FESTIVALTID: I Storbritannia kan du få med deg Isle of Wight Festival 21. til 21. juni.

De kuleste festivalene i Europa i 2018

Norge har mange bra festivaler, men det er flust av andre du kan få med deg på ferie i Europa. Se listen her!

Publisert:

Tidligere har vi skrevet om de feteste festivalen i USA i 2018, her har vi derimot satt sammen en liste over de mest spennende i Europa – samt en overraskelse fra Japan.

Split, Barcelona eller Isle of Wight er bare tre spennende destinasjoner hvor du kan oppleve noe av det beste fra musikkverdenen på reise. Denne guiden er på ingen måte komplett, og vi har bevisst utelatt norske festivaler. Vær for øvrig klar over at det ikke blir Glastonbury-festival i England i 2018. Den tar nemlig fri hvert sjette år.

GØY: Roskildefestivalen besøkes av rundt 130.000 personer hvert år.

Primavera Sound – Barcelona, Spania

30. mai til 3. juni

Populær og sjangerblind festival i Barcelona der du kan oppleve mye av den beste nye alternativmusikken side om side med etablerte artister i de fleste kategorier. Årets lineup er ennå ikke offentliggjort, men blant de mange som har spilt her siden begynnelsen i 2001 er Neil Young, Pixies, Sonic Youth, Radiohead, Sigur Rós, Nine Inch Nails, Lou Reed, LCD Soundsystem, Pet Shop Boys, The Cure og PJ Harvey.

Isle of Wight Festival – Isle Of Wight, Storbritannia

21. til 24. juni

Isle of Wight var åsted for en beryktet motkulturfestival i årene 1968 til 1970 og ble gjenopplivet i 2001. Nå er det fint lite motkultur på øya i Sør-England, og blant dem som har spilt på den «nye» festivalen kan vi nevne navn som Billy Idol, The Who, Fleetwood Mac, Status Quo, Boy George, Bon Jovi og Bruce Springsteen. Dette er til gjengjeld så store navn at festivalen har klart å lokke veldig bra med publikum.

Blant årets artister: Depeche Mode, The Killers, Liam Gallagher, Van Morrison og James Bay.

Roskildefestivalen – Roskilde, Danmark

30. juni til 7. juli

Siden starten i 1971 har Skandinavias desidert best kjente festival vokst seg til å bli enorm med noe sånt som 130.000 festivalgjester per år. Det er ikke få nordmenn som har festivaldebutert på Roskilde, og de store artistene som ikke har spilt her er knapt verdt å nevne.

Blant årets artister: Gorillaz, David Byrne, Stormzy, Bruno Mars, Vince Staples, Fleet Foxes, First Aid Kit og Kakkamaddafakka.

Rock Werchter – Haachtsesteenweg, Belgia

5. til 8. juli

Belgias mest kjente festival har eksistert i litt forskjellige formater siden 1974 og er nå et gigantisk firedagers party med veldig store navn på plakaten. Blant dem som har spilt her gjennom årenes løp er Bryan Adams – som attpåtil har spilt inn konsertplate her, Dire Straits, U2, Talking Heads, David Bowie, Radiohead, R.E.M., Coldplay, Muse og Paul McCartney.

Blant årets artister: Gorillaz, Jack White, Khalid, London Grammar, Pearl Jam, Nick Cave And The Bad Seeds, Eels og Fleet Foxes.

STORE NAVN: I sommer kan du se blant annet Gorillaz og Pearl Jam på Rock Werchter i Belgia.

Ultra Europe – Split, Kroatia

6. til 8. juli

Ultra i Kroatia er blant avkommet til den enorme EDM-festivalen av samme navn i Miami (se over). Årets program er ikke offentliggjort, men tidligere år har festivalen hatt besøk av de aller største, blant dem David Guetta, Afrojack, Steve Angello, The Chemical Brothers, Carl Cox, Armin van Buuren, Martin Garrix, The Chainsmokers og deadmau5.

Exit Festival – Novi Sad, Serbia

12. til 15. juli

Novi Sad er Serbias nest største by og hjem til en festival som har fått et godt ry siden starten i 2000. Variasjonen er stor, og her kan du oppleve en salig blanding av hip-hop, metal, reggae, punk, EDM og alt mulig annet. Her skal du med andre ord ikke stille med nevneverdige skylapper.

Blant årets artister: Ziggy Marley, Richie Hawtin og Alice Merton.

Fuji Rock – Yuzawa, Japan

27. til 31. juli

Vil du et alternativ utenfor Europa bør du ta turen til Japan i sommerferien. Japans største utendørsfestival med rundt 100.000 publikummere og cirka 200 artister. Hit kommer både store internasjonale navn og selvfølgelig også mange japanske artister. Det er en spennende anledning til å bli kjent med musikk du ellers ikke ville vært i nærheten av å oppdage. Årets artister er ikke offentliggjort, men tidligere har blant annet Björk, Aphex Twin, LCD Soundsystem, The xx, Gorillaz, Lorde, Sigur Rós, Wilco og Beck spilt her.

Wacken Open Air (W:O:A) – Wacken, Tyskland

2. til 4. august

Europas desidert viktigste metalfestival ligger åtte mil nordvest for Hamburg og har eksistert siden 1990. Kapasiteten er på 75.000 til 80.000 personer og festivalen tiltrekker seg metalentusiaster fra hele verden. Den har mange kallenavn, blant dem «heavy metal-kulturens Mekka», «Det hellige land» og «heavy metal-katedralen». Her har nemlig «alle» spilt.

Blant årets artister: Judas Priest, Enslaved, Dimmu Borgir, Steel Panther, Nightwish, Vince Neil, In Flames og Nazareth.

DEILIGE DAGER: Festival er alltid moro, og ekstra deilig de dagene det er sol.

Bestival – Dorset, England

2. til 5. august

Bestival er ikke helt ulik Slottsfjellfestivalen her hjemme, med mange hip-hop-artister og andre som henvender seg til et forholdsvis ungt publikum. Tradisjonelt har den vært avholdt litt utpå høstparten, men i år er den flyttet frem til første helg i august. Programmet er ikke offentliggjort, men tidligere har festivalen kunnet lokke med blant annet Dizzee Rascal, A Tribe Called Quest, Wiz Khalifa, Sean Paul, Mark Ronson, Hot Chip, Missy Elliott og Todd Terje.

Way Out West – Göteborg, Sverige

9. til 11. august

Var det ikke for at Way Out West avholdes på et høydedrag i Göteborg skulle du tro dette var Øyafestivalen. De to festivalene avholdes samtidig, og veldig mange av artistene spiller begge steder.

Blant årets artister: Kendrick Lamar, Arcade Fire, Lykke Li og Grizzly Bear.

Iceland Airwaves – Reykjavik, Island

7. til 10. november

Dette er festivalen som setter lille Reykjavik fullstendig på hodet. På scener rundt i hele byen – inkludert de fire i konserthuset Harpa – spiller i hovedsak islandske band, men festivalen sørger hvert år for å ha noen store headlinere. Enten internasjonale navn som PJ Harvey, Mumford & Sons og Sinéad O’Connor eller lokale helter med stor suksess som Björk og Of Monsters And Men.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no