TRETOPPHYTTER: Å bo blant tretoppene er en deilig måte å koble av på. Foto: Fosstopp

Luksus i tretoppen

Ikke fan av telt, men vil oppleve naturen? Ta turen til en tretopphytte.

 • Camilla Jorddal
Publisert:

Tretopphytter er ikke et nytt fenomen, men det dukker stadig opp bilder i Instagram-feeden av reisevante som ferierer i tretoppene. Å tilbringe tid ute i naturen er blitt mer og mer populært de siste årene, og å sove i naturen er intet unntak fra trenden.

Å sove under melkeveien i tretoppene er en fin måte å komme tett på naturen på, i tillegg kan du mimre tilbake til da du var barn og hadde trehytte i hagen – eller bare klatret i trærne.

les også

Med sjøsprøyt i Lofoten

I HØYDEN: Å bo som dette for noen netter gir ro i sjela. Foto: Tretopphytter Oslofjord

Tretopphytter Oslofjord

Tretopphytter Oslofjord består av fem tretopphytter utenfor Horten i Vestfold. Her bor du omgitt av trær og med utsikt til fjorden. Alle hyttene går over to plan, har uteplass og har dyne og pute til åtte personer.

NATURLIG PALETT: Hyttenes interiør står i stil til omgivelsene. Foto: Tretopphytter Oslofjord

Falkeredet: Dette er hytta for deg som drømmer om vakre solnedgangsbilder. Utsikt over Frebergsvika, mot Holmestrandsfjorden og til innløpet av Drammensfjorden. Dette er en av to hytter hvor det er tillatt å ha med hund.

Haukeredet: Tretopphytta med størst veranda og utsikt over sentrale Oslofjord og Breiangen. Er du glad i misteltein er dette hytta for deg, det er det nemlig flust av rundt hytta. Hun tillatt.

Ugleredet: Ligger lokalisert like ved Veggefjellstupet hvor du ser cirka 100 meter rett ned til fjorden. Ugleredet har adkomst via en bro og er den eneste av hyttene som har adkomstmulighet med enkelt rullestol eller barnevogn.

Våkeredet: Her får du både morgensol og kveldssol, og er hytta for deg som liker litt ekstra høyde. Her bor du 10 meter over bakken.

les også

Bo på hotell høyt oppe i trærne

PÅ SENGEKANTEN: Utsikten fra sengen er ikke dårlig. Foto: Tretopphytter Oslofjord

Ørneredet: Dette er den siste av de fem tretopphyttene. Hytta vender mot øst og har utsikt over Løvøya og Horten. Her er det hyggelig å tilbringe kvelden på verandaen.

les også

Den ultimate guiden til Vancouver Island

HER KAN DU BO: Skal du til Canada kan du bo i denne runde hotell-podene. Foto: Tom Chudleigh / www.freespiritspheres.com

Free Spirit Spheres på Vancouver Island

Travel + Leisure mener de runde hotell-podene er av de kuleste tretopphyttene du kan bo i og sammenlikner de med hobbithjemmene fra J.R.R Tolkiens roman. Litt utenom det vanlige, men utrolig kule.

HEDALEN: Bålplass på verandaen på kjølige kvelder er alltid hyggelig. Foto: Fosstopp

Fosstopp i Hedalen

En eksklusiv trehytte på 17 kvadratmeter, pluss hems, og har plass til fem personer. Her kan du tilbringe noen avslappende dager med panoramautsikt over fjell og fossefall. Her kan du bo sommer og vinter, og har bålplass på verandaen til kjølige kvelder.

les også

Skudeneshavn: Sørlandsidyll i vest

DYRELIV: Akkurat som Nøtteliten kan du bo i toppen av et tre. Foto: Tretopphyttene

Tretopphyttene i Ringsaker

Tretopphyttene i Ringsaker har seks hytter, pluss en lavvo på bakkenivå.

Furu: Dette er den første tretopphytten av de seks og ble bygget allerede i 2005. Navnet kommer fra de to 250 år gamle furutrærne på hver side av hytta. Er du glad i villmarken er dette hytta for deg.

SE OPP: I Himmelhytta kan du se på stjernehimmelen fra sengen. Foto: Tretopphyttene

Himmelhytta: Tretopphytte med panoramautsikt og glasstak som gir utsikt til stjernehimmelen fra sengen. Hytta er 13 kvadratmeter stor, pluss hems og har plass til syv personer.

les også

«Lille-Trolltunga»: Fjelltoppen du ikke visste om

STEMNINGFULLT: Her er det bare å nyte stillheten. Foto: Tretopphyttene

Gran: Hytta har fått navnet sitt etter omgivelsene og er bygget mellom grantrær åtte meter over bakken. Her har du utsikt mot et lite tjern. Hytta er også designet for bevegelseshemmede.

SVEVENDE: Akkurat som fuglene kan du sveve høyt blant trærne. Foto: Tretopphyttene

Bjørk: Her har du sol fra morgen til kveld takket være verandaen som går rundt hele hytta. Hytta er 15 kvadratmeter stor og har plass til åtte personer.

HØYT OPPE: Det er flott utsikt fra tretopphyttene. Foto: Tretopphyttene

Lerk: Minner mye om Gran-hytta. Her kan du parkere like ved hytta, og det er plass til åtte personer, men da er det trangt.

les også

Fire kule turer for deg med flyskrekk

HYGGE: Hvem vil ikke starte dagen her? Foto: Tretopphyttene

Klatrehytta: Denne hytta ble bygget i samarbeid med blant annet Animal Planet og TV-dokumentaren om hytta ble vist på Animal Planet i august 2017. Klatrehytta har takvinduer og ligger syv meter over bakken.

les også

Dette gylne egget må du se i Sverige

TREEHOTEL: I Sverige kan du bo moderne i tretoppene. Foto: Peter Lundström / WDO

Treehotel i Luleå

Allerede i 2011 fikk The Guardian opp øynene for tretopphytter og anbefalte Treehotel i Luleå i Sverige som på den tiden hadde fem tretopphytter å velge i – i dag har antallet økt til syv. I senere tid har både Condé Nast Traveller og Travel + Leisure skrevet om Treehotel.

The Cabin: Australske Traveller har beskrevet tretopphyttene til Treehotel som de kuleste Bed & Breakfasts i verden. The Cabin står i kontrast til omgivelsene sine og har plass til to personer.

MIRRORCUBE: Tretopphytta som smelter inn i omgivelsene. Foto: Peter Lundström / WDO

Mirrorcube: Mirrorcube har blant annet blitt beskrevet som en av de mest spesielle tretopphyttene på Lonely Planet, og er som et slags kunstverk i skogen som smelter sammen med omgivelsen sine med de reflekterende overflatene. Interiøret er lyst og delikat. Mirrorcube er designet for to personer.

les også

Haga: Dette er Gøteborgs hyggeligste bydel

BIRD’S NEST: Mer originalt blir det ikke. Foto: Peter Lundström / WDO

Bird's Nest: Det er liten tvil om at det er det nærmeste «å bo i naturen» du kommer, ettersom du sover i et fuglerede. Dette er kanskje den kuleste trehytten av alle. Bird's Nest ble bygget i likhet med The Cabin og Mirrorcube bygget i 2010 og har plass til fire personer.

THE UFO: Den perfekte tretopphytta for ungene. Foto: Peter Lundström / WDO

The Ufo: The Ufo har blant annet blitt skrevet om av Travel + Leisure. En natt blant stjernene – kanskje i kombinasjon med nordlyset, blir jo ikke mer riktig enn fra en ufo. Ufoen har plass til fem personer med en dobbeltseng og tre kortere enkeltsenger. Et spennende sted å ta med barna.

Publisert:

Mer om

Natur

Hotell

Reise

Reisetips

Vestfold

Ringsaker

Flere artikler

 1. Sommerferie i toppen av et tre - Stor tretopphytteguide

 2. Unike overnattinger i Norge med nærhet til naturen

 3. Glamping i Norge og Sverige

 4. Liten hytte til enorm pris: Mikrohyttene i Oslofjorden går for millioner

 5. Pluss content

  Ekspertenes vurdering: De beste hyttemodellene

Fra andre aviser

 1. Snart kan du sove blant tretoppene i Hardanger

  Bergens Tidende
 2. En naturopplevelse utenom det vanlige: – Det er verken radio eller internett her.

  Aftenposten
 3. I en tretopphytte kan du våkne med naturen for dine føtter: – Tror det er en slags urdrøm

  Aftenposten
 4. Skal du på norgesferie i sommer? Her er våre tips.

  Aftenposten
 5. Skyskraperen i Ulvik

  Bergens Tidende
 6. De bygget en diger fuglekasse som hytte midt i skogen.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no