvil, det finnes flere aktiviteter i Oslo, Bergen og Trondheim som er gratis.
NORDLYS-TURISME: Det spesielle fenomenet tiltrekker seg tusenvis av turister hvert år.

3. Tromsø

«Nordens Paris» eller «Ishavsbyen» som Tromsø gjerne kalles, har siden 2015 vært på flere kåringer over Europas beste steder. Byen kan lokke med naturskjønne opplevelser hele året, fra fjellturer, kajakkpadling, hvalspotting til snøscooter og hundeslede. Både vinter som sommer har mye å by på, fra reinsdyrkjøring i februar til midnattssol i juni. Siden 2013 har også Nordlys-turisme blitt svært populært i Tromsø.

Her finner du hotellene i Tromsø
Les også

Slik tar du perfekte bilder av nordlys

Fotograf Hallvard Kolltveit er bosatt i Lofoten, et av de beste stedene i Norge for å fange nordlyset på bilde.
SJELDENT SYN: På Svalbard kan du oppleve et unikt dyreliv.

4. Svalbard

Ishavsøyene i Nordishavet er et eksotisk reisemål og passer for alle som er på jakt etter storslagne naturopplevelser. Det polare klimaet og det unike dyrelivet har fascinert reisende i mange år. Spesielt populært er turer med båt kajakk eller snøscooter fra Longyearbyen. Svalbard er helårs reisemål hvor både vår, sommer og tidlig høst er toppsesong. Mørketiden varer fra 26. oktober til 16. februar.

Her bor du på Svalbard
Les også

«Lille-Trolltunga»: Fjelltoppen du ikke visste om

Norges «nye» fjelltopp, Himakånå, er langt mer tilgjengelig enn Trolltunga og er en passe krevende tur som passer for…
KJENT FJORD: Geirangerfjorden tiltrekker seg turister på grunn av sin spektakulære natur.

5. Geirangerfjorden

Sunnmøre trekker til seg tusenvis av turister hvert år på grunn av sin storslåtte natur. Vakre Geirangerfjorden er topp fem med sitt dype, blå vann, høye og stupbratte fjelltopper, ville fossefall og grønne omgivelser. Fjorden står på UNESCOs verdensarvliste og har flere ganger blitt kåret til verdens beste reisemål, blant annet av det amerikanske magasinet National Geographic Traveler, så tidlig som i 2006.

Her bor du ved Geirangerfjorden
TURISTMAGNET: I Oslo flokker turistene seg om Frognerparkens Sinnataggen.

6. Oslo

Oslo er kåret til en av verdens ti beste byer å besøke i 2018 av Lonely Planet – som den eneste nordiske byen på listen. Det er ingen tvil om at Norges hovedstad er i vinden. Turister forelsker seg hodestups i Oslos arkitektur, kaffekultur og havneområder. Oslo har fått et stort løft både når det gjelder nye, populære områder i bybildet som Tøyen, Sørenga og Barcode. Store motehus flytter inn i gatene i sentrum og det dukker opp nye restauranter og barer titt og ofte.

Sjekk den ultimate Osloguiden her.

Resten av topp ti listen til Visit Norway:

7. Flåm

8. Stavanger

9. Trondheim

10. Ålesund og Sunnmøre

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.

Sjekk hotellene i Oslo her
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no