PÅ VEI VESTOVER IGJEN: SAS har fått tillatelse til å gjenoppta flyvningene til New York og Washington i dag - mens andre selskaper som Lufthansa, BA og Icelandair fortsatt er rammet av Sandy-ettervirkningene. Arkivfoto: Terje Bringedal

SAS gjenopptar USA-flyvningene

(VG Nett) Newark-flyplassen utenfor New York gjenåpnes gradvis i formiddag - og SAS har fått klarering til å gjenoppta flyvningene sine mellom Europa og USA.

Publisert:

Blant dagens glade «vinnere» er en gruppe på 40 norske New York Marathon-deltagere, som har levd med harahjertet i halsen de siste dagene - men som endelig kunne sette seg på flyet fra Oslo klokka 8.30 i morges med kurs for Stockholm.

På Arlanda er de lovet plass på SAS-flyet til New York klokken 10.40 i dag. Dermed ser det likevel ut til at løperne som har kjøpt New York-pakke gjennom Rogaland Marathon Tour får starte i søndagens storløp - etter mange måneders hardtrening.

Noe annet ville vært tidenes nedtur, sier Jan Inge Hansen i Travel Event, som har skaffet løperne flybilletter.

To flyplasser gjenåpnes

Flyplassene John F. Kennedy og Newark åpnet igjen i dag, men kun for et begrenset antall flyginger.

Flyplassen LaGuardia er fortsatt stengt på ubestemt tid.

SAS opplyste på sine Facebook-sider i morges at all flytrafikk til og fra New York og Washington vil gå som normalt i dag.

Men forsinkelser blir det trolig likevel. Passasjerene varsles om at infrastrukturen på flyplassene ikke er 100 prosent i orden.

Transportsystemet til og fra lufthavnene på østkysten er fortsatt rammet av Sandys ødeleggelser - og mange innenriksavganger er kansellert i dag fordi flyene står andre steder i USA. Nordmenn som skal videre med fly innenfor USA må derfor belage seg på mer venting i dag og i morgen.

Alt sto stille

Flytrafikken til og fra New York ble hardt rammet av orkanen Sandy. Da stormen herjet som verst, sto all luftfart stille.

Mer enn 2000 SAS-passasjerer er blitt rammet av innstillinger som følge av Sandys herjinger over USAs østkyst.

Men i morges klargjorde altså selskapet to USA-fly - ett fra Stockholm og ett fra København.

Gradvis gjenåpning

Havnemyndighetene opplyser at flyplassene John F. Kennedy og Newark åpner igjen onsdag, men kun for et begrenset antall flyginger.

De tre flyplassene som ble stengt som følge av stormen, betjener vanligvis 300.000 passasjerer hver dag. I de berørte områdene øst i USA er til sammen nærmere 19.000 flyginger blitt innstilt siden søndag.

Andre må vente

Lufthansa er blant selskapene som fortsatt må vente på å komme i normal USA-rute.

Selskapet må i dag kansellere flere flyvninger fra Tyskland til New York - fra byer som Frankfurt, Düsseldorf og München, opplyser Lufthansa-talsmann Martin Riecken til VG Nett på morgenkvisten.

Icelandair-talsmann Gudjon Arngrimsson sier til VG Nett i formiddag at også de gjenopptar sine flyvninger på JFK-flyplassen i løpet av dagen i dag.

Også British Airways sliter med å få fly-hjulene i gang etter Sandy-herjingene.

- Vi har også i dag mange kanseleringer på New York, meen flyene til og fra Boston, Washington, Baltimore, Philadephia går som normalt, sier BA-talsmann Peter Rasmussen til VG nett.

Togene mellom Manhattan og New Jersey vil trolig stå stille i dagevis, og det er oversvømmelser både i tog- og T-banetunneler under East River.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no