SOMMERFERIEN: Et av reisemålene du bør vurdere i sommer er Sicilia. Foto: Vibeke Montero

Fine alternativer til sommerferien

Det meldes om rekordsalg på sommerreiser og favorittene fylles opp. Her er reisemålene du heller bør vurdere til årets sommerferie.

 • Camilla Jorddal

FINN reise har meldt om rekordsalg av pakkereiser så langt i år og hos reisebyråene er allerede fire av ti sommerreiser solgt. Spania troner på toppen, etterfulgt av blant annet Hellas, Kroatia og Bulgaria.

Vil du prøve noe annet enn Ibiza, Kreta og Rhodos i sommer kommer FINN reise, Apollo, Ving og TUI med noen tips her.

les også

Hit reiser nordmenn i sommerferien

«DET NYE KROATIA»: Albania kan bli nordmenns nye sommerfavoritt. Foto: Azem Ramadani / Moment Open

En ny feriefavoritt

– Albania har hatt en fenomenal vekst og ser ut til å bli en av nordmenns nye favorittdestinasjoner i sommerferien, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

FINN reise melder at Albania har hatt en vekst på 400 prosent i antall bestilte pakkereiser så langt i 2018 og Berge mener Albania kan bli «det nye Kroatia». Også PR- og kommunikasjonsansvarlig hos Apollo, Beatriz Rivera, har tro på Albania i sommer. Apollo lanserte Albania som reisemål for to år siden og grunnet den store etterspørselen lanserer de i år tre nye reisemål der; Durres Riviera, Himare og Dhermi.

– Salget går over all forventning og nordmenn har virkelig fått øynene opp for Albania. Jeg var der selv i høst og skjønner hvorfor. Du får like fine strender som i Hellas og like god mat, bare uten alle turistene. Jeg skal faktisk tilbake i sommerferien, forteller Rivera.

les også

Polens «ukjente» badeperle

Albania byr også på gode hoteller og rimelige priser. Berge fra FINN reise mener at landet fortsatt er «nytt» for mange og råder deg derfor til å oppleve landet før naboen gjør det. At det er et større tilbud av pakkereiser med direkteflyvninger dit nå enn før er også med på å øke populariteten.

– Enkel tilgang gjør det fristende for mange, sier Berge.

les også

Roadtrip i California: Slik gjør du mest ut av Highway 1

Legg ut på langreise

Rivera hos Apollo anbefaler også USA – spesielt om du ønsker en variert ferie.

– Jeg er stor fan av USA på sommeren og reiser gjerne til både California og Miami. Der får du en kombinasjon av storby, shopping og strand, forteller hun.

USA er et fint reisemål om du ønsker en lengre type ferie og du kan få med deg mye på en reise. Du kan for eksempel fly til San Francisco og kjøre nedover mot Mexico, utforske landet på tvers fra New York til Los Angeles eller kjøre i musikkens fotspor i sørstatene.

– Personlig synes jeg stemningen der er helt fantastisk, og jeg skulle gjerne tatt turen dit selv.

FASTLANDS-SPANIA: Nerja kan skryte av 300 soldager i året, og er en av Solkystens mest sjarmerende steder. Foto: Vibeke Montero

Reiser til fastlands-Spania

Rivera tipser også om fastlands-Spania i sommerferien om du ønsker noe annerledes enn de typiske charter-reisemålene.

– Jeg vil anbefale Valencia for de som vil til det sørligere Spania, ellers er San Sebastian i Nord-Spania en sikker vinner, sier Rivera.

I San Sebastian får du by, sol og strand i ett, og byen er et flott utgangspunkt for å utforske resten av Baskerland. San Sebastian kan også skilte med et fantastisk kjøkken og er en av byene i verden med høyest antall Michelin-stjerner per kvadratmeter. Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving, tipser også om fastlands-Spania og selv vil hun gå for Nerja.

les også

Tarifa: På Spanias lyskyst

– Spania er svært populært, men jeg har funnet meg en liten perle der. Langs Costa del Sol på den spanske solkysten ligger Nerja. Den skiller seg litt ut og er min personlige favoritt i Spania. Her er husene litt lavere og folkelivet er mer lokalt. Her spasererer du i vakre, trange gater og stemningen er avslappende, forteller Røhr-Staff.

Hun legger til at sommerferien også gjerne er en fin tid å reise til Kanariøyene på fordi det gjerne er litt rimeligere å reise dit på sommeren.

NY DESTINASJON: TUI lanserer Durbrovnik som ny sommerdestinasjon for sol- og badeglade. Foto: Kenny McCartney / Moment RF

Lanserer Dubrovnik som stranddestinasjon

Et annet favorittreisemål hos nordmenn er Kroatia, men vi reiser gjerne til de stedene som allerede er velkjente sol- og baddestinasjoner, som for eksempel Hvar og Brac samt storbyen Split. Hos TUI lanserer de Dubrovnik som ny sommerdestinasjon i Kroatia. Byen er kjent for å være vakker, rik på historie og som innspillingssted for «Game of Thrones».

les også

Fire spektakulære naturopplevelser i Europa

– Dubrovnik er nok best kjent som storbydestinasjon blant nordmenn og er kanskje ikke stedet vi velger å legge sommerferien til, men det tror jeg snart vil endre seg, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Og legger til;

– Byen er trendy og småluksuriøst, så Den franske rivieraen bør passe seg for konkurranse.

SICILIA: Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI, drømmer om sjarmerende Sicilia i sommer. Foto: Vibeke Montero

Vakre Sicilia

Aspengren tipser i tillegg om Sicilia som et flott reisemål for sommerferien.

– Skulle jeg velge meg et reisemål i sommer ville jeg reist til Sicilia. Det er kanskje den mest sjarmerende øya jeg vet om.

les også

Reiseguide: Forført av Sicilia

Hun anbefaler sin egen favorittby på øya – Taormina, som stedet du bør besøke. Byen ligger på østsiden av øya i fjellsiden hvilket gjør at du har spektakulær utsikt uansett hvor du befinner deg. Her er det herskapelige hoteller, gode shoppingmuligheter og byen er et godt utgangspunkt for å utforske alt Sicilia har å by på.

– Maten og vinen er også fantastisk her, sier Aspengren.

*Til informasjon: Finn.no er en del av Schibsted-konsernet.

Mer om

 1. Sommerferie
 2. Reiseguide
 3. Storby
 4. Strandferie
 5. Reise

Flere artikler

 1. Hit reiser nordmenn i sommerferien

 2. Hit reiser nordmenn i sommerferien

 3. Book påskeferien før det er for sent

 4. Sommeren 2018: Disse feriemålene øker kraftig

 5. Hit reiser du i februar

Fra andre aviser

 1. Dette satser fly- og charterselskapene på til neste år

  Bergens Tidende
 2. Dette er årets chartervinner - over 330.000 nordmenn skal hit til sommeren

  Bergens Tidende
 3. Høstferien: Du kan spare flere tusen kroner hvis du reiser til Syden fra Sverige

  Bergens Tidende
 4. Nå koster en reise til Syden litt mer enn en togtur til Voss

  Bergens Tidende
 5. Dette er årets chartervinner - over 330.000 nordmenn skal hit til sommeren

  Fædrelandsvennen
 6. Flydøren på gløtt for sommerferie i Hellas

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder