HIMMELSK: På Thorskogs slott i Sverige er brudesuiten innredet med en stor og vakker himmelseng for de nygifte, eller for andre par som er på tur.

Derfor er hotell-sex bedre

Har du noen gang hatt sex på et hotellrom og tenkt at det var bedre enn vanlig? Da er du ikke alene.

 • Anne Bergseng
Publisert:

Og her er forklaringen:

Det er nemlig slik at det oppstår kjemiske reaksjoner i hjernen vår når vi har sex i en hotellseng, som ikke nødvendigvis skjer hjemme på soverommet, ifølge den amerikanske sexologen Ian Kerner, som også er forfatter av flere bestselgere innen sex- og samlivssjangeren.

– Når et par har sex sammen på et lekkert hotellrom, skaper de nye omgivelsene en stemning som stimulerer dopaminoverføringen i hjernen, som spiller en stor rolle for seksuell opphisselse, sier Ian Kerner til Huffington Post.
Fordi hotellrommene ofte er luksuriøse og også sensuelle, med dempet belysning, kanskje stearinlys, dyrt og deilig sengetøy og en stor seng, er settingen den rette for å appellere til alle sanser.


– Man er i stemning for å skjemme bort seg selv, noe som bidrar til økt seksuell lyst. Ved å sjekke inn på hotell, sjekker man samtidig ut av et kanskje stressfylt og kaotisk liv, og er klar for å slappe av og nyte, sier Ian Kerner.

Han peker også på en annen viktig faktor:

– For at seksuell opphisselse skal oppstå, må stressende tanker og angst ta mindre plass. Jeg tror hotellrom i seg selv er med på å dempe disse tingene. Her ser man ikke bilder av barna eller bøker man skulle ha lest, her ligger ikke regninger som skal betales. Det er i slike situasjoner at seksuell lyst og glede kan få rom, sier Kerner.

Du trenger ikke reise veldig langt, det er bare å sjekke inn på et fint hotell i nærheten av der du bor for at slike følelser skal oppstå.

Les også: Ta med kjæresten på romantisk tur i Norden!

ROMANTISK: På Røisheim hotell i Bøverdalen er det peis på rommet, noe som skaper god stemning.

Positive prosesser

Bianca Schmidt, sexolog, gestaltterapeut og VG-spaltist, støtter Kernes påstander:

– Det er helt klart noe i det, vi kommer i en annen stemning når vi er på reise og på et hotellrom. Og vi vet alle hva som skjer med oss når vi opplever noe nytt og spennende. Det setter i gang en rekke positive prosesser, og gir oss mer utforskertrang og en følelse av spenning. Disse følelsene tar vi med oss til sengs, sier Bianca Schmidt.

Hvis hotellrommet er vakkert og elegant, gir det oss en følelse av at vi unner oss litt luksus.


– Det er helt naturlig at sex kan bli både mer spennende og bedre i slike situasjoner, sier hun.

Hun understreker at dette ikke gjelder for alle hotellrom, og tenker på egne dårlige erfaringer med skitne og stygge hotellrom. Schmidt peker på at ferie i seg selv gir økt lyst hos de fleste, og på ferie sover man ofte på hotell, og derfor kan man si at det er en sammenheng mellom hotellrom og bedre sex.

Direktør for reise utland i Virke, Sverre McSeveny-Åril, ser også at hotellopphold og ferier kan bidra positivt for par:

– Rammene rundt et hotellopphold, der man er borte fra hverdagens forpliktelser og der andre tar seg av rengjøring og matlaging kan nok ha mange positive sideeffekter, herunder bedre tid til hverandre, samlivet og romantikken, sier han.

P. S: Ikke glem å henge ut «ikke forstyrr»-skiltet på døren til hotellrommet.

Les også: Fire forslag til kjærestetur!

Her er tips til 10 romantiske hoteller i Norge

ISKALD ROMANTIKK: På Ishotellet i Alta kan du både overnatte og gifte deg i kapellet. Dette er fra selveste brudesuiten. Skinnfeller er en nødvendighet.

Sorrisniva Igloo-hotell, Alta: Dette ishotellet er stedet for dem som ønsker en annerledes overnatting i et hotell laget av snø og is. Åpner isdørene for sesongen 15. desember.

Engø Gård, Tjøme: Det tidligere Pihls Pensjonat på Tjøme gjenoppsto som Engø Gård på slutten av 90-tallet, og har siden vært kjent for høy standard og himmelsk mat.

Hotel Oleana, Bergen: 1. juni i år åpnet Clarion Collection Hotel Oleana dørene midt i Bergen, rett ved Torgallmenningen og Den blå steinen. Kunst, design og sterke farger skaper en spesiell stemning.

Refsnes Gods, Jeløya: Her kan man finne roen i historiske omgivelser rett ved Oslofjorden. Har egne romantiske opphold for par.

FJELLROMANTIKK: Harahorn i høyden over Hemsedal er laget som en gammeldags kongsgård. Her arrangeres mange bryllup i løpet av året. Harahorn har også et eget kapell.

Harahorn, Hemsedal: Nord i Hemsedal ligger Harahorn, høyt og fritt 1100 meter over havet, på et tun med 20 små og store hus. Noen er restaurerte Hallingstuer mens andre er nye bygninger.

Bokhotellet, Lyngørporten: Sjøboder og hytter i gammel sørlandsstil, svaberg og Lyngør rett ut. Bokhotellet ligger og skvalper i sjøkanten. Her kan du starte et nytt kapittel i livet, eller bare slappe av og nyte lukten av saltvann. Bøker og litteratur er den røde tråden.

Herangtunet, Valdres: Midt mellom Fagernes og Beitostølen ligger dette lille og veldig spesielle hotellet, med suiter innredet med inspirasjon fra internasjonale storbyer. En god miks av internasjonal atmosfære og norsk hygge.

Losby Gods, Lørenskog: Rett utenfor hovedstaden ligger det ærverdige og historiske godset i de dype skoger i Østmarka og byr på god mat og staselig overnatting.

Dr. Holms hotell, Geilo: Et av landets mest berømte hoteller, full av sjel og atmosfære med røtter tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. Her er det også muligheter for gode ski-, mat- og spaopplevelser.

Gabelshus hotell, Oslo: På Frogner i Oslo bor man på hotell midt i hovedstaden, omringet av ærverdige bygninger og hyggelig atmosfære. Hotellets interiør er preget av historiske detaljer og en malerier. Gangavstand til Vigelandsparken, Aker Brygge og Slottet tror vi du vil få et hyggelig opphold i Oslo.

Les også: Så mye hotell-luksus får du for en tusenlapp!

Publisert:

Les også

 1. Åpner gruveby for Svalbard-turister

  For aller første gang kan turister på Svalbard oppleve det historiske og fremdeles aktive kullgruvesamfunnet Svea.
 2. Sjekk hvilken reisetype du er!

  GARDERMOEN (VG) Er du den proffe reisetypen som fikser alt selv, jetsetteren som reiser dit kjendisene er, eller er du…
 3. Så mye hotelluksus får du for en tusenlapp

  Skal du flotte deg på hotell i høst, bør du se mot øst.
 4. Lev som en lord

  En helgetur til den engelske landsbygda byr på staselige slott, små landsbyer og koselige puber med mat i toppklasse.
 5. Ny trend på charter: Rett fra seng til basseng

  Tenk deg å gå rett ut av sengen, åpne terrassedøren og dyppe…

Mer om

Reiseliv

Flere artikler

 1. Pluss content

  Tipsene som kan forandre sexlivet ditt

 2. Her er 10 «lune hi» for en høsthelg: Opplev verden i Valdres

 3. Pluss content

  Mann (27): - Jeg savner nærhet og sex i forholdet

 4. Pluss content

  Her kan du ha diskret og hemmelig sex: Hotellene for diskret og hemmelig sex

 5. Pluss content

  Ekspertenes 12 råd: Når tankekjør hindrer orgasme

Fra andre aviser

 1. Her er de ti billigste byene i verden

  Aftenposten
 2. Det må bli ulovlig å fly innenlands! | Henrik Sønstebø (19)

  Aftenposten
 3. - Søppel på gulvet, flasker over alt

  Aftenposten
 4. Hotellstreiken over: De første gjestene sjekker inn

  Aftenposten
 5. Nordmenn legger storbyferien til Oslo

  Aftenposten
 6. 2015 var et rekordår for turistnæringen - 2016 ligger an til å bli enda bedre

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no