TESTVINNER: Skottevik Feriesenter har mange svaberg og bortgjemte viker i nærheten. Foto: JØRN E. KAALSTAD

Her er Norges beste campingplasser

Du trenger ikke være milliardær for å nyte sommeren i strandkanten på Sørlandet.

Publisert:

Skottevik i Lillesand - Dvergsnestangen i Kristiansand - Moysand i Grimstad

Det holder med et telt, litt campingutstyr, en kjøleboks med mat og noen hundrelapper dagen i plassavgift.

For denne prisen kommer du helt ned i fjæresteinene og får oppleve den samme idyllen som aksjemeglerne må kjøpe for titalls millioner.

PRAKTISKE RÅD FOR CAMPINGTUREN:
Praktisk sjekkliste til campingturen

I tillegg har du frihet til å forflytte deg fra sted til sted, for selv midt i fellesferien er det alltid plass til et telt på campingplassene. Du trenger derfor ikke bestille på forhånd.

De siste tre årene har VG testet de beste campingplassene i Norge, Danmark og Sverige. Testene viser at det fins plasser med svært høy komfort i alle de tre landene. Danmark har likevel den aller beste plassen.

Den første testen tok for seg de beste campingplassene langs kysten mellom Svenskegrensa og Vest-Agder. Best ut av alle kom Skottevik Feriesenter i Lillesand.

LES OGSÅ DE ANDRE CAMPINGTESTENE:
Her er Danmarks beste campingplasser
Her er Sveriges beste campingplasser

Skottevik ligger på et 300 dekar (!) stort område i skjærgården, rett innenfor Blindleia.

Telt- og vognplassene ligger mellom knauser, hekker og trær og du har følelsen av å bo intimt og skjermet. Skottevik har dessuten er stort utendørs badeanlegg.

ER DU UENIG I TESTEN?Fortell om din beste campingplass her!

Siden testen av de norske campingplassene ble utført i 2008, har det skjedd mindre endringer ved noen av plassene.

De viktigste endringene er at Dvergsnestangen Senter har byttet navn til Kristiansand Feriesenter og fått nytt toalettanlegg, og to endringer i stjerneklassifiseringen: Marivold, som var firestjerners, har mistet stjerneklassifiseringen, mens Moysand Familiecamping har oppgradert til fem stjerner. Marivold mister derfor tredjeplassen i testen til Moysand.

Les testene av topp tre under bildet.

TESTVINNER: Badebassenget er populært. Foto: Petter Emil Wikøren

Skottevik Feriesenter: Intim skjærgårdsdrøm

Skottevik Feriesenter er en enormt stor, men likevel intim og idyllisk campingplass rett innenfor Blindleia i Lillesands skjærgård.

I tillegg til den naturgitte, flotte beliggenheten (med fem strender!) har Skottevik et fantastisk aktivitetstilbud: Svømmebasseng, dykkersenter, store lekeområder, volleyball- og basketballbaner, hoppepute, hinderløype, gratis kano- og båtutlån og minigolf. Du kan også leie fiskebåt og det finnes egen «sløyebu» i havnen og frysemuligheter.

I tillegg til en stor TV-stue (projektor-TV) med kiosk og gatekjøkken, finnes det en hyggelig restaurant med utsikt utover fjorden, med à la carte meny.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Kristiansand Feriesenter: Koselig i skjærgården

Kristiansand Feriesenter, tidligere kjent som Dvergsnestangen Senter, ligger flott til i skjærgården, sør for Kristiansand.

Campingplassen består av 230 plasser, hvorav bare 90 er «fastboende». Plassene ligger naturlig til mellom svabergene og du ligger derved relativt skjermet.

Her var det masse tilbud til ungene: Sklier, hoppepute, fire sandvolleybaner, gravemaskin og mye mer. Det er også dykkersenter og en fin strand med sklie og stupebrett.

Det finnes ingen restaurant, men en koselig utekro hvor de serverte enkel grillmat. Derimot finnes det en stor kafé med projektor-TV og gatekjøkken og kiosk, i tillegg til egen internettkafé. «Butikken» var bare en hyllevegg med varer i resepsjonen.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Moysand Familiecamping: Strandmoro for ungene

Moysand Familiecamping i Grimstad har det meste barna vil ha i campingferien.

TERNINGKAST FEM: Moysand Familiecamping. Foto: JØRN E. KAALSTAD

Her har du «lekeland» med fire trampoliner og sklietårn, en stor strand med sandvolleyball og to flytebrygger med sklie og stupetårn.

Skulle været bli dårlig, er det bare å sette seg inn i strandkafeen og se film på en stor flatskjerm. Vi ble imidlertid litt skuffet over kafémenyen, som bare besto av gatekjøkkenmat.

BILDESPESIAL:Se bilder fra alle campingplassene

Moysand har to lekre sanitæranlegg. Her har barna fått eget dusjanlegg hvor alt er i «barnehøyde».

Selve plassen er flat og åpen og du ligger på et stort «jorde» med mange folk rundt deg. I likhet med mange campingplasser har de fastboende gjestene fått de fineste plassene.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Skottevik FeriesenterHjem - Kristiansand FeriesenterMoysand
Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no